Doğaüstü henüz anlayamadığımız doğal şeylerin adı. -Elbert Hubbard |
|
||||||||||
|
çaresizliğin en dibe vurduğu anlarda bütün elbiselerimden soyunurum ben çırılçıplak dururum karşında, günahlarımla... yüzünün güldüğünü düşünürüm mesela hiç kedere bulanmamış tebessümünü sıcacık ellerini bana uzatışını düşünürüm bir anne şevkati ile başımı okşayışını... insanlık halidir belki kendini suçlamak ama ben hala suçlu hissediyorum kendimi kaderine azıcık olsun dahil olmadığımdan güldüremediğimden yüzünü suçluyum... sen bazen,sapsarı saçlarıyla yemyeşil gözleriyle karşında duran sen bazen, esmerleşip birden simsiyah gözlerini gözlerime diken şirin i kıskandıracak bir şirinlikle rüyalarımda bana gülen sen ki şekli, şimali olmayan sen ki, kokusu, tadı alemi yutan sen ki, sana bağlananı, bağında kurutan sen ki, kusursuz mücevher alemi kendine meftun bırakan... Ey Aşk; önünde saygıyla eğiliyorum pehlivan Rüstem in çaresizliği ile deli Mecnun un aklı ile cesur Ferhad ın fikri ile aşık Kerem in sazı ile eğiliyorum huzurunda saygıyla çünkü, çaresizim... zaten kim çare bulmuş, kim diz çökmemiş ki karşında... yakıp tahtını, yıkıp gururunu, hangi sultan boyun eğmemiş ki sana... ben bu zafılığımla; karşı geleyim boyun eğmeyeyim, kudretine, ihtişamına...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © musab eminoglu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |