Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno |
|
||||||||||
|
Misk ü amber dillenirken bahar çektim bir nefes Menekşeden ilham aldım rayihadan bin heves Efil efil raks ederken arzı endam bir sümbül Bir sevdaya tutsak olmuş aşiyanında bülbül Makam hicaz usul aksak ud telinden beslenir Karga nahoş bülbül ne hoş servi naza seslenir Bade içtim yar elinden zehir sundu düşmanım Asumandan arşa çıktım düşlerimdi urganım Kazak Abdal taşlamışken nusha gelmez ademi Korkusuzca hicvederken Nef’i üstat alemi Az gitsem uz da gitsem dere tepe düz de gitsem Uslanmazmış deli gönül ne desem ne işitsem Dünya fani hayat yalan gel oyalan nafile Almış başın her gün gider serseri bir kafile Baş olmuşlar bir güruha değişmiş akla kara Bakışlardan nefret akar yürekleri fukara Emri atik bir kararla çark etmiş de anlayış Yazdan geçtim bahar kışa kış tufana karışmış Aczi adem teslim olmuş bir celali garibe Ruhları kış vicdan desen kırık dökük harabe Ehli şevkin saadeti ehli zara dokunur Yüzlerinden şerrin hası gizli gizli okunur Baş ayakta ayak başta büyük küçük karışmış Her gün sitem her an ahlar birbiriyle yarışmış Gülen yüzler gülmez olmuş her dilde bir ah u zâr Adalet mi hak hukuk mu hangi kitapta yazar Anlayış kıt anlat anlat ne söylesen boş yere Duymaz olmuş kulakları top atılsa kırk pare Üç kuruşluk menfaate ne cüsseler satılır Olmaz deme oldu bile ne cübbeler atılır Makam devri kişilikmiş şahsiyetmiş kime ne Bir parmaklık bal yüzünden utanç düşmüş kimine Hilâl söyler bülbül ağlar gül dikenden şekvada Cinsiyet de kavmiyet de işin sonu takvada İyi kötü bir arada yaşar gider daima Yapan mıdır yaptıran mı bilmez bunu camia Aklın gücü kaldıramaz bu derin bilmeceyi Sabr u sebat gündüz eder en karanlık geceyi Geldi geçti bu yollardan kim bilir kaç misafir Dünya için ukba için ebed ehli Allah bir Tevekkülden tefekküre kalınca biraz zaman Yaratandan bekleyelim hiç olmazsa el aman Yürekte kir gönülde pas dua ile paklansın Nura doğru sevgi ile tüm günahlar aklansın
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hilâl Erboyacı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |