Değişim dışında hiçbir şey sürekli değildir. -Heraklitos |
|
||||||||||
|
düşün ki olmamış papucun rugan görkemin tamamlar viran çoraptır sanki der ''ey fani sonun turaptır'' mundarı dahi yok mendil cebinde hadi bundan geçtim tütün lebinde bulunmaz açık bir fakrü zaruret bayram gün yüzüne bakar durur et gururun elverip eğer isteme kim verir zavallı garip rüsteme iktisat okuma atıl hayata ekmeğin gelirsin böyle bayata ebeyin ne fayda çorak tarladan ah ulan olmak var şimdi şarlatan günde yüz kağıda demezdin para hem insan toplumu saymaz zımpara azimli çalışkan adamsın fakat yoksulluk şu seni eyledi sakat akli muvazeni koru mucize sahip çık gitmesin sakın hacize iskemlen taburen her nen var alsın memura yalvar tek dizüstü kalsın emesen açama uzun saç ama kaçın kurası o birgün kaçama bahçesi önünden elini tutup fakrini bilir ve kolay yem yutup onay vermez senle yuva kurmaya baba kurmay albay karşı durmaya başladı.. son günler.. yalnızca ünler.. çağrırım pencere altına.. yünler.. daha çok ilgiyi çekiyor demek sarfolur eldiven kazağa emek bağrımın en fazla ağrır tam bura son zaman başladım yaylı tambura bu şehri ankara ağlasın bana girerim bir dana misal kurbana salhane tarafı beni çeksinler kılım miras keller az saç eksinler bıçakın altına uzanır boyun zatın bir koyundu bitiyor oyun rolüne soyun sen suratı mutlu ifade takın ve içi umutlu bir bayram dilerim.. belki ilerim mendil bulup bende gözyaş silerim yassıca taşları atsan denize raslarsın zıplarken şu benden ize dünyadan bir yıldız gibi kayarım harcansam sanırım yüksek ayarım hayranım düğmesi parlak urbana makul hız sür girmek için kurbana kendimi elmanın yeri koyarım ben bu parçayım yar diğer o yarım..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |