Ben bir öğretmen değil, bir uyandırıcıyım. -Robert Frost |
|
||||||||||
|
Karanlık bir sokakta yürüyorum, Başım ağrıyor düşünmekten Sadece yerdeki taşlara bakıyorum boş boş. Yanımdan hızla gecen bir araba sesiyle kafamı kaldırıyorum, Tanıdık bir müzik duyulan arabadan. Geçmişe gidiyorum bir an "hasssiktir kimin umurunda" diyorum, İnsanlarla göz göze geliyorum sesli haykırışımdan sonra, Çok yüksek sesle söyledim sanırım Bana bakan kadınlar, Kadınlar…. Mutsuz ve ürkek kadınlar, Erkekler Her an savaşa hazır erkeler....... Geçiyor insanlar sessizce yanımdan. Ne garip! herkes öğrenmiş bir şekilde yaşamayı Kediler bile vahşi bu sokakta.. Kendimi çok yabancı hissediyorum. Bu şehre, bu ülkeye hatta bu dünyaya Acaba farklı olduğumu hissetmekte bir ego mudur? Sadece korkmuyorum hata yapmaktan. Yapılmaması gereken tüm hataları yaptım. Onlardan farkım bu sanırım.. Ben korku bağımlısıyım Birçok insanın aksine geceyi severim. Gece masumdur, savunmasızdır insan Gece yoktur zaman.. Ben gece bağımlısıyım Ancak geceleri nefes alabilirim, Ve geceleri rüzgarın sesini duyabilirim, korna seslerinden arınarak, Hafif hafif eser, yüzümü okşar rüzgar. Tıpkı annem gibi…. Ben sessizlik bağımlısıyım. Sessiz sessiz yaklaşırım insanlara, Ürkerler benden Yanlarından geçer giderim. Onların korkusu benim eğlencem olmuştur bilirim.. Ben güç bağımlısıyım. Kontrol etmeye çalıştığım öldürme güdümle, Yüzüne güldüğüm her insanı Bir kere öldürmüşümdür zihnimde. Hepimiz yalancıyız aslında ve korkak. Ben yalan bağımlısıyım Sabah oluyor, hava aydınlanıyor… Gölgeler oluşmaya başlıyor hızlıca. İnsanlar daha tuhaf sabahları. Öfkeli yüzler alıyor, tedirginliğin yerini Mutsuz sevişme sonrası yolda yürüyen kadınlar ve adamlar. Ben yalnızlık bağımlısıyım.. Kimseyi mutlu etmiyor varlığım. Bekliyorum sadece gel gitleri tehlikeleri, Bağımlılıklarımı tetikleyen garip hileleri. Kimsenin yapamadığını yapıyorum belkide; bekliyorum. Zamanın önümde akmasını, ve bitmesini… Derin bir nefes alıyorum, tekrar başlamak için düşüncelerime. Başımı öne eğip yürümeye devam ediyorum. İtiraf ediyorum ben bağımlıyım....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © pelin yetkin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |