..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamın her anı hakkını ister. -Goethe
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Sanat ve Sanatçılar > M.NİHAT MALKOÇ




21 Kasım 2010
Akın Akıntürk ve Eğitici Teatral Konserler  
M.NİHAT MALKOÇ
“Akın Akıntürk, 1978 yılında Gümüşhane’de doğdu. Gazipaşa İlkokulu’nu, Dumlupınar Ortaokulu’nu ve Gümüşhane Lisesi’ni bitirdi. KTÜ Gümüşhane İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ikinci sınıfından ayrıldı. Bestekâr, yorumcu ve yapımcı olan Akıntürk, ilk kaseti ‘Asi Çocuk’u 1999 yılında Marmara Müzik’ten çıkardı. İkinci kaseti olan ‘Aleyna’(CD) 2007 senesinde Akıntürk Production’tan çıktı. ‘Aleyna’ adlı albümünde besteleri kendine ait olan 11 parçaya yer verdi. 2003 yılında ‘Akıntürk Production’u kurdu.


:BBAH:

                                        M.NİHAT MALKOÇ

     Son yıllarda müzik sahasında yetenekli isimler boy göstermeye başladı. Bunlardan biri de Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk’tür. Ulusal medyada adı sıkça duyulmasa da Akıntürk, güzel çalışmalara imza atmaktadır. Müziği sermayeye alet etmek isteyen tekelciler inançlı ve milliyetçi yapısıyla dikkat çeken Akıntürk’ü görmezden gelmektedir. O, bu engelleri de aşıp sesini duyurmaktadır. Sanatçının çalışmalarına geçmeden evvel biyografisine bir göz atalım:

“Akın Akıntürk, 1978 yılında Gümüşhane’de doğdu. Gazipaşa İlkokulu’nu, Dumlupınar Ortaokulu’nu ve Gümüşhane Lisesi’ni bitirdi. KTÜ Gümüşhane İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ikinci sınıfından ayrıldı. Bestekâr, yorumcu ve yapımcı olan Akıntürk, ilk kaseti ‘Asi Çocuk’u 1999 yılında Marmara Müzik’ten çıkardı. İkinci kaseti olan ‘Aleyna’(CD) 2007 senesinde Akıntürk Production’tan çıktı. ‘Aleyna’ adlı albümünde besteleri kendine ait olan 11 parçaya yer verdi. 2003 yılında ‘Akıntürk Production’u kurdu.

2006’dan itibaren Sigarayla Savaş Derneği’nin kampanya müziklerini yaptı. Sözü ve müziği kendine ait ‘Dumansız Hayatlar’ eserine iki klip çekti. Klipler tüm televizyon kanallarında ayda doksan dakika yayınlanmaktadır. Bu çalışmalarıyla iki kez ‘İnsanlığın Gerçek Dostları’ onur ödülüne layık görüldü. 2008 yılında ‘Türkiye Biziz, Biz Bu Ülkeliyiz’ kampanyasını başlatan sanatçı, ulusumuzu bütünleştiren ve bizi bir yapan değerleri içinde barındıran klibi ‘Türkiye Biziz’ eseriyle büyük bir çıkış yaptı, klip TV kanallarında gösterildi.

Albümlerinde ağırlıklı olarak kendi beste çalışmaları bulunan sanatçı, albüm kliplerini de kendisi yönetmektedir. Sanatçının bugüne kadar beş klibi yayınlandı. Sanatçı daha çok belediye ve derneklerin kültürel organizasyonlarına katılmaktadır. Sanatçı; konser, düğün ve diğer ekstralar haricinde üç kültür konseri projesini seslendirmektedir. Bunlar; ‘Kahramanlık Türküleri’, ‘İstanbul'dan Sesler’, ‘Halktan Sesler’dir. Akıntürk; MESAM (Müzik Eserleri Sahipleri Meslek Birliği), MÜYORBİR (Müzik Yorumcuları Birliği), ESKADER (Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği) ve SSD (Sigarayla Savaş Derneği) üyesidir.”

Gümüşhaneli sanatçı Akın Akıntürk son dönemlerde eğitici, teatral çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Bu aralar “Dünyaya Yön Veren 40 Büyük İnsan ve Olayı Sinevizyon Konseri” çalışmasını yürütmektedir. Bu eğitim ağırlıklı proje Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında mevcut olan, ilköğretim 4-8 arası sınıfların öğrencileriyle ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerinin sosyal bilgiler, fen ve teknoloji (fizik, kimya, biyoloji), tarih, felsefe, mantık, matematik, geometri derslerini kapsamaktadır. ‘Dünya’ya Yön Veren 40 Büyük İnsan ve Olayı’ sanatçı Akın Akıntürk’ün kendi geliştirdiği ‘Sinevizyon Konser’ tekniği ile öğrencilere sunulmaktadır. Böylece öğrenciler kendilerine gerekli olan bilgileri eğlenerek öğrenmektedir.

İlköğretim 4-8 arası sınıfların öğrencileriyle ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine yönelik sinevizyon konserin uygulanacağı salonun ışıkları kapalı halde iken sahne arkasına sinevizyon perdesinden görüntülerin bindirilmesi ile sanatçı Akın Akıntürk sahneye bir müzik eserini seslendirerek girer, fonda proje görüntüleri vardır. Sanatçı eserin bitimi ile ‘Dünya’ya Yön Veren 40 Büyük İnsan ve Olayı’nı anlatmaya başlar. Bu anlatımlar belirli kurgusal ahenkle öğrencinin zihnine işlenir. Anlatımların aralarında skeçler ve müzik eserleri vardır. Müzik eserlerini sanatçı Akın Akıntürk seslendirirken, skeçlerde tiyatro oyuncuları Ali Murat Karaaslan ve Nurettin Küçüksavcı sanatçıya sahnede eşlik eder. Sinevizyondan daha önce hazırlanan ‘40 Büyük İnsan ve Olayı’ ile ilgili çizimler ve görüntüler projeksiyon perdesine düşer. Sinevizyon görüntüleri, anlatımlar, müzik eserleri ve tiyatro skeçleri eşliğinde öğretici bir hâl alan konserin eğlendirici yönü ve görsel zenginliğiyle öğrencilere bir ömür boyu akılda kalacak bilgiler yormadan ve sıkmadan öğretilmiş olur. Aslında eğitim de böyle olmalıdır.

Bu önemli projenin sanat yönetmenliğini Raşit Anaral, aranjörlüğünü ise Sedat Ezen yapmaktadır. Sinevizyon konserler; tematik eğitim, kültür ve sanat etkinlikleridir. Bu konser yapısı, Türkiye’de bir ilk’tir. Akıntürk’ü ve ekibini kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın sanat ve sanatçılar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Usta Bir Heykeltıraşın Ucuz Ölümü
Trabzon'da Kültür - Sanat ve Hayat Yahut Kadının Dünyası

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Eğitimci - Yazar M. Nihat Malkoç'la Eğitim Üzerine Röportaj
Okul ve Hapishane
Arif Nihat Asya'nın Doğumunun 100. Yılı
Gevheri'nin Hayatı ve Şiirleri
Vatan Sevgisi İmandandır
Yusuf Has Hacip'in Şâirlere Bakışı
Trabzonlu Edebiyat Tarihçisi Nihat Sami Banarlı
Yapraklar Dökülür Kasımlarda!..
Veremle Savaş
Bir On Kasım Sabahı

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bu Dünya Böyledir Dostum! [Şiir]
Bazı Yaralar Kapanmaz [Şiir]
Sen Kurtuldun, Bizler Öldük [Şiir]
Senin Olan Sana Gelir (Manzum Reçeteler - 1) [Şiir]
Ümmetin Yetimleri [Şiir]
Gönüle Nasihat [Şiir]
…... Gecenin Kanat Sesleri…... [Şiir]
Kıyameti Bekle Bir Gün! [Şiir]
Alev Denizlerinde Mum Kadar Çaresizim… [Şiir]
Sen Hep On Beş Yaşındasın! [Şiir]


M.NİHAT MALKOÇ kimdir?

NİHAT MALKOÇ’UN BİYOGRAFİSİ Beş çocuklu bir ailenin en küçük ferdi olarak 1970 senesinin 1 Haziran’ında Trabzon’un Köprübaşı ilçesine bağlı Gündoğan Köyü’nde hayata “Merhaba” dedi. İlkokulu komşu köy olan Güneşli Köyü’nde okudu. Orta ve lise öğrenimini Köprübaşı Lisesi’nde tamamladı. En büyük emeli iyi bir hukukçu olmaktı. Lise son sınıfta girdiği üniversite imtihanında KTÜ/Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Dersaneye gitme imkânı ve zaman kaybına tahammülü olmadığı için kazandığı fakülteyle yetindi. 1992 yılında okulu bitirdi. İlk göz ağrısı olarak nitelediği Gümüşhane’de beş yıla yakın öğretmenlik yaptı. Her geçen gün öğretmenliği daha çok sevdi. Artık öğretmenliği bir tutku olarak görüyor. Vatan borcunu İstanbul’da Kara Kuvvetleri Lisan Okulu’nda Yedek Subay Öğretmen olarak onurla yerine getirdi. Bu peygamber ocağında yüzlerce yabancı subaya güzel Türkçe’mizi öğretti. Ankara’da girdiği sınavı kazanarak Akçaabat Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak atandı. Burada iki yıl görev yaptı. Daha sonra girdiği yazılı ve sözlü imtihanı kazanarak Türkî Cumhuriyetlerden Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a,üç yıl görev yapmak üzere, öğretmen olarak gönderildi. Burada Mahdumkulu Türkmen Devlet Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde ve İlâhiyat Lisesi’nde Türk Dili öğretmeni olarak çalıştı. Yine Aşkabat’ta Türkçe Öğretim Merkezi’nde(TÖMER) bir yıl boyunca değişik milletlerden kişilere Türkçe’yi sevdirerek öğretti. Şu anda Akçaabat’a bağlı Derecik İlköğretim Okulu’nda görev yapmaktadır. Bugüne kadar,en büyüğünden en küçüğüne kadar onlarca dergi ve gazetede fikrî,edebî,felsefî ve kültürel konularda yüzlerce yazı ve şiir yazdı. Bu yayın organlarından Türk Edebiyatı,Türk Dili,Bizim Çocuk,Çınar,Bizim Azerbaycan,Anadolunun Sesi,Üniversitelinin Sesi,Türkiye,Bizim Okul,Şenliğin Sesi,İnsanlığa Çağrı,Yeni Sesleniş,Gençliğin Sesi gibi dergilerde;Türksesi,Demokrat Gümüşhane,Kuşakkaya,Ortadoğu,Yeni Mesaj,Hergün,Candaş,Edebiyat,Bolu Üçtepe,Akçaabat Yeni Haber,Karadeniz Olay,Hizmet gibi gazetelerde yıllardan beri deneme,makale,fıkra ve şiirler yazmaktadır. “Bizim Okul” isimli kültür,sanat ve edebiyat dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptı. Kültürel organizasyonların çoğunda aktif olarak görev aldı. Sevgi,Dostluk ve Kardeşlik konulu şiir yarışmasında birincilik,Trabzon Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ile ilgili yarışmada birincilik,yine aynı belediyenin düzenlediği “İki binli Yıllara Doğru Trabzon” konulu makale yarışmasında mansiyon,Akçaabat Belediyesi’nin değişik zamanlarda organize ettiği şiir yarışmalarında birincilik,ikincilik,üçüncülük ödülleri kazandı. Karadeniz Yazarlar Birliği kurucularındandır. Halen bu birliğin üyesidir. Bunların yanında elinin altındaki öğrencilere rehberlik ederek ve bizzat örnek olarak,onların da pek çok kültürel yarışmada ödüller almasına zemin hazırlamıştır. İkisi kız,biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Etkilendiği Yazarlar:
Necip Fazıl Kısakürek,Mehmet Akif Ersoy,Yahya Kemal Beyatlı


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © M.NİHAT MALKOÇ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.