Bizimkilere Söylüyorum!
(Süleyman Karakaş) 5 Temmuz 2007 |
Popüler Kültür |
| |
Bu günlerde neler düşünüyorum biliyor musunuz? Türkiye’nin genel manzarasına baktıkça, sağlıklı düşünebilen, topluma ve insanlığa faydalı insanların yetişmesinin git gide imkansız hale gelmeye başladığını… Üstelik, misyonu ‘faydalı insan’ yetiştirmek olan hizmet odaklarının, amaçlarının uzağına düşmeleri… |
|
Deli İşkencede
(Süleyman Karakaş) 14 Nisan 2006 |
Yüzleşme |
| |
'Cinnet Türküleri' ruhla bedenin sürtüşmesinden meydana gelen kıvılcımlar tufanıdır. Yakında kitaplaştırmaya çalıştığım eserden bir şiiri sizlerle paylaşmak istedim. Eğer yorum alabilirsem memnun olacağım. Ancak unutulmasın ki bu şiir kitaptaki diğer şiirve düzyazılarla birlikte bir anlam bütünlüğüne sahiptir. Teşekkür ederim. |
|
Avrupalılara ve Müslümanlara Sesleniş
(Süleyman Karakaş) 20 Şubat 2006 |
Günlük Olaylar |
| |
Ey insanlık yolunda yolunu şaşırmış Avrupa! Sen de biliyor ve anlıyorsun ki, İslam’dan başka çaren yok; nüfusun tükeniyor, olanı da fuhuş, uyuşturucu ve daha bilmem ne belalar eliyle sürünüyor… Haydi! Bırak hırçınlığı! |
|
Ateist Profesörün Dönüşü
(Süleyman Karakaş) 19 Şubat 2006 |
Entelektüel |
| |
İngiltere'nin Reading Üniversitesi'nde görev yapan felsefe profesörü Antony Flew (81), "Bilim Tanrı'yı Keşfetti mi?" adlı video kasetinde, bilimsel kanıtların, evrenin var oluşunun arkasında bir çeşit |
|
İnadına Ruhani
(Süleyman Karakaş) 19 Şubat 2006 |
Tasavvuf |
| |
Her türlü kötülüğün karşısında durarak, yine de affedici ve güzeli gösteren olabilmek... /
/
Tasavvufun mesajı bu olsa gerek... /
/
Kötülüğe isyanı ve "yaratılanı, yaratandan ötürü sevmek" bu şiirin örgüsünü oluşturuyor. /
/
“Dağılmış kalbimin coğrafyası” /
mağrur firavunlar kol geziyor /
ruhum sıkılıyor vahşetten /
inadına ruhani inadına rabbani /
/
savrulmuş canım ümmet /
kırılmış payandası /
kalmamış önü arkası /
inadına ruhani inadına rabbani /
... /
|
|
Başkaları İçin Yaşamak...
(Süleyman Karakaş) 17 Şubat 2006 |
Toplum ve Birey |
| |
Başkaları için yaşamak sıddıkların şiarıdır. Kullukta sadakatleri tasdik edilenlerin…
...
Rableriyle ve kendileriyle o kadar barışıktırlar ki başkalarını yıkıp geçen bela ve musibet dalgaları bunlara çarptığında, sanki okyanus sahillerini yalayıp dönen munis kediler gibi kalırlar!
...
Onlar mü’min kardeşleri için her şeylerini feda edebiliyorlardı. Peki biz, bırakın başka mü’min kardeşlerimizi, kendi ailemiz ve arkadaşlarımız için hangi fedakarlıklara katlanabiliyor, neyimizden vaz geçebiliyoruz?
...
Topla-tüfekle değil bu savaş, kalplerin ve ruhların mücadelesi. Fikirlerin, kültürlerin, davranış kalıplarının, Sünnet-i Seniyye’nin, insan olarak kalmaya çalışmanın, kulluğun mücadelesi…
|
|
|
19.09.2006 12:18:43
|
KENDİME NOTLAR |
| |
Ey kendim! Merhaba;
Bundan sonra seninle bu sayfada buluşup düşünmek ve yazmak üzerine hasbihal edeceğiz.
Özellikle 'yazmak' fiili üzerinde duracak, üslub, anlam derinlği, muhatabı belirle gibi konular hakkında, 'gidişatımızı' kritik etmeye çalışacağız.
Evet, ben, kendim ve sen, belki yine iç dünyamızdan bir kaç arkadaşın daha katılımıyla bir 'iç sohbet'i sürdüreceğiz burada.
Şmdilik bu girişle yetinelim.
Bakalım zaman ne gösterecek.
Haydi selametle kal, görüşmek üzere. |
|
|