Yedi iklim dört köşeyi dolandım / Meğer dünya her tarafta bir imiş. -Dadaloğlu |
|
||||||||||
|
& Neye? -Aşka,sevgiye,dostluğa,insana,,, & En zorunu istiyorsun farkındamısın? -Biliyorum ama yaşamak bana anlam vermiyor böyle! &Seni anlıyorum, -Hayır anlayamazsın,çünkü sen sevdin,birden fazlasını üstelik! & Neden böyle söylüyorsun, Onlar aşk değildi ve elimde kalan hayal kırıklıkları oldu sende gördün. -Biliyorum,herşeyin farkındayım,yanıma bir kalp istiyorum sadece aslında,ruhumu damgalayan satın alan birini değil. &Ben seni çok iyi tanıyorum,evliliğin herşey olmadığını söyleyen sen şimdi bana artık sevmek istiyorum masallarını anlatamaz bence! -Farklı olduğum içinmi böyle sence, kalbim acıyor artık, sevemiyorum hiç kimseyi,katamıyorum kalbime veremiyorum ruhumu, &Anlıyorum ama istiyorsun,sevilmek ,sevmek, seni bu kadar korkutan şey ne peki, -Bilmiyorum,sanırım bilmediğim tek şeyde bu hayatta, &İşte buna inanırım, farklı bir ruhsun,okuyup araştırmayı seven gizemli bir ruhsun, ruh eşini arama isteğini anlayabiliyorum,bulamaman ise işin en acı kısmı sanırım. -Ne yapmamı istersin, peki sen böylesine tuhaf bir ruha sahip olsaydın,? &Bilemiyorum,Herkez gibi düşünmüyorsun, çok farklısın, anlaşılır olmanla birlikte anlaşılmazsın,bilemiyorum hiç düşünmedim,kendimi senin yerine koymayı, -Dost acı söyler desene, okadar kötümüyüm yani, &Hayır bu kötü olmanla alakalı bir durum değil,sen ,sen sadece gördüğüm en tuhaf insansın,sanırım birtek sana benzeyen kimseyle anlaşabilirsin, -Peki biz seninle neden anlaşıyoruz, &Hiç düşünmedim,bilgeliğini seviyorum sanırım,ruhunun şekilden şekile girmesinide, sıkıntıların bile bazen komik geliyor bana,,, -Buna gülüyormusun yani, &Bazen herzaman olduğunu söyleyemem, o kadar kötü kalpli değilim endişelenme lütfen, -Neden yaşamamız gerektiğini sorgulamaktan bıktım usandım artık, bazen bir dağ olsaydım keşke diyorum,yada bir ağaç,akıp giden şelale mesela, yada ne bilim, bulut belkide ,yıldızlar kadar uzak insanlığa bir okadarda yakın,toz olmalıyım mesela dağılıp gidebilmeliyim istediğim zaman,yada büyük bir kuş kanatları bembeyaz bir güvercin belkide,sonra sonsuzluğun kapılarına açılan tüm şifreleri bilmeliyim, Tanrıya dilediğim zaman erişebilmeliyim, gözle görülür ama elle ttutulamayan gibi mesela,ben ,ben,bilemiyorum, bazen iyi olmadığımı hissediyorum özellikle dünyanın binbir türlü hali için kendilerini parçalayan paralayan insanları görünce,ruhlarını satan benlerine dair hiç birşey bırakmayan,özlerini yerin dibine saklayan insanlara, görünce tanıyınca bir bilsen ahh ne kadar kızıyorum onlara,nerede o çıkarsız sevgiler, nerede sevilmeye değer kalpler, nerede insan,insan nerede, benmi bulamıyorum sence? &Bunları düşünme hadi uyu lütfen,yerini hazırladım, beni biraz seviyorsan,lütfen sigara içme,kendine zarar vermen hoşuma gitmiyor... -Bu beni öldürmez merak etme, & Yaşaman gerekir küçüğüm henüz hiç birşey yaşamadın bu hayatta, okadar masumsunki aslında, yüzüne baktığımda cadı silayı görüyor olsamda, -Beni güldürüyorsun,cadı Silada nereden çıktı şimdi, &Hugo diye bir oyun vardı hatırlarmısın,hatırlaman lazım ama iyi düşün, -Biliyorum evet,zaman zaman izlediğim olmuştur, &Tamam işte tıpkı oradaki gibi, -Biraz şarabın varmı? &Anlayamadım? -Biraz şarabın diyorum varmı? & Bak sen küçük kızımız şarapmı içiyor, -Öyle deme lütfen neden içmeyeyim, hem fazlasıyla reşit değilmiyim sence, reşit olmamak kimin umurundaysa sanki) &Hımmm aslında şu dolapta vardı, kırmızı şarap ama severmisin, -Pek değil ama deneyebilirim, & Tamam dene o halde, servis senden, benden bekleme sporda oldukça yordun beni,bu koşu bana altı ay gider,yerimden kalkamıyorum sayende, -Çok üzgünüm bu denli hamlayacağını tahmin edemezdim,yada bu denli hantal olduğunu bilemezdimmi demeliyim) &Haah şöyle küçüğüm kendine gelmişte yeniden espriler yapıyor) -Tamam ama bana birdaha küçüğüm deme, &Nedenki, -Deme işte, &Ama hoşuma gidiyor, İnatsında sen, -Evet inatım, ne var yani, & Tamam tamam hadi dişini gösterme hemen, hadi küçüğüm şaraplar senden, -Haa sana göstermeyi unuttum bu kitabı bugün aldım, Konusu çok hoşuma gitti,buraya bırakıyorum,okumak istersen sende,benim henüz yarım bıraktığım okuyamadığım kitaplarım var, okumak istersen işte burada kitaplıkta, &Tamam,peki,Merciiii) -Ay ne kadar güzel öyle değilmi, &Bak işte şimdide ay'a takıldı bırak pencereden onu seyretmeyi hani şaraplarımız, kalkamıyorumda, mahvoldum senin yüzünden, -Sorry,,, tamam, tamam, getiriyorum, &Eee okulu ne yapacaksın peki, -Önümde bir ton sınavlarım var,ama umutlarım yok, &Beni çok şaşırtıyorsun böyle söyleyince, sen zeki bir kızsın oysaki, -Gerizekalı olduğumdan değil,sadece bu beni tatmin etmiyor git,gel ,sonra,çalış çalış ve yine çalış,ömrümü bu şekilde sonlandırmak istemiyorum, &Bak işte yine başladı,herkez hayatı böyle yaparak yaşıyor ama bunuda biliyorsun,ne istiyorsun sen peki ne? -Bazen çıldıracak gibi oluyorum,biliyormusun,ama tanrı nedense buna izin vermiyor gibi,mutlu olmamdan endişe ediyor olsa gerek, &Bak sen yine deli deli konuşuyorsun, nasıl tanışmıştık biz seninle hatırlıyormusun, -Parktaydın, daha doğrusu parktaydık, dergimi istedin benden,canın çok sıkkındı o gün,benimle konuşmaya çalışıyordun sürekli, sonra bu kadın deli galiba dedim,yaşına başına bakmıyor, benden ona o an için arkadaş olmamı istiyor, & Sahi böylemi düşündün, -Evet, sonra şöylede düşündüm daha devamı var, kesin sevgilisinden ayrılmış yada sevgilisi buna tekmeyi bamış oda kapıda almış soluğu, sonra kendini parklara atmış,evsiz kalmış falan filan işte) &Komedisin sen,ne kadar gıcıksın, -Biliyorum,söylemene gerek yok) &Ama o gün sen ayrılmıştın sevgilinden ne haber,o sarışın çocuk değilmiydi hani bahsetmiştin, -Hatırlamıyorum,mazide kaldı tüm anılarım,hem hiç sevmedim ben) &Sen ne ele avuca sığmaz birşeysin, -Bazen elim ayağım titriyor biliyormusun,kalp atışlarım çoğalıyor,dünya işleri umurumda değil sanki,sence ben hastamıyım, &Durup durup neler söylüyorsun,çok gençsin henüz,hayalkırıklıkları seni çökertiyor resmen,bunu görebiliyorum,ama büyümek zorundasın, -Büyümek zorundayım,büyümektende nefret ediyorum. &Ama büyümelisin, hani şaraplarımız nerede, -İstediğin şarap olsun, &Evet istiyorum, -Eve dönmeliyim,kavga ettiğim babamdan özür dilemeliyim belkide, & Bu en doğrusu ama suç sende değildi,anlattığın gibiyse olaylar,bak kendini sahipsiz hissetme,ben her zaman yanındayım,bunu biliyorsun. -Teşekkür ediyorum,bana çok yardımcı oldun, diğer arkadaşlarımdan çok daha farklısın, yaşına veriyorum ama) &Çok gıcıksın ya ne varmış yaşımda, otuzaltı çokmu? -Beni ilgilendirmez o kadarını seni beğenecek gözlere sor, &Yaşlımıyım ben sahi, -Hayır onuda nereden çıkarttın şimdi, &Öyle demek istiyorsun, -Hayır ya sen şu sevgilini arasana yanına gelsin, &Ciddiyim, yaşlımıyım yani? -Off değilsin tamam,değilsin, çok genç ve muhteşemsin mutlu oldunmu, &Numaradan söyleme, -Niye böyle konuşuyorsunki ben yaşlı desem ne olcak genç desem ne olacak, &Tamam yok birşey,unut gitsin,. -Özür dilerim,,, Özür diledim, heyyy özür diledik işte, ......................................... Sonra devam Edecek..... Yazan-Edibe Toğaç
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Edibe Toğaç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |