Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Ne gibi, O öldü,Herşey bu kadarmı? Olması gereken olacak,kISACA YAPILMASI GEREKEN... Bugün önümden tempolu yürüyüşle geçip giden iki adam gördüm,sağdaki kel olan oldukça hırslı bir şekilde bir yandan saatine bakıyor bir yandan yürüyüşüne devam ediyordu, ikisinin yanyana gitmesine rağmen hiç bir şekilde konuşmadıklarına şahit olabiliyordum çünkü hemen artlarındanda ben yürüyordum,,, bir süre sonra yol iki yana ayrıldı biri sağa diğeri sola gitti kel olanın yanına gidip ona şöyle demek istedim bir an için bütün çabaların boşa,Öleceksin, günün birinde, belki aptalcaydı bu tutumum ama gerçekti ölecek,boşuna yoruyor kendini vakit ve saat belirliyse'ki öyle, yorulmaların boşa dostum,bu düşüncem avanakca aslında kendimede özeleştiri yapacak olursam şayet,evet tutumum aptalca belki,çünkü bir kaç kilo aldıktan sonra aynı şeyleri bende yapıyorum,ama bilmiyormuyuz her şeyin boş ve sahte olduğunu bize çizilen yolların aslında hiç var olmadığını,hayatımıza giren insanların yeterince gerçek olmadığını, neyden korkuyoruz kapılıp gitmektenmi, yoksa tam tersindenmi!!! Ona tekrar ettim-Peki şimdi ne olacak anne,,, Olması gereken olacak,,, Cenaze arabası yanaşacak ve o yaşlı gün görmüş bedeni toprağa doğru uzunca bir yolculuğa çıkaracak çektiği acılar yetmezmiş gibi üstelik,hadi ağlayın bir kere sadece kendiniz için,kendinize dualar etme fırsatınız olsun elinizde, hep aynıdır trajediler,yazıktırki hep aynı oyunu tekrar tekrar görmekten bıkıp usanmaz insanoğlu... hAyata dair kısa kısa-Yazan -Edibe Toğaç...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Edibe Toğaç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |