"Bilmezlik ile ne hoştum; hayalimde ne güzellik, ne de aşk vardı." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
Anlamadan gelip geçti ömrüm Dönüp bakmadım hiç haram aşa Asla korkutmadı beni ölüm. Kadirli'de Dünyaya gelmişim Baba demeden ana demişim. Kucağından da hiç inmemişim O oldu hayattaki tek gülüm. Sadece dokuz sene kalmışım İlk sevgiyi burada almışım Sonra da Kıbrıs'a göçmüşüm Bir anda silinip gitti dünüm. Koyun peşinde geçti günlerim, Elimde tek dostum kitaplarım, On beş yaşımdaydı okul aşkım İlk kez onu, ders başında öptüm. Lisede hiç olmazdı harçlığım Hep cimri derdi arkadaşlarım Yoktu ki harcayacak kuruşum. Yoksulluk içinde geçti ömrüm. Okulda tiyatro tutkum oldu Vazgeçemediğim aşkım oldu Salon hep seyircilerle doldu Alkışlar içinde geçti günüm. Fakülte Erzurum'da başladı İnsanları yiğit Dadaşlardı Kar, kış,soğuk hiç eksik olmadı. Sevgi içinde geçti dört yılım. Diplomayı aldım döndüm eve Durmadım hemen gittim askere On altı ayda geldi teskere... Hasretlikle geçti askerliğim. Başladı öğretmenlik yılları Her sabah arşınladım yolları Tiyatroda sıvadım kolları Birçok okulda geçti mesleğim. Bekledim, otubeşte evlendim. Canıma tak etti, Yeter dedim. Çocuklarım için çok sevindim. Mutluluk içinde elli dedim. Tanrıdan dileğim böyle sürsün Her aileye mutluluk versin Herkes kendi haline şükretsin Dualar içinde geçti ömrüm.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |