..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Entelektüel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Entelektüel
 Edebiyat Düþüncesi Üzerine…  (Yûþa Irmak)

Sanatýn ortaçað boyunca rahmani ve içsel gayeleri önemsemiþ olmasý bizi, bugünkü edebiyatýn bir eksen kaymasý yaþayýp yaþamadýðý sorusuyla karþý karþýya getirir.
 Türkler Bin Boydur Biri de Moðol’dur  (Aziz Dolu)

Türklük çýnarýnýn bir dalý olan Moðollar..
 Kim,ne Demiþ? (Ýsimler Alfabetik Sýraya Göredir... )  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Aþaðýdaki çalýþma internet ortamýnda yapýlmýþtýr.Bazý sözler gerçek yazarýný yansýtmayabilir.O nedenle bu bilgilerin ihtiyatlý bir þekilde kullanýlmasý tavsiye edilir.Metin uzunluðu 180 sayfadýr.Ýsimler alfabetik sýraya göre dizilmiþtir.
 Sevgi - Gönül - Umut ve Mutluluk Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bertrant Russel : Bir sisteme karþý beslenen büyük sevgi ve sistem yapýcýlarýnýn bu sevgiye eklenen kibri,felsefe talebelerinin sakýnmaya mecbur olduklarý tuzaklardýr. Byron :Arkadaþlýk, kanatsýz sevgi’dir. Cenap Þehabettin : Yalnýz seni sevenleri sevmek sevgi deðil, deðiþ tokuþtur
 Agamemnon Trajedisi ve Troia Savaþý  (Anýl)

Tarihte þüphesiz aiskhylos gibi pek çok ünlü ozana ve trajedilere konu olmuþtur Agamemnon, Truva savaþýnda en çok konuþulan bir komutan hatta Truva savaþýný baþlatan komutandýr.
 Hasretin Sebebi: Ýlham  (Yûþa Irmak)

Ýlham, insan aklýnýn ve gönlünün Cebrail kanadýyla okþanmasý, uyarýlmasý. Yükseliþini, manasýný, tamamýna erdirmek üzere yola çýkmýþ tüm kelimelerin “en güzel” adýyla mana gergefine uðrayarak ve uygun kumaþlarla istikametine devam etmesi.
 A'dan Z'ye Güzel Sözler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Buradaki veriler yaklaþýk 200 sayfadýr.Ýlgilendiðiniz konu baþlýðýný dikkate alarak alfabetik sýraya göre dizilmiþ olan sözü inceleyebilirsiniz.Sözlerin yazarlarý verilmemiþtir,ama gene de onlarýn bir baþkasýna ait olduðu gerçeðini unutmayacaðýnýzý sanýrým.(Kendi sözümüþmüþ gibi kullanýrsak yazarýna karþý çok büyük bir saygýsýzlýk yapmýþ oluruz.)Sözlerde eksiklik veya fazlalýk da olabilir,çünkü bunlar internet ortamýndan derlenmiþtir.Bu kusurun da affý ricasýyla...
 Barýþ ve Özgürlük Üzerine Özlü Sözler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bu çalýþma deðerli hocamýz Prof.Dr.Coþkun Can Aktan tarafýndan yapýlmýþtýr.
 Düþünce (!) Den Notlar  (Yûþa Irmak)

Kendini, kendi benliðinden, bencilliðinden, kendinden kurtaramayanlarýn, ne kendisine, ne de bir baþkasýna faydasý dokunamaz.
10 
 Dostluk Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Arif Nihat Asya : Bir kimsenin düþmanýnýn düþmaný olmasý, onu dost edinmeye kafi sebep deðildir. Aristo : Aristo : dostluk ve hakikat gibi iki iyi arasýnda hakikati yeðlemek gerekir. Aristo : dostunun kusurlarýný ona yalnýzken söyle, baþkalarýnýn yanýnda ise onu öv.
11 
 Erkek ve Kadýn Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Pythagoras :Altýn ateþle, kadýn altýnla, erkek kadýnla imtihan edilir. Refik Halit Karay : kadýn eliyle açýlan gönül yarasýný yine bir kadýn eli sarar. Refik Halit Karay : Tek ayna icat edilmemiþtir ki kadýna 'sende iþ kalmadý' desin. Rochebrune : kadýnýn namusunu erkeklere karþý korumasý, ününü kadýnlara karþý korumasýndan çok daha kolaydýr.
12 
 Acý - Haz - Elem - Üzüntü Üzerine Aforizmalar  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Cenap Þehabettin : Yaprak, yaprak, dal ucunda...Aþk üstüne keder, kor üstüne kömür gibi düþer,evvela körletir, sonra alevlendirir. Cervantes : Bütün acýlara dayanýlýr, yeter ki ekmeðin olsun Cicero : acý tanýmamýþ olmak,büyük bir acýdýr.
13 
 Sözcükleri Aþka Çaðýran Þair: Cemal Süreyya  (Senanur Budak)

Ölüyorum Tanrým, Bu da oldu iþte. Her ölüm erken ölümdür, Biliyorum Tanrým. Ama ayrýca þu aldýðýn hayat, Fena deðildir. Üstü kalsýn…
14 
 Atalardan Özlü Sözler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Eti tadan çoban köpeðinden hayýr gelmez. Kýþ güneþine, kadýn gülüþüne inan olmaz. Torbada ne varsa, çorbada da o vardýr. Asýlan hýrsýz deðil, yakalanandýr. Büyük öküz tarlayý eðri sürer. Akýllý bir adam yalnýz kendi tecrübelerinden, çok akýllý bir adam baþkalarýnýn da tecrübelerinden yararlanýr. Ancak durgun su, yýldýzlarý yansýtýr.
15 
 Cezmi Ersöz'le  (Ozan Önen)

ODTÜ Genç Yazarlar Topluluðu Baþkaný Ozan ÖNEN, Cezmi ERSÖZ'le Ankara’da konuþtu; ünlü yazara afili sorular sorup manifesto niteliðinde cevaplar aldý...
16 
 Oruç Baba"nýn Kýssadan Hisseleri - 2  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Oruç Baba der ki:Dostluklarýn çoðu,kuma yazýlan yazýlar gibidir.Bir dalga gelir ve her þey silinir gider.
17 
 Bilgelik  (Yûþa Irmak)

Bilgelik, düþünceye þekil verme sanatý. Bilgide seçicilik þart. Çok bilmek deðil lüzumlu olaný bilmek sabit kriter. Tefekkür kaçýnýlmaz. Baþka türlü, ilmin irfana, malumatýn marifete dönüþmesi imkânsýz. Çünkü, sonu olmayan dikey bir yolculuktan dem vuruyoruz…
18 
 Divan Edebiyatýný Sevdiren Adam: Ýskender Pala  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Çok köklü bir geleneðin kültür hayatýmýza yansýmasýdýr Divan edebiyatý… Asýrlarý aþýp günümüze ulaþan bu gür ses, hâlâ yankýlanmaya devam ediyor. Müzeye kaldýrýlan edebiyat, müzenin kapýlarýný zorlayarak hayata akmak için zaman ve zemin kolluyor. Bu hususta ona kýlavuzluk edecek gönül insanlarýnýn himayesini umuyor ve bekliyor.
19 
 Orta Asya Gerçeði  (Kudret Tozlu)

Orta Asya'nýn bu günkü görünen boyutuyla 1990 yýlý sonlarýna doðru tanýþtýk. Sovyetlerin salpa yalpa devinmesinin sonunda yýkýlmasýyla birlikte duyulan özgürlük çýðlýklarý onlarý fark etmemize sebep oldu. uyuklayan gönül tamburamýzýn yaylarý kýpýrdamaya aþina olduðumuz özgürlük týnýsýyla çalmaya baþladý.
20 
 Oruç Baba"nýn Kýssadan Hisseleri - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Sanatçýlara gerçekten hayraným.Çünkü bizler zevk peþinde koþarken,miskinlik yaparken; onlar, ya düþünmekle yada bir þeyler yapmakla ömürlerini tüketirler.




son eklenenler
Düþünce (!) Den Notlar
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Entelektüel
Hasretin Sebebi: Ýlham
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Entelektüel
Bilgelik
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Entelektüel
Sabahattin Ali
Haydar Köprülüoðlu
Ýnceleme > Entelektüel
Deli Mektuplar - 30
Veysel Menekþe
Ýnceleme > Entelektüel

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.