"Kirazlar ve dutların tadını çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe |
|
||||||||||
|
sözü dil ucundan çekemedinse komodin gözünden al azar azar beyaz bir kağıda dökemedinse bütün gün seyretsen evinde tivi malesef tatmak zor portakal kivi ilham dediğin ne küçük bir çivi yazıklar olsun tek sökemedinse niçin yıkılsın bu şiir binası bir şair bilmeli mutlak cinası tilkiler yer seni işin fenası en az karga kadar sekemedinse sahip çıkma birgün suyu ısınır şiirin yar ağzı geldiği sınır kafaya okurun etmeden sinir mutlak yaşar fikri sokamadınsa nasıl şair derim şakıyan bülbül olma köfte dudak bir meltem cumbul gönül bahçen ekip mesela sümbül menekşe lale gül kokamadınsa bilmek zorundamı zavallı millet senin böğürtünle olarak illet özel hayatını paylaşma zillet kısır döngüsünden çıkamadınsa ben şaire şair demem her zaman gözyaşı dökerek der ise aman şu mazlum okura içi boş saman verme geleneğin yıkamadınsa seni terketmişi eyleme fişfik vatandaşa karşı ol daim müşfik yerli mal tüketim ederek teşvik boşa akar musluk tıkamadınsa nadir yiyor garip iftar sahur et toparla etrafı temiz tahir et ne fayda sağladın dünya ahiret durlayıp çamaşır sıkamadınsa şair düşünür hal yoksulun açın ve halkın sevgisi başında tacın alkışlarım adam ağarmış saçın yinede yazmadan bıkamadınsa muzdarip ve nalan bir kalbi taşı kimsenin silmedin gözünün yaşı insanlar ne halde kaldırıp başı şöyle bir çevreye bakamadınsa bir fikrin varmıdır hayata dair cehalet karanlık türü vesair feriştahı olsan ne yazar şair meşale ve ışık yakamadınsa bana deme yaktın nerenden belli? yaklaşık sayısı binbeşyüz elli koşulmaz yağız at ebed ezelli nalını mıhını çakamadınsa anladım bakmıyor üçü beşine en ilkin gitmeli kendi hoşuna hata bende şair hepsi boşuna kitleler peşine takamadınsa sende böyle kendi kendin eleştir korkma düşük fiyat hatta beleştir şairmisin sanki boş boş dolaş dur berrak su misali akamadınsa kalite sayesi dağları aşam uzun yıl dilerim sağlıklı yaşam kolaymı hiç şair olması paşam gerçekleri başa kakamadınsa..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |