..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Dostluk ve Düşmanlık
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Dünya İyilik Günü
Aysel AKSÜMER
İnceleme > Dünya

Merhametin yürek dolusu doldurulduğu büyük bir istasyon olsaydı keşke. Yetkili ruh, usulca yanaşan yüreğe "Az sağa yanaş! Sana merhametin hasını doldurayım. Üstelik birinci kalite! Ömrün boyunca yol alırsın. Kimseyi de yarı yolda bırakmazsın! Hayat yolculuğun iyiliğe ve güzelliğe doğru su gibi akar! Gözün arkada kalmaz" diyebilseydi. Merhametsizliğin yuva yaptığı ruhlara belediye ekiplerince umumi bir temizlik yapılsaydı! Baca bakımı gibi m

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > Eleştiri > Dostluk ve Düşmanlık
 Erbil (Kuzey Irak) 1  (Mehmet Sinan Gür)

Türkiye Kuzey Iraklı Kürtlere dost elini uzatmalıdır. Kesinlikle eminim ki dostlukla karşılık alacaktır.
 Dilek Kutusu! Peri Olmak İstiyorum!  (ömer akşahan)

O gün, ilk kez ziyaret ettiğim okul hakkında, burası da her zaman örneğini gördüğüm normal bir okuldur, diye aklımdan geçmişti.
 Elini Utandırmayacak Dosta El Uzat  (Sümeyye İlbak)

Hayat acısıyla tatlısıyla yaşamaya değer önemli olan hayatın acısını da tatlısını da sizinle aynı tadı alabilecek insanlarla beraber paylaşabilmektir...
 Savcı Mehmet Kiraz, Şafak, Bahtiyar, Elif… ve Dün, Bugün, Yarın…  (Vildan Sevil)

Sosyal medyada ise, coğrafyamızda süregiden halkları birbirine kırdırma istemini, politikalarını hiç düşünmeden, adeta onlara hizmet edercesine yazılıp çizilen nefret ya da ölümü kutsama yazıları… Ve gerçekleri görenlerin yılgın, korku dolu suskunluğu…
 1915 Ermeni Tehciri (2002 Tarihli Yazı)  (Mehmet Sinan Gür)

Biz çukurdan çıkmaya çalışırken yukarıda duran birileri tutunduğumuz ipi kesmekle meşgul. İnsanın ilkelliği sürüyor.
 Münafık Matruşka Gibidir...  (Fuat Türker)

Münafık matruşka gibidir. Baktığınızda üzerinde giysileri, cüsseli yapılı bir insan görürsünüz. Onun içinde boş, işe yaramaz kof bir kütük; daha içinde ise şeytan tarafından ele geçirilmiş bir ruh vardır.
 Örümcek ve Kelebek  (osman demircan)

Konu mutsuz etme değil; mutlu edememek. Bir kelebek örümceyi nasıl mutlu eder: Ona yem olursa. Yem olmak istemiyorum kardeşim. Anlamıyor bu örümcek beyinliler. Oysa gökyüzü herkesin hem örümceklerin hem kelebeklerin. Nedir bu gökyüzü altında bana bunca düşmanlık çözmüş değilim. Ben örümcekleri hayatımdan çıkarmak da istemiyorum. Onların da güzel olduğunu düşünüyorum, tıpkı kelebekler gibi, tıpkı benim gibi.
 Tartışma Edebiyatı veya Adabı  (Yûşa Irmak)

Martin Heidegger’in, Kastner ile olan yazışmalarında kullandığı güzel bir sözü var. Söz aslında Paul Valéry’nin. Der ki: “Düşüncenin üstesinden gelemeyen, düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.” Çok doğru ve yerinde bir söz. İnanın söyleyecek sözü kalmayanın yumruğu sıkılır, dili küfürlü konuşur ve nihayetinde son çare kavga etmeye başlar.
 Olan Dağdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta  (osman demircan)

Başların yere eğildiği yerdeyim. Ben her gün selamsız ve sabahsızım. Saatlerim vefasızlığa, acımasızlığa, nankörlüğe kurulmuş. Her dakika insansızlığa uyanmaktayım. Kimseden şikayetim yok. Zaten kimsenin olmadığı bir dünyanın içindeyim. Sevmeler ısırık gibi. Her ısırık elmadan kurtçuk çıkarmakta. Elmalar ise ateş pahası. Hayatın gölgelerinde daha da siyaha çalan yüzler.
10 
 1915 Ermeni Tehciri (20. Şubat. 2008)  (Mehmet Sinan Gür)

Bir Şubat günü kasabada korkunç bir fırtına patlamış, çılgın gibi esen rüzgâr minareleri yıkmış, ağaçları kökünden sökmüş, çatıları uçurmuştu. Ama bu işin en anlaşılmaz tarafı fırtınanın Ermenileri de gökyüzüne uçurmasıydı.
11 
 Bırak Beni Haykırayım  (Şevket Başıbüyük)

Geçenlerde doktora gittim; doktor bir rapor verdi… “Sen yaz” dedi. “Sen susma “ dedi. “Haykır, bağır, çığlık at, çığlığın; sessiz çoğunluğun sesi olsun” dedi. Doktor dedi ki; “sen hakir insanları kardeş sayan bir ruhsun.” Dedi ki; “Paçavralar altındaki yoksul seni yaralar.” Dedi ki; “Mazlumların intikamı almak için doğmuşun.” Ve dedi ki; “Volkan söner, lâkin senin alevlerin eksilmez.” “Bora geçer, lâkin senim köpüklerin kesilmez.”
12 
 Yozgat Sorgunlu Ozan Yıldız'a Vefa Gecesi Düzenlendi  (Ahmet Sargın)

Yozgat Sorgunlu Ozan Yıldız a vefa gecesi düzenlendi
13 
 Etrafımızdakiler  (Şevket Başıbüyük)

Ne yazık ki bize hep hayıflanmalar, üzüntü, keder denk geldi. Hayatımın olmayan geri dönüşümüne baktığımda başarısızlıklarım yok, şükür, kendimi başarılı görüyorum; içinden geldiğim tüm olumsuz koşullara rağmen dişimle, tırnağımla aşmaya çalıştım sarp yokuşları. Düşe kalka geldim, gelebildiğim yere…
14 
 Aslında Bizim de  (Emine Pişiren)

Düşman nerede ki? Yoksa oğlum mu nişangâh? Oğullarımız tanıyor mu düşmanlarını?
15 
 Akraba mı / Akbaba Mı!  (Hamdiye HATİPOGLU (DNZ))

Dostları olmalı insanın ağladığında değil Güldüğünde de yanında olduğu Seni kendi gibi görüp ışığıyla aydınlatan Kan bağı gerekmez ki akraba olmak için Sevmek için yürek olması gerektiği gibi…
16 
 Yalnızlık  (SENEM BUTTAN)

KİMİ ZAMAN UMUTSUZ
17 
 Başlıksız  (GÖKHAN ERGENEKON)

Dost bildiklerime ince bir sitemimdir...
18 
 Bizim Arkadaşlarımız!..  (Şevket Başıbüyük)

“Sevdiğini ölçülü sev, günün birinde nefret ettiğin birine dönüşebilir. Nefret ettiğinden de ölçülü nefret et. Günün birinde sevdiğin birine dönüşebilir” şeklinde rivayet edilen bir Hadis var. Ölçüyü neden kaçırdık?! Acaba çok arkadaş canlısı olmakla hata mı ettik?
19 
 Tarih Bize Ne Anlatıyor 3  (Öner KARADAĞ)

köşe yazısı
20 
 Şans Bol Olur Mu  (Ahmet Zeytinci)

Memlekette şans oyunları denen bir dolu oyun var. Sayısal Loto, On Numara, Şans Topu, İddia... Her na kadar adı şans oyunu olsa da, orada da şansın bir önemi yok bence... Şans diye bir şey yok zaten. Her şey Allah'ın bize takdir ettiği ilahi kader doğrultusunda akıp gidiyor... Kimileri de buna şans adını takmış, öyle zannediyor...

son eklenenler
Tartışma Edebiyatı veya Adabı
Yûşa Irmak
Eleştiri > Dostluk ve Düşmanlık
Yalnızlık
SENEM BUTTAN
Şans Bol Olur Mu
Ahmet Zeytinci
Etrafımızdakiler
Şevket Başıbüyük
Bizim Arkadaşlarımız!..
Şevket Başıbüyük
Türkiye, Rusya ve Azerbaycan Üçgeni
Hakan Yozcu
Suriye Üzerine...
Muhammed CAN
Akraba mı / Akbaba Mı!
Hamdiye HATİPOGLU (DNZ)
Kürt Meselesi ve Bizim Aklı - Evveller!
Semra Arslan
Zeus'un Kızı; Truva Atı
Aysun Güven
İkiyüzlü Avrupa..!
Mustafa Yener
Sence!..
Semra Arslan
Bayram Ne Zaman "Bayram" Olacak?
Fuat Türker
Al Eline Silahı Değerli Ol
osman demircan
Kırgınlıklar
Çağlar Karataş
Yalnızlık Aç Kollarını Tutkun Benliğim
Burak akın

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.