Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles |
|
||||||||||
|
AYRIK OTLARI Bereketleri toprağı kazar gibi seni severken Kalbine sevgi tohumlarını ekmeye başlarken Buğday tenine avuç dolusu aşkımı dökerken Ayrık otları gibi karşımıza apansız çıkanlara Gönlünü açma ne olur açma ne olur ne olur Sevgili kimse girmesin seninle benim arama Aralık bırakma bedenimle bedenin arasında Aşk tarlamızda ansızın bitiveren ayrık otları Yüreğiyle gözleriyle sözleriyle sana dokunur Onları köklerinden koparıp atasım gelse de Zararlı bitkiler gibi ellerime musallat olurlar Aklım bir asansör gireni çıkanı belli değil ki Kafam bozulmakta beynimi telleri kopmakta Nedir bu kalabalık aklımda sen olsan da Yere çakılmakta senli duygularım beni anla Üçüncü şahıslar kafamın içine dolmakta. Beynimde bir yığın ayak izi... Kaçmalarımı anlatamamaktayım sana. Artık başım ağrımakta, gözlerimde kırmızı çizgiler, nefretlerimi resmetmekte. Nedir bu insan kalabalığı... Kimse seni sevmeme izin vermemekte. Bütün senli düşüncelerim, karmakarışık saçlarıma dolunmakta. Bir berbatlık hissi yüreğimi incitmekte. İnsanlar talancı ve yalancı... Herkes saygısını yitirmekte bir başkasına. Aşk bir halk otobüsü. Ayakta kalanlar ve oturanlar sevgilinin otobüsünde yer kapmakta. Hep böyle mi olmalı aşklar ey sevgili? Bir gün de şu ön ve arka kapıları kapat da, kalalım baş başa. Neden insanlar yalnızlığa saygı duymaz. Seninle hiç yalnız kalamam mı? Bırak şu ay tutulmalarını ve güneş tutulmalarını. Ben sana tutulmuşum ne olur beni anla. Başkalarını sokma araya. Aşkınla kara bir baht yaşatma bana. Yaşamak yemek içmek dünyası başkalarının anlayışında. Bardağın da, çatalın da, kaşığın da yeri var oysa. Kimse yerini bilmemekte. Herkes aklımı yiyip bitirmekte. Gümüşten sular ve altından balıklar var yüreğimde. Bunca zenginlik yetmemekte mi sana? Neden bu eşek inadın? Altın semerler peşinde koşmaktan vazgeç artık. İnsan olanın insanca aşkı olur. Başkaları senin sırtında yük olur. Ah sevgili daha fazla inat etme bana. Beni anla! Bir bulamaca benzemekte bu aşk. Sen başkalarını karıştırdıkça aramıza, bu aşkın tadı kaçmakta. Nedir sendeki bu mide? Her yediğin halt sana yaramakta. Aramıza kim varsa katılmakta. Çer çöp gibi aşkı kim arzular? Artık şu çöplüğü kaldır aramızdan.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © osman demircan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |