..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birşeylerin olduğu konusunda umutluyum. -Platon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Feride Dalkıran
Feride Dalkıran - Dünyanın yaratılış gayesi
Site İçi Arama:

Deneme
  Bir Nefes Keyif (feride özdemir) 6 Eylül 2006 Anılar 

Bir fincan kahvede bir adamın hikayesi. "Kim bilir belki iş arası bir nefes alacaktı, içtiğimde sigaram o anda öyle az geldiki gözüme gerçekten de bir tek sigara ancak bir nefesti."

Ah Kilitli Sandık Ah! (feride özdemir) 20 Eylül 2006 Yüzleşme 

Açılma kilitli sandık, bakma yüzüme yaşamın akislerini arama mimiklerim de, aldın alacaklarını yerlerine ne verdin söylesene?

Bir Ben Ölür Bin Ben Doğar Sabahlarım da (Feride Dalkıran) 31 Temmuz 2008 Düşler 

hislerim beynimle vals yaparken yüreğim fikirler üretiyor. üç kişi bile kalabalık kardeşim bu yaşamı sadece aklı olanlar yaşıyor. duygular ve hisler artık lüxe giriyor

Bulma ihtimalimiz milyonda bir olsa da hep ararız yüreğimizin anahtarını.
Damla damla çözmektir asıl olan aşkın gizemini.
Bir de aşka aşık olanlar var benim gibi.
(yüreği olan insanın diliyle konuştuğunu dinlemek kadar güzel bir sohbet yoktur.)

13.08.2008 23:23:53 büyümek  

Yüreğinin kanayan yaralarını alda gel. Sen sen olduğun için gel. Bedduan sende kalsa bile gel. Acıtan, yakan, kavuran aşkınla gel.. gel yeterki yüreğin olduğu için,yaşamayı bildiğin için yüreğindekilerle gel.

31.07.2008 15:34:04 aklın kıvrımlarında ruhuyla dolaşmayı bilenlere 

sancılarda şimdi yüreğim. kimderdiki bir ben birde aynadaki aksimle böylesine kalabalık olacağız. şimdi tek bir nefesi kaldırmıyor duygularım hislerim. yordu beni laf anlamayan insanlar. yordu yüreği olmadan yaşadığını sananlar. artık yanlızlık bile kalabalık geliyor.
        hislerim beynimle vals yaparken yüreğim fikirler üretiyor. üç kişi bile kalabalık kardeşim bu yaşamı sadece aklı olanlar yaşıyor.
duygular ve hisler artık lüxe giriyor.

feride

31.07.2008 15:31:27 büyümek  

Ben anemon; yamaçlarda, patikalarda,kırlarda büyüyen bir çiçek.
Dalgaların sesi olurdu bana ninniler.
Yalçın kayalara çarpan ruzgarlardı sohbet ettiğim. Deniz kenarının kumlarıydı beni sarıp sarmalayan battaniyem.
Ağaçların hışırtısıydı yüreğimi ürperten.
İnanan insanların tebessümüydü beni büyüten.
Senin için hazırım acıylada yoğruldum.
Kıraç toprakların insanları göz yaşı olup dokundu yanaklarıma.
Everes gibi yüksek, aysberkler gibi derin bakışlar atıldı yüreğime.
Çekiştirildim bir oyana bir buyana.
Kaçtım sonra sebepsizce
Kaçtım
Her kesden her şeyden
Bir sana sığındım.
Bir sen anlarsın beni
Çünkü sen talisman'sın

feride

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Feride Dalkıran, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 22.11.2024 00:13:38