Yüz kişinin içinde aşık, gökte yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur. -Mevlana |
|
||||||||||
|
İçimdeki umut dilencilerine vereceğim de giymeleri için, çok pespaye görünüşleri var yazık gerçeğin soğuğunda donmasınlar." "Peki bu elbise onlara ne kadar dayanır?" "Başka arka sokaklardaki umut tacirlerine verene kadar!" "Ne için?" "Bir şişe yalan için...!" ... KEMİRGEN "Gül kurur,düşer yaprakları Bahar gelse de istemez yağmurları" Bende sen sende ben Koş desen çelme sen Bende gül sende gamze Yüz desen çizen de sen Koşu alanım önümde uzanıyor Zanlı adımlarım Düşünülmüş yolumda Rüzgara karşı Zaman itiyor durmadan Yerimde kalsam benden ne götürür? Bakışlarım uzak ufuklara semender Nazlı duvarlarında Örselenmiş kıvrımlarında Sınırlarıma karşı Zaman itiyor durmadan Sarmaşıklarla örülmüş aşka sarılsam ne olur? Ben bir satıcıyım Bir elimde acılarım Birinde hüzünlerim Elbiselerim delik deşik anılarım Yüzümde ölü gülüşlerim Gözlerimde boş bakışlar Satsam isyanlarımı alan olur mu? Zaman kemirgen varlık değil mi? Di(ü)şlerinde öğüttüğü benim lapa yapan da sen Ben bana benzerim Seni bana getiren budur Ben benden koparsam Seni sana getiren budur "Yüzüm sökülür yüzünde Yama tutmaz iğnelerin" Zaman geçti gözümün önünden Boş koşan geçmişin hipodromunda Çok koşan maskeli jokey(r)lerin Atbaşı gelecek ganyanında... ... "Gel kardeşim gel, çok satıyor bunlar" "Pardon çok satan ne?" "Beyaz yalanlar" "Bana bir iki tane lazımdı ama hiç sevgi kalmamış elimde. Acaba takas yapsam olur mu?" "Takas ama bakalım değerleri uyacak mı?" "Beş tane umut versem karşılar mı?" "Hayır olmaz ama onun yerine güzel maskelerimiz var onlardan verebiliriz..." "Aynı işi görür mü?" "Evet kardeşim niye görmesin bu devirde Ha maske olmuş ha söz ikisi de aynı kapıya çıkar" "Peki siz kimsiniz de bu kadar rahat konuşuyorsunuz?" "Sen" "Ben mi...ama ben nasıl olurum, siz bana benzemiyorsunuz ki" "Maskeler ne güne duruyor..." ... "Ne yaşanmıştır yaşanmış olanın ipliklerinde nasıl dokunduğunu zamanın anlatmak Ne yaşanmamıştır yaşanmamış olan yaşanmışlığın kiliminde yaşamı anlatmak..."dedim "Peki o kilimi dokuyanlar kim?"dedi O istedi, ben yazdım O küstü, ben ağladım O ipti, ben sandalye O aşktı, ben mezar... "Ben değilim"dedim "Sen kimsin?"dedi "Aynı sorunun vızıltısı bende de mevcut,bi bilsem kim olduğumu..."dedim "O zaman neye göre yaşıyorsun?"dedi Ocak 2006
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Osman Altınbaş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |