Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamış kişiler tarafından anlatılan hiçbir zaman olmamış olaylarla dolu bir yalan. -Santayana |
|
||||||||||
|
beni unuttun mu başak duruşlum susuşunun kuytusunda şiirler yaşayan konuğundum bir zaman silinmiş suretim körfezin ay sarhoşu gecelerinden yabancıyım şimdi seni ıslandığım yağmurlarına bu kentin silinmiş o ışıltı sesinin çavlanından kalan iz ağaçlar sağanak sağanağa mahzun bu kentin eski zaman bahçelerinden.. inceydin sen bile bilmedin benim sende bildiğim inceliği kalakaldın kalabalıkların arasında kayboldun ama yiten ben oldum gökyüzü kaybeder mi bir gün turnalarını aşksız şiirsiz şarkısız kimbilir kiminle savrulmanın telaşı izi kalır akan suyun sert taşta çeşmeler aşındırır demir kurnalarını yürekte iz koyar mı akıp giden gözyaşı dizelerde ay açılan dallar kırıldı cigara dumanı rengi rakı kadehlerinde unuttun şiirlerin yüreğine ördüğü hülyayı unuttun yüreğin aşk için yaratıldığını kalabalığın denizlerinde kırık kayıklar gibi ansızın uzak bir şarkıda gönlünün körelen dehlizlerinde belki bir derin sızı kırk yılda bir geçiyorsa aklından viran ve terkedilmiş köylere benzeyen yüzüm ne desem anlatamaz yaramı bana gelince kırılmış kanadımla bozkırlara düşmüş uçmayı düşleyen bulutları enginleri düşleyen kimsesiz martı gerisini ne sen sor ne ben söyleyim Ağustos-2004 adnan durmaz
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © adnan durmaz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |