..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Bulut




25 Kasým 2010
Bez Bebek  
Bulut
Çocukta olsak kendimizi kabul ettirmek, farlýlýk yaratmak adýna yazýlmýþ bir yazý.


:AGGB:
Annem aðzýmý arýyor kahvaltý sofrasýnda en çok neye sahip olmak istersin diye. Yedi yaþýna gireceðim yakýnda. Biliyorum yaklaþan doðum günü hediyemin istediðim bir þey olmasýný istiyor. Ben hemen bebek diye atýldým. Ablamlar ve annem þaþkýn. Benden 2 yaþ büyük olan, böyle olduðu için de her þeyi benden daha iyi bildiðini sanan ablam hemen atýlýyor.
Okula baþladýn hala bebekle mi oynayacaksýn?
Annem biraz düþkýrklýðýna uðramýþ bir ses tonuyla; Pelin’ciðim kaç tane barbi bebeðin var býkmadýn mý Allah aþkýna bebeklerden. Ýþte tam da istediðim soru bu.
Evet çok býktým onlardan bu sefer özel bir bebeðim olsun istiyorum.
Þaþkýnlýkla soruyorlar, nasýl özel?
Özel iþte. Yani sadece ben de olan, sadece bana ait bir þey olamaz mý?
Ablamlar gerçekten ukalalar:
Hiçbir fabrikada bir çocuða özel bebek üretilmiyor, bunu sana okulda öðretmiyorlar mý bebeðim? Diðeri aþaðý kalýr mý? Hiçbir oyuncakçýda Pelin’e özel diye etiket taþýyan bir bebek gördün mü? Öyle olsa bile binlerce Pelin var, hangi Pelin acaba? Alay ediyorlar, Gel de bu kýzlara sinir olma þimdi.
Sinir oldum, bu kýz benim okuma-yazma bilmediðimi bilmiyor mu acaba? Çizgi çizmeden, fþlerden öte gidemedik ki. Bebeklerden bahsetmek yasak gibi bir þey okulda. Nedenini anlayamadým ama hiç kimse bu konuda konuþmuyor, varsa yoksa Ali, mali. Kimdir bu çocuklar anlamadým gitti. Ah bir okumayý öðrenseydim gösterirdim þu kýzlara günlerini.
Çabukta büyümek istemiyorum. Hele þu iki kýz gibi olmayý. Ah ben ne zavallý bir kül kedisiyim.
Aðlamaklý bebeðimi siz yapýn diyorum. En büyük olan gerçekten þaþkýn bir ördek;
Yok artýk nasýl yani? diyor kocaman gözlerini açarak.
Kapodokya bebeði istiyorum ben. Kýzlar iyice þapþallaþýyor. Ne!! ikisi birden baðýrýyor. Ýþte bu kýzlarýn kültür ve hafýza seviyesi ! Annem gülümsüyor, o anladý ne istediðimi. Geçen sene hep birlikte gittiðimiz Kapodokya gezisinde görüpte hayran kaldýðým bebekleri o hatýrlýyor. Allahým bu kadýnda olmasa evlatlýk olduðuma inanasým geliyor.
Annem kýzlar ona bezden bir bebek yapacaðýz hep birlikte diyor. Yok, artýk diyor bir tanesi. Dikkat ederseniz kýzlarýn adlarýný kullanmýyorum. Sizce hak etmiyorlar mý bunu?
Gel zaman git zaman, aslýnda doðum günümün yaklaþýyor diye yüreðimin pýrpýr ettiði zaman. Evde gizli bir çalýþma baþlýyor. Kýzlar baþta oldukça kýzgýnlardý, ama doðum günüm yaklaþtýkça onlarýn yüzlerinde de bir parýldama gizli bir heyecan. Kötü mü ettim bu bebeði istemekle ne? Benden gizli buluþuyorlar, bir þeyler yapýyorlar Her þeyin dýþýndayým artýk. Gülüþmeler, pazarlara gitmeler, daha neler neler. Bazen okuldan döndüðümde onlarýn hararetli seslerini duyuyorum, beni çalýþtýklarý odaya almýyorlar, kapýlarý dinliyorum.
Doðum günü sabahý uyandýðýmda baþýmda üç bez bebek bana gülümsüyor. Üçü de birbirinden güzel. Ýncelemeye doyamýyorum, düðmelerden gözler, çiçekli elbisenin üzerine örgüden hýrkalar, iplerden saçlar. Bir tanesinin inciden kolyesi bile var. Bebeklerden biri erkek, iplikten býyýklarý, þapkasý ne kadar harikalar anlatamam.
Annem ve kýzlar içeri dalýyorlar. Ne kadar mutluyum, Caným annem ve ablalarým. Ýsimlerini söylemiþ miydim daha önce size? Selin ve Gülin.
Ne kadar mutlu olduk bunlarý yaparken, ne güzel bir þey paylaþtýk senin sayende diyorlar. Ben biliyorum diyorum kýrgýn bir sesle.
Gülin, kýskanma bir sonraki doðum günü benim, sen de benim hediyemde yer alacaksýn, bu sefer ben bulunmayacaðým diyor.
Bu sefer þaþýrma sýrasý bende; soruyorum:
Sen de mi bebek istiyorsun?
Hayýr, þapþal, benim isteðim el yapýmý çanta, hepinizden ayrý ayrý, üç tane.
Annem sevinçle artýk hediyelerimiz böyle diyor.
Sizce de henüz okuma-yazma bilmesem de bir þapþal deðilim, deðil mi? Hatta yaratýcý ve zeki olduðum bile söylenebilir bence.

Kasým-2010



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Bu Mu Acaba?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bok Böceði ile Uður Böceði
Bir Kuþ Olsam
Küpemin Eþini Kaybettim
Ýki Öðretmen
Nereye Göndersem Ben Sizi
Olaya Farklý Bakýþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýçimdekilerle Hesaplaþmalar Bitmemiþ [Deneme]
Ýçimdekilerle Hesaplaþma [Deneme]


Bulut kimdir?

Toplumun gözünde baþarýlý bir insaným, bence deðil. Baþarýdan ne anladýðýnýza baðlý bu. Bunun yanýsýra temel özelliklerim Komiðim, içliyim, merhametliyim, inatcýyým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ben okuduðum çoðu yazardan etkilendim, Ama etkilenmediklerim de oldu. Tolstoy, John Fowles, Yaþar Kemal'i çok severim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bulut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.