..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanın üç kuralı vardır. Ne yazık kimse bu kuralların neler olduğunu bilmiyor. -Somerset Maugham
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > Cem Mahlas




13 Temmuz 2012
Giden Adam  
Cem Mahlas
Gitmelere doyamayan güzel adam, Sakalları kir içinde adam, Elleri büyük, ince adam. Gitmelere sigara yakışır, adam Sana gitmek yaraşır adam.


:AFHH:
Giden Adam
Gitmelere doyamayan güzel adam,
Sakalları kir içinde adam,
Elleri büyük, ince adam.
Gitmelere sigara yakışır, adam
Sana gitmek yaraşır adam.

Sevgili şair,
Mektubunuzu aldım. Bu ince hareketinizden dolayı teşekkür ederim. Lakin ben her gidişime bir anlam yükledim. Baktım, gitmek kadar anlamsızı yok. Gitmelere doyamadım. Artık anlam yüklemiyorum. Sadece gidiyorum. Onun için lütfen siz de benim gitmelerime dizeler dizmeyiniz. Müsaadenizle ben size gitmenin ne demek olduğunu kısaca anlatayım.
Gitmek; cesaret ister gibi artizlik bir durum yoktur. Kaldığınız yerden daha kotu olamayacağını düşündüğünüz zaman gitmek anlam kazanır sanırsınız. Yoksa kaldığınız yerde kalıp, mücadele etmek daha metanetli bir eylemdir. Daha sakin, daha kolay gibi gözükse de; zorluğu oradadır. Gitmek macera arayışı gibi düşünüyor olabilirsiniz, lakin öyle değildir. Kaldığınız yerdeki rutinin içindeki maceradan korkanlara yakışır gitmek. Gittikten sonra da özlersiniz. Özlenirseniz ne ala!
Lakin özlemek ile ölmek arasındaki tek fark bir harf falan değildir. Özgür insan nasıl özler? Gibi sorularla bahsinizi şişirir sonuçta kazanır. Ama hiçbir şey anlamazsınız.
Sevgili sair,
Ellerimin büyük olduğundan bahsetmişsiniz, eksik olmayın. Bahsettiğiniz ellerime, geçenlerin kıymetini bilemediğimi size bildirmek isterim. Paralar, eller, saclar, affedersiniz ama memeler, kalçalar, ellerimden kayıp gitti. Ve ben o büyük, ince ellerimle onların arkasından el bile sallayamasak kadar acınası durumlarda kaldığımı hatırlıyorum. Ne durumlarda kaldığımı size anlatıp, caninizi sıkmak istemem. Şiirlerinize meze olamayacak kadar gerçek acılarla yüzleşmişleyim olduğunu bilmenizi istiyorum. İste bazen bu acılarla savaşamayacak kadar korkak bir herif olmamdan dolayı gittiğimi, giderken benim de arkamdan bir uç beş kişiden başkasının el sallamadığını bildirmek isterim. Acıya katlanabilmek, hayata karsı biraz daha sorumluluk sahibi bir durusu gerektiriyor. Ama sorumluluklarımı yerine getirmeme alışkanlığımı siz daha henüz bu dünya da yokken öğrendim.
Sevgili sair,
Sigaradan bahsetmişsiniz, eksik olmayın. Sigaralar kendi içinde birçok gruba ayrılık, mutluluk sigarası, hüzün sigarası, yemekten sonra sigarası, kahve ile içilen sigara, heyecan sigarası, beklemek sigarası, oyalanmak sigarası, orgazm sigarası, karsıdaki yakınca gaza gelip yakma sigarası, ancak bunların arasında gitmek sigarası olduğunu düşünmüyorum. Yanılıyorsam lütfen, beni bu konuda bilgilendirin. Ancak ben giderken, yakılan sigara bu yukarda saydıklarımın tamamını kapsayan ortak paydada – b -4ac = delta sigarasından başka bir şey değildir. Ayrıca sizden istirhamım lütfen şiirlerinizde sigaradan bahsederek, gençlerimizi sigaraya alıştırmayın, lakin sabahları boğazları çok acıtıyor ve balgam yapıyor.
Sevgili sair,
Bir diğer miranızda ise benim sakallarımdan bahsetmişsiniz, yasamaya üşenen adam sakaladır. Bahsettiğiniz sakallar, gitmek ile bir alakasını ben göremiyorum. Ama bu konu hakkında uzun uzuna düşüneceğimi tarafınıza bildirmek isterim. Belirli bir sure kravat takmanız gereken bir iste caliptiyseniz, haftada en az uç kere tıraş olmanız gerektiğini benden iyi biliyorsunuzdur. İste bu gitmelerden önce bu islerden ayrıldığınız için ya da kafanızda ayrılmayı düşündüğünüz için artık bir yerlerden gitmenin meyvesini yemek isteyebilirsiniz bırakılan o sakallar gidilen yerde ilk düzenin kurulmaya başlanması ile birlikte tekrar kesilip ayni ritüele kurban olur. Onun için hepi topu uç beş tane kıla anlam yüklemeyelim.
Bana gitmek yaraşır demişsiniz. Bu seferki son gitmekti, bilmenizi isterim bu gidisin elbet bir donuşu olacaktır. Bu donusun sonunda, artık aradığını bulan adam olarak, bir yerlere yerleşip, acılarla ve sizin hafife aldığınız hayat ile büyük bir savaşa gireceğimi düşünüyorum. Bunun için hazire olduğumu size bildirmek isterim. Yani artık emekli giden adamdan, adam olmaya teşebbüs ettiğimi sizin neslinizde bütün okurlarınıza bildirmeyi üstüme düsen bir borç bilirim.
İlginiz için size tekrar teşekkür eder, size ve tüm okurlarınıza saygılarımı sunarım.
GİDEN ADAM…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ara - Besk

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hüsnü Bakkaliye’nin Kızı Aliye [Öykü]
Kallavi Meyhanesi [Öykü]


Cem Mahlas kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Cem Mahlas, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.