Aşk eski bir masaldır ama her zaman yepyenidir. -Heine |
|
||||||||||
|
Uykusuzluk getiren bir zamanın, İçinden çekiyorum seni, Avuçlarında ürkek bakışlı güvercin doygunluğu, Sımsıcak bekletiyorsun sevişmelerini yatağında, Naftaline vuran sevdaları yazmışsın yine, /O herkesin, Dışındaki 'Eleman aranıyor' tabelasına vuran, Şafak söküntüsü, Anlamı çok büyük yedi heceden kanatlanıp, İsyankar dürtülerin günlüğüne, Bir an için, soruyorum kendime, Sana hiç bahsetmediğim saçlarının kokusunda, Düşlediğim bir okyanus muydu yoksa, /Bir Tanrıça, Tedirginliğinden müsavi, /Dil açmaz yaraların kapandığı, Sabah ola ki, /Olur mu diye beklenmez bilirim, Bende asacağım vitrinime bir tabela, Kapsamlı ders notları, Ve müzik notaları arasından sırıtkan, Kaybedilen kaçıncı istasyon yüzündeki, Hangi buharlı ten, Tenimden ter akıtan, Artık 'Pazar günleri açıktır' diyecek kadar, Bir yüreğe sahiplik modunda, Toplamında artmayan ama, Hiçbir zaman sevdasını abartmayan, /Sükunet telkini, Boğazlanmaya yüz tutmuş soru işaretleri, Ünlenmiş -m- dışında, Bilumum yolda tahrik edilen, El yordamıyla dokunulmayan, Düşlerimi satacağım senden yana, Yosunlu denizlerde yüzmeyi nerede öğrendin, Bunu ben soruyorum, /Dudaklarının sessizliğinde, İşaretlerin sorusunu ön göremiyorum şiirde, Aramızdaki mesafenin çizgisinde, Ben yosunları hiç sevmedim, Bu yüzden denize, Tam ortasından girmeyi hiç beceremedim, Deniz olsa da, Olmasa da olur mu, Bunun için bütün ressamları Nü göremedim, Senin ruhundan, Karışıp kentin rüzgarlarına, /Aynı odalarında, Hani karanlık ve kimsesizliğin kol gezdiği, Cinler ve periler mezatlığında, Bildiğin kentin çatısı altında, Kilitlenmiş bir şair gibiydim, Olmasaydı matematiğim, /Daha çok beklerdim, Bilirdim, Şimdi seni yine seviyorum biliyor musun, Hiçbir işaretin, Anlamına kavuşamayacağı kadar denk, O herşeyin yer değiştirdiği kabuklu zamana inat, Günahlarımızın derinliğine boy verircesine, Bütün edat, zamir ne bulursam bilgesinden dilimin, İsminin içimdeki anlamıyla, Sevecen ve önemli mi bilmem, Aşk'ta özgürce, /Kaçak ruhsatlı terlemeler divanında, Yalın belleğimizin el verdiğince, Dağınık ve günden güne, /Günlüksüz, Hangi geceleri aldatmadık ki gecelerce...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |