Aşk eski bir masaldır ama her zaman yepyenidir. -Heine |
|
||||||||||
|
çöp kutuları,arabaların altlarına saklanmış ve uzaktan uzağa yoldan gelip geçenleri süzen kediler, her adımımda daha fazla heyecan duyuyorum hele o renklı bazen turuncu bazen beyaz yanan sokak lambaları ve saçtığı o eşsiz güzellikteki ışığı farketmemem münkün değil. başımı göğe kaldırdığımda beni takip eden bir şeyin olduğunu farkediyorum ay'ı o eşsiz güzellikteki ay'ı ve güzelliğini görüyorum, her adımımla birlikte benim peşimden geliyor onunla sonsuza dek yürüyebileceğimi farkediyorum o an, kalbimi acıtan hiç birşeyin var olmasını istemiyorum yaşamımda, belkide kendimi soyutlayıp çekilmek istememde bu yüzdendir sanırım, bu aşktada öyledir birine bağlandığımız zaman kalbimizde mutlaka yer açmışızdır demektir ve kalbimizde olan herşeydende yine kendimiz sorumluyuzdur, bu kalplerin uzakta ama hiç birşey düşünmeyeceği anlamına gelemez. hisler vardır anlatılmaz ,duygular vardır tartışılmaz birde aşk vardır bazen belalıdır bazen yararlı biz yine kendimizi hep kontrol ederek ilerlemeye devam etmişizdir, öyle olması gerekirdi ve olmasıda gerekecek, fırtınalardan hep korkmuşuzdur zira sığınacak limanlar bulmak zordur insan sevmek, ister sevilmek ister, güven ister, sadakat ister ,bağlılık ister tutku ister, ama herkez en son aşkı isteyemez hep en önce aşkı istedikleri için şuan ayaklar altında bulunmakta aşk, ve o serüvende var olanlar, bizler ve bizim gibi düşünenler ise biraz daha tedbirli davranıp o serüvencilerin tabiriyle aşktan korkanlarızdır aslında bizler aşktan değil aşkımızın fazlalığından ve doğruluğundan korkanlarızdır. o yüzden bekleriz o yüzden elden geldiği kadarıyla adımlarımızı sağlam atanlarızdır ve sabırla beklemesini ve hayatın mucizelerine şahit olmayı bekleyenlerizdir belki iyi belki kötü belkide koca bir zaman kaybı ama yinede en güzel aşk hep en zor olanıdır en çok zorlandığımız anlardadır. herkez mutlu olmak ister kimileri aza kanaat eder kimileri çoğu ister ama tüm bu isteklerimiz hayatı ve göreceğimiz kısaca görmemiz gereken günleri değiştiremez, örneğin şuan sorunsuz devam ediyorsak şayet hayatımıza o uyandığımız her sabahta yanlarımızda ve hayatlarımızda olan tüm o insanları bir kez daha ruhumuzla saralım çünkü biliyoruzki başka bir sabaha ağlayarak ve çığlıklar atarak uyanacağızdır, hüzünlere gömüleceğimiz anlar mutlakaki olacaktır. Bu dünyada hiç bir şeyin sonsuza dek var olmadığını biliyoruz. ve tüm o sevdiğimiz şeylerde günün birinde ellerimizden alınacak kalplerimizdende zamanla silinip gidecektir. evet bizler şuan varız ama her an yok olup sonsuzluğa uğurlanıp bir zaman sonra hafızalardanda silinecek insanlarızdır. bu durumları düşündüğüm çok olur bir ölüm gerçeğini yok sayamam ama 24 saatte anıp duramam. sadece uyandığım her sabah görmek istemeye devam ettiğim insanların sayılı zamanları kaldığını günden güne zamanlarımızın ve hayatlarımızın kısaldığı düşünürüm.Ve bu durum beni herşeyin ne kadar var ve gerçek olduğunu iki kez daha düşünmeye sevk eder.Amacım bilmek çünkü bilirsem daha az hayal kırıklığına uğrarım ve daha az şaşırırım günün birinde yok olacak ve uzaklaşacak buna kendi ruhumuzda dahil (kimbilebilirki/ ruhlar bizi muhtemelen daha az yaralayacaktır. elimizden birşeyde gelemez sanırım hayat ve kanunlarını değiştirebilmek gibi bir yeteneğimizde yoktur...biliyoruz,farkediyoruz,bazen duyuyor bazen hissediyoruz, herşeyi ama herşeyi buna uzağımıza attığımız gibi duran ama içimizde hep var ettiğimiz aşklar yada aşkta... Edibe Toğaç Hayata dair kısa kısa
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Eda Toğaç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |