..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"İçtenlik bütün dehanın kaynağıdır." -Boerne
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yüzleşme > Burak akın

16 Temmuz 2012
Yitik Yazar Tortusu  
Hey güzelim ben bir dahiyim.

Burak akın

Büyük bir yazar olarak yatılıp bir hiç olarak uyanılabilir. Bukowski'nin buna benzer bir sözü vardı. İşte bu da öyle bir tükeniş, kıvılcım gibi bir şey. Her ne dersen de.

:AEAF:
Bodozlama giriyorum, duygularımın yoğunluğuna. Ona hiç müsaade etmiyorum, benim kırık hevesli tarafımı iyi tanıdığını biliyorum. Bahanelerimi çok seviyor, peşimden sürüyor onları olmayacak hayalleri yüklüyor omzuma, düş kırıklıklarını, umutsuzlukları, yorgunlukları. Malum şey kişiliğim oluyor.
O yüzden yazmalıyım her harfini virgülünü, noktasını. Az sonra tuvalete gider ve unuturum sifonu çeker uyurum, umurumda olur mu !? Hayır. Ah hangi tarzı yakalamaya çalışıyorum bilemiyorum. Biraz OğuzcuğumAtaydan çokça Hank Chinaski’den minik Nietzsche’den bir dilim fondaki Halil Sezai’den.
Yeni yazınlar üretememin nedenini, edebiyatın hayatımla bir süredir uyuşmamasına bağlıyorum. Ne kadar samimileşirsem kendi tarzımda, sanki ondan bir o kadar uzaklaşıyormuşum gibime geliyor. Edebi söyleyiş gerçekten de sahte. Benden bir parça değil, imgeler dili kesinliğe vurdurmayıp, karar verdiremeyip, yuvarlayanlaırn işi.
Işığın bu saatine kaldım, ve hangi düşünceyle bu yazıyı yazdım bilmiyorum. Tek bildğim şey, bir kıvılcım başlatmak ; düşüncelerimde/adımlarımda/sevinçlerimde/üzüntülerimde/parmaklarımda/uykumda. Ve benim tek kusursuz sevgilime iltifatlar düzerekten kaçıyorum : ‘ Uyku al beni güzelim kollarına, sımsıkı sar ve sakın beni bırakma kalayım koynunda.’

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yüzleşme kümesinde bulunan diğer yazıları...
Güneş Rahmet Buyurmuyor

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Holowitz'le Aşk Güdüsü
Yalnızlığımla Çekişmeler

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Gece Ertesi Bilineni [Şiir]
Öğürmek Üzre [Şiir]
Bazen Bilinmeyene [Şiir]
Saks ve Bilindik Kimse [Şiir]
Puzo'ya Ateş Uzatırken Ben [Şiir]
Cenazesinde İmgelerimin [Şiir]
Bertarafın Misillemesi [Şiir]
Müphem Vicdan Bir Ölmüşlüğün Batımında [Şiir]
Afilli Bir Uyanış [Şiir]
Vandal [Şiir]

Burak akın kimdir?

Kimse gerekli değildir.

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Burak akın, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.