Şahin bakışlı, ahu gözlü, şirin davranışlı ve tatlı sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun |
|
||||||||||
|
Severkende sevilirkende Özlemlerim gerçekti Sitemlerim sahte Geçen yıllarım alabildiğince gerçek Yaşanmışlar sahteydi Yolcu peronunda bekleyenler gibi Arada çerez aldım beklerken zamanı Bitti yenisini aldım ve defalarca Ve beklenen geldi Ne tadı vardı çerezin artık ne tadı kaldı dilimde Ne gidecek bir yerim vardı ne yatacak boş bir bank Neyim varsa topladım kıyı köşe Bir yerde kalbim bir yerde gazate kağıdına sarılı sevgim Başımın altına yastık yaptığım yanlızlığımla birlikte Doldurdum gönül poşetime Şimdi al götür beni senli diyarlara Biraz sonra gideceğim zamanım yok dersem sakın inanma Seni bekliyordum yıllardır köhne kalbimin istasyonunda Yokki başka yolcu baksana efrafa Bir ben birde yanlızlığım kaldık kabul edersen. Ya alırsın beni ya gidersin başka istasyona. Harcadığın ömür yolunda yakıt cepten gider. Alırsan yanına yol paramı veremem Ama ömür yolumda alabildiğince gidersin Ne para işterim ne başka bir şey Karın tokluğunada çalışırım Gözlerine bakayım yeter
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hasan Pamuk, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |