..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýçine koyabileceðin bir karanlýðýn olmadan, bir ýþýðýn olamaz. -Arlo Guthrie
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Didem Duruöz




26 Aðustos 2014
Gelen Gülüþ  
Didem Duruöz
Bu öykü denemem can dostumun söylediði bir paragrafla baþladý. Sonra kelimeler içimden aktý. Þiirimsi – deneme- öykü karýþýmý bir yazý ortaya çýktý. Can dostum bana bir artý daha kattýn. Yine içimdeki saklý kelimelere çýkan yolu açtýn. Ýyi ki varsýn. Postacý bir mektup getirdi. Üzerinde ismim yazýlýydý. Gönderene baktým. Sevgilimin ismiyle karþýlaþtým. Bir anda aðzým kulaklarýma vardý. Yüzümdeki tebessüm yüzüme bir baþka yakýþtý. Zarfý açýp açmamak arasýnda kararsýz kaldým. Bana mektup yazmak adeti deðildi…


:AGJI:
Postacý bir mektup getirdi. Üzerinde ismim yazýlýydý. Gönderene baktým. Sevgilimin ismiyle karþýlaþtým. Bir anda aðzým kulaklarýma vardý. Yüzümdeki tebessüm yüzüme bir baþka yakýþtý. Tanrým geldi dedim geldi. Yüreðimin ritimleri deðiþti. Yine beraberiz yaþasýn dedim. Mektubu aldým elime, bastýrdým göðsüme. Parmaklarýmý gezdirdim, zarfýn üzerindeki el yazýsýnýn üzerinde.   Kapýnýn karþýsýndaki aynada, gözlerimle göz göze geldim. Onu bu kadar çok özlediðimin, farkýnda deðildim. Zarfý açýp açmamak arasýnda, kararsýz kaldým. Bana mektup yazmak adeti deðildi. Yoksa bu bir ayrýlýk daveti miydi? Beni sevdiðini, bakýþýndan, sesinin tonundan biliyordum. Yine de hiç bilmediðim bir nedenle uzun zamandýr beklediðim sözleri duyamýyordum. Bir umut doðdu içime, yýllardýr beklentileri yasaklamýþ olsam da kendime.    Bu sefer acaba dedim. Az sonra, beklediðim kelimeleri mi okuyacaðým? Zarfý açmayý, açýp içindekileri okumayý. Hem istiyor, hem de okuyacaklarýmdan, korkuyordum. Bir cesaret geldi üzerime, zarfý yýrtmadan açtým. Þaþýrdým, elimde bomboþ bir kaðýtla kala kaldým. Hiçbir þey anlamamýþtým. Acaba muzipliðimi tutmuþtu sevgilimin. Bana bir bilmece mi hazýrlamýþtý? Yoksa kararý bana mý býrakmýþtý? Bu karar ne hakkýndaydý?    Daha iliþkimizin baþladýðý anda bir söz vermiþtik birbirimize. Bir gün birimiz bir baþkasýný severse bunu söyleyecekti diðerine. Ve bunu söyleme biçimimiz de artýk sevilmeyen kiþiye boþ bir kaðýt göndermekti. Bu düþünceyi hatýrlayýp beynim algýladýðý an gözyaþlarým harekete geçti. Ben hatýrlamasam da yüreðim hatýrlamýþtý. Geçmiþte söylenen sözleri. Þimdi zaman geri çekilme zamanýydý. Sözleþmiþtik. Neden diye kim diye. Birbirimizi sorguya çekmeyecektik. Daha çok seven sevgilisinin mutluluðu için zamaný geldiðinde onu ona býrakmayý bilecekti. Aynada kendime tekrar baktým. Gözyaþlarýmdan akan makyajýmla karþýlaþtým. Aðzým yerine geri gelmiþti. Bir de üstelik dudaklarým neredeyse çeneme deðecekti.   Sonra çakmaðý elime aldým. O boþ kaðýdý yaktým. Zarfý ise sakladým. Çünkü ben gidenlerin ardýndan acýsýný anýlardan çýkarmayanlardandým. Yine de zarfý ve fotoðraf albümümüzü elime aldým. Ýçinde onun olan tüm fotoðraflarý ve bende kalan tek el yazýsýnýn olduðu zarfý bir kutuya attým. Kutuyu da gözümün önünden kaldýrdým. Artýk kendimle baþ baþaydým. Caným içmek onu mutluluðuna uðurlarken þerefine kadeh kaldýrmak istedi.    Telefonumu elime aldým kayýtlardan can dostumu tuþladým. Telefon iki kere çaldý sonunda açýldý. Can dostum karþýmdaydý. Boþ kaðýdý yaktým dedim. Cevap geldi az sonra sendeyim.
On dakika sonra kapý çalýndý. Elinde bir þiþe raký can dostum karþýmdaydý. Boynuna sarýldým göðsünde hýçkýra hýçkýra aðladým. Mühürlüydü dudaklarým. Can dostum beni tutup yataðýma yatýrdý. Dizlerinin üstüne baþýmý aldý. Saçlarýmý okþamaya baþladý. Bilmiyorum böyle ne kadar süre geçti.
Gözlerimi açtýðýmda güneþ çoktan doðmuþtu. Can dostum uyumuþtu. Yerimden kalktým onu yerime yatýrdým. Gidip kahvaltýyý hazýrladým. Sonra onu uyandýrdým. Ona sarýldým dedim iyi ki varsýn. Gülümsemesi ile gülümsemem birbirine karýþtý. Tekrar hayata karýþmamýn tadýna vardým.   

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ..........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
26 Ekim 2014
Merhaba; Düz yazý formatýnda yazsaydýnýz daha iyi olurdu diye düþünüyorum. Bir de yazýnýz þiir gibi bölüm bölüm ya; bazý bölümlerde cümleniz tamamlanmadan, satýr aralýðý býrakarak baþka bölüme geçmiþsiniz. Bu da, kopukluða neden oluyor okurken. Bir örnek vereyim: "Bir kutuya attým. Kutuyu da gözümün önünden kaldýrdým. Artýk kendimle baþ baþaydým. Caným içmek, Onu mutluluðuna uðurlarken, Þerefine kadeh kaldýrmak istedi. Telefonumu elime aldým. Kayýtlardan can dostumu tuþladým. " Yani, 4. satýrdan sonra olmamalýydý boþluk. Çünkü, orada cümleniz henüz tamam deðildi... Devamýný dilerim. Sevgiyle.

:: gelen gülüþ
Gönderen: Y. Aynur Öztürk / , Türkiye
3 Eylül 2014
Hayat hep iniþ ve çýkýþlarla yol alýr.Ýniþ noktasýný ayarladýðýn yerde sen çýkýþa geçmiþsindir.Bunu baþaran çok az kiþi vardýr.Çýkýþlar elbette önemlidir.Ama iniþler olacak ki çýkýþlarýmýzýn farkýna vararak,yaþamda yerimizi kendi öz güvenimizle yaþayabilelim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne Çocuk Eðitim Vakfý - Anne Destek Semineri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrýlmak [Þiir]
Yaþam yakýnda yakala [Þiir]
Haykýrmak Ýstiyorum [Þiir]
Sanatla Soluklanmak [Þiir]
Cem Mumcu - Kendine Bakma Kitabý [Deneme]
Duru Sohbetler 2 [Deneme]
Duru Sohbetler 1 [Deneme]
Korkularýn; Engellerindir Yaþam Sevinçlerinin! [Deneme]
Sarmaþýk Sakal Yansýmalarý [Deneme]
Anlamlandýrma Arayýþý [Deneme]


Didem Duruöz kimdir?

Kendini arayan, dünyayý ,hayatý anlamlandýrmaya ve onun içinde etkin olarak var olmaya çalýþan, suskunlar ordusundan ayrýlmaya çabalayan biriyim. Yazýlarýmda bazen; aklýmdan, yüreðimden, içimden geçenleri, bazende farklý kiþilikleri deneyimleme örneklerimi görebilirsiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan Cüceloðlu, Jülide Sevim, Üstün Dökmen, Louise Hay,Allice Miller,Leyla Navaro,Emre Kongar,Kemal Sayar, Milan Kundera, Engin Geçtan,Türkay Demir, Gabriel Garcia Marquez, J.R.R.Tolkien,


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Didem Duruöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.