Bir kimse, neden oltasını, içinde tek bir balık olmadığını bildiği bir göle sarkıtır? -Adalet Ağaoğlu |
|
||||||||||
|
kendime kuralda koymam.. çok gece birde yatarım sağa ne la han bura?.. hele bakın kambura bir elimde tambura.. diğeri lirde yatarım dayatma her tabunu.. nerde bulak sabunu?.. ekseri yıkamaz bunu.. ayağı kirde yatarım ben benek çilsizim.. tut ki vatan ilsizim hem sağır hem dilsizim.. ve topal körde yatarım dertler kafların devde.. bir iş bul bitmedik sevde bütün gün geçiyor evde.. kirayı verde yatarım ora yatma yer değil.. bura yatma yer değil.. bu mesele bir eğil.. peki ben nerde yatarım sorup etme habire.. üstü uyur tabure canım ister kabire.. gir açık hürde yatarım nasıl yatarsa yatar.. yahu size ne batar bacağı bacağa atar.. değişik türde yatarım ben giderim meşeye.. hiç binmezim eşeğe minnet etmem döşeğe.. bir kuru yerde yatarım size ne ulan benden.. belki ırsi belki genden boşalıp gelir tenden.. şu alnı terde yatarım mintan ceket astığım.. görülmez yene bastığım kolum olur yastığım.. bismillah derde yatarım anımsar dikeni çalı.. hazzetmem mor ile alı manzaram incirin dalı.. pencerem perde yatarım merakın var ise duyur.. tabi efendim buyur hem gözü açık uyur.. hem rüya görde yatarım dünya küçük çapusa.. çok içtiği hapısa bazı düşer mapusa.. sürgüyü sürde yatarım medet imdat çağrırım.. sık sık karnı ağrırım deli gibi bağrırım.. bu sesi gürde yatarım taşı kalkınca şaha at.. yıkılmadı daha at uyurum vicdanım rahat.. defteri dürde yatarım..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © demir can, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |