..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoştur. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Bireysel > Vildan Sevil

9 Ağustos 2011
Duruşma  
Aysu’ya sevgilerle... (Aysu bana “Şiir yaz hocam” dedi. Yüz buldum, haddi aştım, cüret ettim. İlk ve son bir şiirimsi)

Vildan Sevil

:BHFG:

Duruşma
Aysu’ya sevgilerle... (Aysu bana “Şiir yaz hocam” dedi. Yüz buldum, haddi aştım, cüret ettim. İlk ve son bir şiirimsi)

Görünmez bir cadının çakıllardaki ayak izleri
Ya da merdivenlerdeki tıkırtıları

Nedir bu?
Yüreğe akan bir çağıltı... Bir.....

İnanamam inkâra dururum
.....

Ömrün son duruşması mı bu?
Yanılgılar kanarken çığlık çığlığa
İnkârın inkârı için
Ve de
Kırmak için kalemi
İlle “samimi ikrar” gerekli
“İlle de samimi ikrarın gerekli” derken yargıç
.....

Sen,
Görkemli ve buğulu bilincimin uzakları
Tut ellerimi
Üşüyorum
Korkuyorum
Yorgunum

Vildan Sevil

.Eleştiriler & Yorumlar

:: bizim havalardan dinle bak :)
Gönderen: Aysu / , Türkiye
9 Ağustos 2011
http://www.youtube.com/watch?v=WROMgOxiaxM

:: :)
Gönderen: Osman Volkan Şahin / ,
9 Ağustos 2011
Vildan Hanım, şiirinizin sunumunda bir eksiklik var. youtube bağlantısı yok. :))))) belki aysu yardımcı olur. ;) bir de lütfen öğrenciliğimi bu kadar fazla dile getirmeyiniz. Hiç farkında olmadan öyle şeyler mi yapıyorum Volkan?:((( Demek ki emeklilik mesleği unutturmamış...

:: ha..
9 Ağustos 2011
evet o sanatı iyi biliyor yoksa katlanamazdım yorumlarına :)

:: *)
9 Ağustos 2011
hocam gidip bir şiir ekliyeyim nasıl olsa osman volkan şahin anlamıyor şiirlerimden :) Çok hoşsun Aysu...:)) Ama Şahin eytişimi iyi biliyor...

:: Teşekkür
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
9 Ağustos 2011
Sevgili Şahin, bak şu eytişime... Gel de inanma... Bu yaşta, bu nedenle ve sizlerin sayesinde, aynı anda; coşku-hüzün, mutluluk-mutsuzluk, korku-cesaret, umut-umutsuzluk çelişkilerinin insan metabolizmasındaki akışını gözlemlemek... Aynı anda, yaşlanmak-tazelenmek bir de...Ey insan...Yürek dolusu sevgiler...

:: bence de devam
Gönderen: Osman Volkan Şahin / ,
9 Ağustos 2011
vildan hanım, hiç kendinizi sıkmadan, yazılarınıza ve fikirlerinize işlemiş dürüstlüğünüzü, aynı bu güzelim şiirdeki gibi, dizelere yansıtırsanız, şiirin o herkese açık dünyasını biraz da siz genişletmiş olursunuz. siz haddinizi aşmak ne demek, birilerine hadlerini bildirmişsiniz. (amacınız bu değildi tabi ama bu sizin yazdığınız da şiir işte ne yapalım). biz sizi yormamaya özen göstererek ama gizli bir merakla bekleriz. saygılarımla.

:: :)
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
9 Ağustos 2011
Sevgili Tekkalmış, bir dellenme halinin cüretiydi, "Eh bu da lazım, sıkma kendini" deyip frene basamadım. Beraatimi istiyorum lütfen:)) Sevgiler...

:: samimi ikrarım...
Gönderen: ergun tekkalmış / , Türkiye
9 Ağustos 2011
sevgili hocam,karar verildi ,sizi ömür boyu şiir yazmaya mahkum ediyorum...sevgi ve saygılarımla.

:: çok güzel
9 Ağustos 2011
Sevgili hocam ben hep şunu derim,şiir sizden çıkmıştır artık,şiir okuyanındır ve okuyucu ne algılıyorsa neyi çağrışımlar yapıyorsa duyargaları şiir odur o anda./ insanın kendine veya bir başkasına bakışıdır merdivenlerdeki ayak tıkırtıları,tik tak,tik tak geçen bir zamandır ve o zamanda yüklendikleridir avuçlarındaki /Ve yüzleşmedir hayatın orta yerinde doğduklarımızla,yani bizle beraber gelenlerdir ya inkar edeceğimiz ya da kabullenmelerimizdir./ Ve yine sarılıştır kendimize ,bir ipin ucu tam koparken tutunmadır hayata kendi duruşmalarımız / sevgiler başka beklerim yine ,bir felsefe yazmışsınız siz sevgili hocam

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dedem Düşlerime Giriyor [Öykü]
Çocukların Çığlığından Göklerin Tılsımına [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artık Türkülerle Değil, Ateşlerle Anılmaktasın [Öykü]
İlk Sosyalist Muhtar Fevzi Ağabey [Öykü]
Düşselin Gerçeğinde, Gerçeğin Düşselliğinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aşk"a Geldin, Hoş Geldin!.. [Öykü]
Aşk"a Geldin, Hoş Geldin!.. [Öykü]

Vildan Sevil kimdir?

Koşuşturmaktan yoruldu. Altmışından sonra, çok yabancısı olduğu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktı. İletişim kurmak, duygu, düşünce, birikim paylaşmak, genç kuşaklardan yeni şeyler öğrenmek istedi. Yazarlık deneyimine burada adım attı. İşte böyle sınır tanımaz bir "dinazor ". . . Başarır mı acaba ?

Etkilendiği Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransız yazını, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlı Amin Maalouf...Elbette Nazım, Aragon, Neruda ve nice ozan/şair...

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.