Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. -Cervantes |
|
||||||||||
|
Annem olur ellerin Teselli verir bana Susar otururum Ağlamam söz bir daha Yalpalama boşuna Sarhoş olan sen değilsin Yalan olduğun kadar gerçek de olamazsın Kaç duble içse de ömrü vaatlerim Yok… Üzülme boşuna Sensizlik çok harfli Ölüm tek Geri kalan her şey Seninle başlayıp Ölümle bitecek Yinede bir şey var içimde Işık gibi… Su gibi… Ayında var gözleri Babam öyle söyledi Tuhaftır her şey ters bu aralar Arılar çiçeklerle küs Bal yapan yok ağustos böceklerinden başa Deniz küs zaman pus Konuşan herkes artık sus Elime yüzüme bulaştırdım yine V arsın… Ellerim batsın… Pardon akışkan kreması bu kadar çok muydu bu hayatın… İstemsiz ter atar gibi? Susamak gibi? Varken yok olmak gibi? Su gibi? Yemek gibi? Hüzünlenmek? Gülümsemek? Gözlerinin dolması gibi? Yok… Zaman bu zaman değil Varlığını anlamamla yokluğuna alışmaya çalışmamın arası Bir ömür sürmeliydi Şimdi Kaç ömürlük ölüyorum… Çirkin bir yüzdü kendisini anlayamadığım Adını yazdım Başka bir dilek çıktı Sorular sormadan aldığım bir cevabın Yakasına yapıştığım bir vebası olmalı Bir beden? Bir umut? Bu şiir? Değil! Kelime! Olmaması gereken yerlere konulmuş ünlemler Soru işaretleri Vedasızlıklar? Sorular Annemi özledim desem Susar annem olur musun? Dizimde bir yarayla Üzerinden atladığım bir zaman küfesi Yarlıktan hiçliğe doğru Ve darlıktan Sargı bezi Annemin toyga çorbası Babamın elleri Kelimeler buldum Yoktular Sadece Üç nokta Ve bir boşluk Ve bin ağıt Ve biz Olmamalı mıydık yoksa ? Bu ne şimdi Bitsin artık bu şiir Bitmeli… Engel olamadığım, Unutmam gereken Zamanlardan kalma Soru işareti mi? / Bırak yaaa… / Diyecek söz mü bıraktın Ya da söyleyeyim yinede Gitme… ... Ya da git… Ardından şiir dökerim, Tez gelesin diye…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © özlem UZUNLAR, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |