..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Deney, herkesin hatalarına verdiği addır. -Oscar Wilde
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Aysun Güven
Aysun Güven - KELEBEKETKİSİ
Site İçi Arama:

Eleştiri
  Küçük Arı (Aysun Güven) 24 Mayıs 2011 Yazarlar ve Yapıtlar 

Hayatın kendiliğinden gelme özgürlüğü içinde hapsi, diğerinin sonradan hapsolmuş hayatının içinde özgürlüğünü keşfi.

40 Yıllık Sır (AYSUN) 25 Aralık 2009 Yazarlar ve Yapıtlar 

OĞUZ ATAY 'ın TUTUNAMAYANLAR romanı hakkında

2000 - 2010 (AYSUN) 29 Aralık 2009 Toplum ve Birey 

Yeni yıl beklentileri

Aşk/elif Safak (AYSUN) 16 Mart 2010 Yazarlar ve Yapıtlar 

Aşk aşkı anlatıyor.

Mevlana'nın Aşkı (AYSUN) 1 Temmuz 2010 Yazarlar ve Yapıtlar 

Bu kitabı Elif Şafak’ın Aşk’ından önce okumayı dilerdim.Çünkü bazı bilgilerin birbiriyle çelişmesi, farklı kaynaklardan yazılan çoğu şey sizi kitap okurken karmaşaya sürüklüyor, kitabın sihrini öldürüyor.

Varolmak Yaşamaksa Ölmek Ölmek mi (AYSUN) 5 Temmuz 2010 Yazarlar ve Yapıtlar 

Kitap, insanın insana edeceği zulmün en acımasızlarından biri olan ruh bombardımanını işliyor.

Fareler ve İnsanlar (AYSUN) 18 Ocak 2011 Yazarlar ve Yapıtlar 

Sonunu bile bile okuduğunuz kitaplardan.Ve belki de defalarca seyrettiğiniz ama sonunu görünce bir dahaki sefere sonunu kapamayı düşündüğünüz bir film.Asla seyretmeyince sonun gerçekleşmeyeceğini düşündüğünüz bir film belki de.Yıllardır süregelen bir ayrımın kitabı.Zenginler ve fakirlerin,hayaller ve hayalkırıklıkların,umutların insana dönüşmüş hali ,zavallılığın en dibi.Hayata gelmenin ızdırap olduğu,bunu çekerken bile kurulan hayallerin bedelinin ödendiği bir dünya.Sevginin ölüme meydan okuyamaması.Zihin engelli iriyarı kocaman bir çocuğun ,arkadaşı ile hayatta kalma mücadelesi.Kitap sizi okuduğunuzda içinde bulunduğunuz hayat koşullarının başkaları için ne derece zorlu olduğunu, bu şartlarda bile sevginin sonsuz olabileceğini ama bunun bile hayatta kalmaya yetmeyeceğini seçimler yaptırtabileceğini en açık haliyle sizle paylaşır.

Şüphe (Aysun Güven) 31 Mayıs 2011 Yazarlar ve Yapıtlar 

İşine hayatıyla bağlı emekliliğin ucunda bir komiser hasta yatağında tesadüfen gördüğü bir dergi kapağı ile tekrar işine dönmek ister .Küçücük bir şüphenin büyük itiraflarla gerçeğe dönüşünün hikayesi.Kitap Komiserin İkinci dünya savaşı sırasında bir toplama kampında kişiliğinin öldürmeye hakkı olduğuna inanan piskopat bir doktorun peşinde ölüme önce cesurca sonra korkarak gidişini anlatıyor.Yazarın bir kez daha hayatın anlamını gerçekten yaşanamadığı için yok sayılması gerektiği düşüncesini yoğun olarak hissettiren bir kitap..Okunmaya değer.

Zeus'un Kızı; Çıkış (Aysun Güven) 10 Ağustos 2012 Özgürlük ve Eşitlik 

Nedense bir erkeğin diğeri ile evlenmesinin dikkati çeken yanı hep işin cinsel boyutu oluyor. Kimse aslında mıknatısın iki ucu gibi, iki ayrı cinsiyetin bir araya nasıl gelebildiğini, bu ilişkinin sapkınlık yönü dışında kadının rolünü üstlenmiş erkeğin neler hissedebildiğini sorgulamıyor.

Zeus'un Kızı; Bakmak ve Görmek (Aysun Güven) 18 Ekim 2012 Toplum ve Birey 

Açlık Oyunları adlı üç kitaplık bir serinin perdedeki yansıması , The Hunger Games; Capitol şehri etrafında toplanmış 12 bölgeden her yıl bir erkek ve bir kızın Açlık Oyunları adında yarışmaya katıldıkları bir dünyayı anlatıyor. Açlık Oyunları dediğimiz şey ise ölümüne mücadele edilen bir kavga. Kişisel fikrim bir kitabı filme çevirmenin çok riskli olduğudur. Ama söz konusu olan filmin işlenişi değil bugün anlatmak istediğim konu ile alakalı olmasıdır. Filmin konusu, kura ile çekilen 24 kişinin –çocuk dahi olabilir-herkesin gözleri önünde, canlı yayında hayatta kalma mücadelesi vermesidir. Tek umut edilen ise kurada başka birinin seçilmesidir.

Zeus'un Kızı; Truva Atı (Aysun Güven) 15 Kasım 2012 Dostluk ve Düşmanlık 

Yaradılışımız kavgayı kolay, dostluğu ve barışı zor kılmıştır. Yıkan ve yıkılan, kendi iken insanın, Truva atının içine girecekler hangi taraftan olacak peki ?

Zeus'un Kızı; Arkası Yarın (Aysun Güven) 22 Kasım 2012 Özgürlük ve Eşitlik 

Bir kadının yaratıcılığı, çalıştığı ve yarattığı kadarı ile ölçülüyorsa yetiştirdiği çocuklarından emekliliği mümkün müdür ? Hatta herhangi bir güvencesi olmadığı için, mutlu olmayan nice kadın boşanamamakta. Güvence altına alınamayan hayatlar kayıptır. Bu kayıp hayatlardan ise, bir şeyler beklemek tümden ayıptır. Kafiyeyi bozmak için olsa bile, bu kadınların neden hala sessiz kalabildiğine inanamıyorum

Zeus'un Kızı; Matmazel Julie (Aysun Güven) 6 Aralık 2012 Özgürlük ve Eşitlik 

Demek kan görünce dayanamıyorum sence. O kadar güçsüz sanıyorsun beni. Ah, senin kanını, beynini bir satır tahtası üstünde görmeyi ne kadar isterdim! Ne çok isterdim bütün o cinselliğin bir kan denizinde yüzsün. Tutup kafatasından içerdim, sonra ayaklarımı göğsünün içinde yıkar, yüreğini olduğu gibi kızartıp yerdim. Demek güçsüzmüşüm ben. Demek seni sevdiğimi sanıyorsun, sanki benim rahmim senin tohumların için yanıp tutuşuyor; kalkıp senin dölünü bağrıma basıp onu kendi kanımla besleyeceğim demek. Aklınca sana çocuk doğuracağım ve senin adını taşıyacağım. Bu arada sorayım bari, adın ne senin? Soyadını duymadım hiç. Olduğunu da hiç sanmam.

Zeus'un Kızı; Feminist Bir Anayasa,bir Mayın,on Kız (Aysun Güven) 20 Aralık 2012 21. YÜZYIL 

bu kadın, bu genç kız , kocasının kuzeninin tecavüzüne uğradıktan sonra kadın koğuşuna kapatıldı. Orada hamile olduğu anlaşılınca, ortaya işlenen suç çıktı. Polis Gülnaz’ı ve tecavüzcü akrabayı tutukladı. Afgan yasalarına göre “zorunlu zina” kapsamında Gülnaz 12 yıl hapse mahkum oldu. Ama tepkiler sayesinde affa uğradı. Dışarı çıktığında ise törelerin, insanların acılarından daha önemli olduğu bu bölgede, eğer evine dönemezse yani tecavüz eden kişi onunla evlenmez ise veya yüklü bir başlık parası vermez ise, namusu temizlenmeyecek ve hayatı tekrar tehlikeye girebilecek olduğundan, ona başka bir hayat için yardım toplandı.

Zeus'un Kızı; İki Kadın, Feminizm ve Materyalizm (Aysun Güven) 17 Ocak 2013 21. YÜZYIL 

Bir varmış bir yokmuş, bir zamanlar uzakta bir yer yokmuş, her yer yakınmış. Birbirlerine gidip gelemeselerde, hep akıllarında olduklarını bilirlermiş. İki kadın varmış, birinin adı romantizm diğerinin ise materyalizm’miş.

Zeus'un Kızı; Empati, Eşit Değildir Ben (Aysun Güven) 24 Ocak 2013 Toplum ve Birey 

İnsanlar bilmedikleri ve yaşamadıkları bir şey için hayıflanmaz. Emin misiniz?

Bu Ülkeyi Tanıdınız mı? (Aysun Güven) 12 Mart 2021 Toplum ve Birey 

Bakalım aşağıda bazı ipuçlarını verdiğim ülkeyi tanıyabilecek misiniz? Deney, herkesin hatalarına verdiği addır. -Oscar Wilde Eğer böyle ise ya deney metodumuzda ya da hatalarımızı kaydetmede sorun yaşıyoruz.

Zeuskız; Sosyal İkilem - Truman Show (Aysun Güven) 25 Mart 2021 21. YÜZYIL 

Çünkü işin mutfağında bulunan, sosyal medya platformlarının doğumunda, yükselişinde bizzat katkısı olan insanlar tarafından içtenlikle yapılan itiraflar, sizde uyanıştan çok çocuklarınızla beraber tehdit altında olduğunuz hissi uyandıracak türden. Çünkü her biriniz onlar için müşterisiniz.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Aysun Güven, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 04.12.2024 10:09:56