..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak bir aðaç gibi tek ve hür / Ve bir orman gibi kardeþçesine...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Parça > Tuðçe Çakýr




28 Aðustos 2012
Iýý. Bölüm  
Varlýk

Tuðçe Çakýr


Varlýk baþka birþey istemezdi herhalde.Bundan daha büyük bir ödül yoktu onun için.Nedense denize karþý büyük bir zaafý vardý. Kumlarýn üstünde oturarak birbirlerine bakýyorlardý.Sonra da denize. Sonsuzluk,mavi,derin,rüzgar.


:BDJD:
Ertesi gün sabahlarýn güzeliydi.Varlýðýnýn ne kadar deðerli olduðunu hissetti.Güzel gülümsemesiyle uyanýp kendisini biraz þýmartýp geceyi düþündü.Telefonuna elini uzattýðý gibi sevgilisinden mesaj geldi.Klaplerle dolu olan günaydýn mesajýydý bu.Kalplerle baþlayan sabahlar güzeldir.
Varlýklý olduðunu hissetmek ve güne iyi baþlamak güzeldir.
Kýzýn adý Varlýk.Onun adý yaþadýklarýna göre anlamlandýrýyordu kendisini.Ne yaþarsa o konumdaki durumunu yapýþtýrýyordu kendisine.Þanstý o.Ayný zamanda savaþçýydý.Hayalperestti ve önceki yaþamýnda güçlü bir savaþçý olduðunu biliyordu.Yoksa neden hayatý mücadele dolu olabilirdi?Neden engellerle dolu labirentte çýkýþa doðru ilerleyebilmek için tüm yaratýcýlýðý zekasý ve cesaretiyle baþarmak ve en iyisini kazanabilmek için uðraþma zorunluluðunu üstlenebilirdi ki?
Ýnsanlarýn onu tanýmadýðýný bilirdi.Tam olarak kendisini tanýtmamakta çok hoþuna gidiyordu ve iyi beceriyordu bir yandan.
Kendini beðenmiþ kiþiliðiyle farklý bakýþ açýlarýný insanlara iðne batýrýrmýþ gibi empoze ediyor,dans ediyordu.
Kiþiliksiz insanlara tahammül edememesine raðmen her gün baþka biri gibi uyanýyordu.Hergün gördüðü semboller ve nesneler ona gün içerisinde yaþayacaðý ya da hissettireceði oyuncaklardý onun için.
Telefonundaki 'Günaydýn' mesajýna cevap verip balkona çýktý.Biraz kuþlarý izledi.Kahvaltýsýný yapýp kardeþleri ile beraber film izledi.Gece sevgilisi ile buluþmak için can atýyor,bir yandan da mükemmel yeni günün tadýný çýkarmak istiyordu.
Sevgilisinin ona ulaþtýrdýðý yaprak parçasýna baktý.Telefon numarasý yazýlý olan bir yaprak parçasý.O bu fikri çok sevmiþti.Garip þeyleri hep severdi zaten.Onu da diðer sevdiði þeyleri astýðý panosuna koymayý düþündü geri döndüðünde.O Sýrada hatýrlamamasý gereken bir aný canlandý gözlerinin önünde..
Hani hayatýnýn en güzel öpücüðünü aldýðý gece.6:45 Sayýsýnýn ardýndaki yerde.Kendisi gibi panosuna rengarenk raptiyeþeri sýrayla dizmiþ adamýn dünyasýnda.Tam o panonun önünde.
'Aynýsý bende de var.' deyip mavi renkli raptiyeyi eline almýþtý.Ona sarýlan adam ne olduðunu anlamamýþtý ama öpmüþtü onu sakince.
Farkýna vardýðý bir öpücük.Geçmiþin þimdiki zamanýn ve geleceðin öpücüðüydü.Sabah 6:45 de yüzünün gözyaþlarýyla ýslanarak eve geliþinin daha sonrasýndaki yaþamýnda nasýl bir yer alacaðýný bilmediði yakýn ya da uzak duygusuydu..
'Panomu hala kullanýyorum!' esprisiyle anýsýný düþünmeyi sonlandýrýp hayatýn yaþamaya deðer ve eþsiz güzellikte olduðunu hissetti.
Baþýna sararak kendine yapraklardan yaptýðý tacý taktýðý,notalarýn rüzgarla deli gibi uçtuðu günü gördü.Büyümekten,olgunlaþmaktan sýyrýlmak istediðini gördü.
Ara sýra gelecek ile ilgili yaþayacaðý sahneler görürdü.Yaþam ile dalgasý o kadar büyüktü ki,bazen yaþayacaðý acýlar onu dibe çekicek anýlar olacaðýný bilse de oyun oynamayý tercih ediyordu.
Dipten kýrmýzýya..
Dip kýrmýzýya dönüþtüyse eðer,takip etmeye deðer birtakým þeyleri gözden kaçýrmýþ ya da fark etmiþ olabilirsiniz.
Sarhoþ olup yerlerde sürünürken insanlarýn slow motion efekti gibi hareket ettiklerini,size güldüklerini ve o anda sizden soðuduklarýný izlerken utanmayýn.
Neden yerde o vaziyette olduðunuzu sorun kendinize.Zaten nedenini biliyorsunuz.O zaman o anýn tadýný çýkarmak zorundasýnýz.Tadýný çýkarýn ve baþýnýzý dik tutun.Yerden sizi kaldýrabilmek için elini uzatanlara bakýn.Nereye kadar yükseltebiliceklerine de.En önemlisi de içinizdekine..
O çocuk þaire.
Nerede olduðunuzu görün.O anda yerde olmayabilirsiniz belki de.Herþeyin bir nedeni var..
Gece oldu.
Varlýk sahile gitti.Sevgilisi arkasýna baktý ve onu gördü.Birbirlerine dünyanýn en güzel gülümsemesiyle baktýlar.Denizin tam karþýsýna oturdular.
Varlýk baþka birþey istemezdi herhalde.Bundan daha büyük bir ödül yoktu onun için.Nedense denize karþý büyük bir zaafý vardý.
Kumlarýn üstünde oturarak birbirlerine bakýyorlardý.Sonra da denize.
Sonsuzluk,mavi,derin,rüzgar.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
4. Bölüm

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Uyandým Sabahýn Acýmasýzlýðýnda. [Þiir]
Sadece [Öykü]


Tuðçe Çakýr kimdir?

hikaye roman siir

Etkilendiði Yazarlar:
William Sheakspeare, Bukowski,Dostoyevski,Maksim Gorki,Marie-Henri Beyle Stendhal,Eugene Sue,Georges Perec


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tuðçe Çakýr, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.