..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoşlanmam. Önyargıları yeğlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Ortamsal > Bulut

27 Ekim 2010
Nereye Göndersem Ben Sizi  
Bulut
Değişen şeyler üzerine bir yazı.

:AHHB:
Melek yeni gelenleri bekliyordu, mesaisi dolmak üzereydi. Şöyle bir gece gelenleri düşündü, aslında sakin bir gece olmuştu. Ne bir kaza olmuştu, ne bir zehirlenme? Birkaç eceliyle ölüp gelen vardı, bir de öldürülen mafya babası. Yerleştirilmeleri de nispeten kolay olmuştu. Ölenlerden biri öyle sıradan yaşamıştı, etliye sütlüye pek karışmamıştı. Ağzını açıpta haklıya haklısın, haksıza haksızsın dememişti. Taraf olmamıştı, aklımı kesmiyordu? Öyle olsaydı iş kolaydı, doğru cennete. Tek düşündüğü kendisiydi, cüzdanımı nasıl doldururum nerden ne çıkar sağlarım? Aslında baktığında kimseye zararı dokunmamıştı peki ya yararı? Kriterler nasıl olmalı?
Ya mafya babasına ne demeli? Onca adam öldürmüştü, ama bir o kadarda insan hayatı kurtarmıştı, merhametliydi, yoksul doyurur, kimsesiz çocukları okuturdu. Yaşlıya yoldaş, yoksula kardaş türünden biriydi. Bu konularda cümle âleme gelmiş nadir insan evlatlarından biriydi. Ee, gel de şimdi karar ver. Nereye koyacağız bu adamları? Eskiden işler çok daha kolaydı. Adam kötüyse kötü, iyiyse iyiydi, ak mı kara mı belliydi. Ama şimdi öyle değildi ki. İnsan yapısı çok karmaşıklaştı. Ne cenneti doğrudan hak eden mükemmel insan vardı, ne de cehenneme doğrudan gönderilecek şeytanlar.
Artık tek başına karar vermekte zorlaşmıştı, bu sistemin tamamen değişmesi gerekiyor. Bunu yüce kişiye iletmeliydi. Biliyordu onun işi başından aşkın, insanoğlu gitgide çoğalıyor. Doğal afet, savaş, virüsler, hiç biri fayda etmiyor kulları azaltmaya. Alınan bütün önlemler boşa. Ama ben ne yapacağım? Bari bir komisyon olsaydı, bıktım bu ney düğü belirsiz karakterleri bir yerlere yerleştirme işinden. Bir de sadece cennet-cehennem olunca da işler karışıyor. Bari ara katlar da olsaydı. Mükemmellerin gittiği cennete huriler dünya güzeli olurken, ara kademelerde kademe derecesine göre güzellikte huriler olabilir mesela. O zaman bir de huri güzellik yarışması düzenlemek lazım. Yine bir juri düzenlemek gerekecek, ne de olsa güzellikte de göreceli. Bir de insanların bilinçleri de gelişti, eskiden sadece huriler var diye cenneti pazarlıyorduk insanlara. Peki ya kadın cinsi? Şimdilerde demiyorlar mı peki erkeklere huri var da, bize ne var? Yarın o bürgün ara cinsiyettekilerde çıkıp hak iddia ederlerse ne olacak? Bütün kuralların değişmesi gerekiyor olmaz bu işler böyle. Dünya değişti, insanlar değişti, biz aynı kalmışız. Yürümüyor işler böyle. Bende yoruldum artık, emekli mi olsam ne? Yerleşsem bende cennetin bir köşesine.
Ekim 2010

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bok Böceği ile Uğur Böceği
Bir Kuş Olsam
Küpemin Eşini Kaybettim
İki Öğretmen
Bez Bebek
Olaya Farklı Bakış
Aşk Bu Mu Acaba?

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
İçimdekilerle Hesaplaşmalar Bitmemiş [Deneme]
İçimdekilerle Hesaplaşma [Deneme]

Bulut kimdir?

Toplumun gözünde başarılı bir insanım, bence değil. Başarıdan ne anladığınıza bağlı bu. Bunun yanısıra temel özelliklerim Komiğim, içliyim, merhametliyim, inatcıyım.

Etkilendiği Yazarlar:
Ben okuduğum çoğu yazardan etkilendim, Ama etkilenmediklerim de oldu. Tolstoy, John Fowles, Yaşar Kemal'i çok severim.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Bulut, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.