Hiçbir şey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin |
|
||||||||||
|
Kara yağız, Yeleleri alevden Gözleri geceden daha kara. Mutluluğum Yelelerinin içinde… Asi ve hırçındı Onu evcilleştireceğime O kadar inanmıştım ki? Nasıl olsa Elimdeydi işte Yeleleri………….. Şaha kalktığını hatırlıyorum Beni sırt üstü Yere çalıp Kendini yükseklere Vuruncaya kadar……… Şimdi Özlüyorum onu Korkuyorum; Yükseklerde Çok yükseklerde Ne yapar? Erciyeste Toroslarda Hazarda………… Umudum; tatlı meltemde Götürsün hislerimi Ilık ılık eserken kulaklarına. Fısıldasın ahvalimi Çaresizliğimi Onu Vurmayı hiç mi Hiç düşünmediğimi…. Şimdi ne yapar? Her şimşek çaktığında Görürmü beni Orada,Uzaklarda Yanan benim bilirmi? Fırtınada,Ayazda Öfkemdir Uğuldayan benim Bilir mi? Sisli gecelerde Yıldızların parlaması Hatırlatırmı beni? Her yağmur yağdığına Dökülen gözyaşlarımdır Bilir mi? Ve karların arasında Sırf onu Görmek için her şeyi göze alarak Güneşe bakan Berfini………… Bir yüz görümlüğü Ölümümdür Bilir mi Benim Güneşim olduğunu.... Bırakıp yerlerde Giderken beni Mutluluğu yazan Kalemimin Yelelerinin arasında Kaldığını………. Bir Kısrağım Vardı Kara Yağız. Onu özlüyorum O da beni özlermi? Yükseklerden Seyreder mi beni? Özler mi? Süvarisini Merak edermi? Kalemimin Yelelerinin arasında Kaldığını bilir mi? Mutluluğu Yazan Kalemim….. Ve uzak diyarlarda Akşam vaktinin Kahrettiğini………. Bir kısrağım vardı Kara Yağız.. Dönmek istese kaybolmadan... Sade ve sessiz Kalbime giden Yolu bulabilir mi?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Servet Alkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |