Herkes aynı notayı söylediğinde uyum elde edilmiş olunmuyor. -Doug Floyd |
|
||||||||||
|
Şöyle bir şey olduğu zaman yani; kalabalıklar içinde sessiz bir yerde uzun zaman boyunca kendi başına konuşulduğu an anlaşılacaktır kişinin kendine ne denli yabancı olduğunun. İşte o tekleşme anında kendiyle iç hesaplaşmalara girebilir insan ; Ne yapıyorum ben/deli miyim neyim/kafayı yedim galiba/birisi görse ne der !? gibisinden kendine kızacaktır, fakat tanımıyor o kendini. Ruhi emeller ondan çok uzakta. O bir karınca yiyen, bir sırtlan, kene. O denli acımasız, yalnızlığa aç. Kendimize ne kadar da çok yabancıyız.Oysaki bedenimize o kadar acımasız davranmıyoruz.Çünkü o/dış görünüş her zaman ilk planda öne çıkıyor.Kişilik, duygular tavır olarak düşünülmediği için pek önemsenmiyor. Bu yüzden çevremizde bu kadar aptalın, dengesizin, safsalakların çoğalması. Lakin biz de dönüşüyoruz inceden, farkındalığımızı yitirip deforme oluyoruz. Ama umurumuzda mı bu !? Hayır, değil. Benimde umurumda değil. Lakin ben zıt bir adamım, kendi içimde buluşamam duygularımla, zaman veririm sözleşirim onlarla fakat her seferinde de ekerim. Bu yazıyı da yoksaymamak için noktalıyorum. Cümlelerimde edebiyat arama bunlar imgesiz ve gerçek, ya da ne yaparsan yap. Yoksa o da uçup gidecek.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Burak akın, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |