..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > Necmettin Yalcinkaya




24 Kasým 2014
Sokaklar Babam Kokuyordu  
Necmettin Yalcinkaya
Babamý hiç tanýmadým ben. Kokusunu duymadým. Kulaklarýmda asýlý deðil sesi. Resmi de yoktu duvarýmýzda. Olsaydý bakardým…


:ADEI:
Babamý hiç tanýmadým ben. Kokusunu duymadým. Kulaklarýmda asýlý deðil sesi. Resmi de yoktu duvarýmýzda. Olsaydý bakardým… Ýki üç yaþýnda var yoktum. Bir gün anneme sordum babamý. “Beni kaçýrdý köyümüzden, alýp getirdi buralara. Gerçi Ýzmir çok güzel ama…” dedi. Sustu, gözlerini tavana dikti, sonra da, “Benim için çoktan öldü baban” dedi. “Benim için neden ölmedi?” diye geçirdim aklýmdan, hayýflandým. Biraz da gönül koydum. Babasýzlýk çok zormuþ, insan büyüdükçe bunu daha iyi anlýyor. Örneðin sokaklarda hiç kavga etmedim. Kavgadan kaçtým hep. ‘Benim babam senin babaný döver’ hiç diyemedim mesela. Ama hep söylemek istedim. Ýçimde hâlâ bir ukde.
Annem, “büyüdüðümü” söyledi bir sabah kahvaltýda. Sevindim. Gerçekten de boyum uzamýþ, ayakkabý numaram büyümüþtü.

Annem beni aldý bir maðazaya götürdü. Ardýndan da kýrtasiyeye… Okul çantasý, defter kalem, silgi, kalemtýraþ aldýk. Çok mutlu oldum çok. Silgimi iðneyle deldi, arasýndan ip geçirdi. “Boynuna tak, “ dedi, “sakýn kaybetme” diye de bir güzel uyardý.



Okullarýn açýlacaðý günün sabahý annem elimden tutup okula götürdü. Okulun bahçesinde ne çok çocuk vardý; beyaz yakalý, mavi podyalý, boy boy yüzlerce çocuk. Bir o kadar da anneleri vardý yanlarýnda. Korkuyordum, sýkýca tuttum annemin ellerinden, býrakmak istemedim. Etrafýma baktým: Bir ben deðildim yalnýzlýktan korkan. Annelerine sarýlýp býrakmak istemeyen, salya sümük aðlayanlar vardý.

Sabahçý olduðuma çok sevindim. Erken kalkmayý seviyordum çünkü.

Birkaç gün annemle gidip geldik okula. Sonra kendim gitmeye baþladým. Bir gün yolda bir köpek takýldý peþime. Kaçtým. Yüksekçe bir duvarýn üzerine çýktým. Köpek aþaðýda havlýyor diþlerini göstere göstere. Korkudan inemedim. Sonra bir amca gelip önce köpeði tekmeleyip kovdu, ardýndan beni kucaðýna alýp indirdi. Býrakmadý tuttu elimden tuttu. Öyle sýcaktý ki eli. Ýçimi ýsýttý. Býrakmadý elimi, evimize kadar götürdü. Tam sokaðýn baþýnda durdu: “Hadi git evine “ dedi. Giderken kendi yoluna yanaðýmdan öptü. Öyle sýcaktý ki öpüþü. Týpký annem gibi öptü.

Annem evdeydi, gülerek karþýladý beni. Yakamý açtý, podyamý çýkardý, eliyle musluktan su alarak yüzümü yýkadý. Yüzümü havluyla kurularken öyle tatlý öptü ki. Sýcacýktý, anne tadýndaydý öpüþü. Týpký beni duvardan indiren amca gibi, sýcacýk öptü.

Birlikte yemek yedik, ders çalýþtýk, TV izledik. Uykumuz geldi ayný anda. Önce beni yataðýma yatýrdý. Kulaðýma sevgi sözleri fýsýldadý. Yanaðýmdan öptü yine, üzerimi bir güzel örttükten sonra sessizce ayrýldý odamdan.

Gecenin bir yarýsý korkarak uyandým. Terden her yaným ýslaktý. Saðýma soluma baktým, ortalýðý dinledim. Sonra gene daldým. Ýri cüsseli, tek gözlü bir canavar üstüme çöktü. Baðýrmak istedim, olmadý. Anne diye baðýrmak istedim, sesim çýkmadý. Baba diye baðýrdým sonra. Babam gelip bir tekme savurdu, iri cüsseli, tek gözlü canavar kaçtý. Hem de arkasýna bakmadan. Ýyice yaklaþtým kurtarýcýma. Bir de ne göreyim: Sabah beni köpekten kurtaran amca benim babam deðil mi? Çok sevindim. “Baba baba,” diye baðýrdým. Annem sesime geldi. Yanýma uzandý. Sýkýca sarýldý. “Korkma oðlum yanýndayým” dedi.

“Çok mutluyum anne” dedim, “annem ve babam yanýmda…”

Daha sýkýca sarýldý. ”Keþke yanýmýzda olsaydý baban” dedi, derin bir ah çekti, kederlendi. “ama o baþka bir kadýn yüzünden terk etti beni. Sana hamileydim oysa…” Okul dönüþü baþýmdan geçenleri anlattým. Aðlayarak dinledi. “Ha o mu?” dedi, “Rüstem Amca o. Onun tüm çocuklarý bir yangýnda öldü. O yüzden tüm çocuklarý, kendi çocuðu gibi sayar, sever, yardým eder.”

Sabah erkenden kalkýp okulun yolunu tuttum. Gözlerim Rüstem Amcayý arýyordu. Bulamadým ama Þirinyer sokaklarý babam kokuyordu.



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
15 Aralýk 2014
Çok baþarýlý bir çalýþma. Hüznünüzü geçirdiniz yüreðime. Tebrikler. Devamýný dilerim. Selâm ve sevgiyle.

:: (:
Gönderen: Nermin Güday Kaçar / , Türkiye
24 Kasým 2014
Öykünüz kurgu muydu? Yoksa aný mýydý bilmiyorum. Fakat beni çok etkiledi. Yüreðime bir býçak gibi saplandý hüznü. Ben babamý 23 yaþýmdaydým kaybettiðimde. Ki evliydim ve 3 yaþýnda kýzým vardý. Baba, duvardýr. Sýrtýmýzý dayadýðýmýz duvar gibidir. Yürekten tebrik ediyorum. Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çocuk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sahile Vuran Kelebek
Alinin Güllüsü

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zehra
Kýsa Bot
Toprak Kokusu
Kömür Gözler
Balik ve Melisa
Anamdan Ýnciler/ Anamýn Entarisi
Yeni Bir Gün, Yeni Bir Umuttu Onun Ýçin…
Bir Gün Mutlaka!
Böcek
Anamdan Ýnciler/ Topal Fayansçý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Yaným Eksik Kalýr [Þiir]
Alýp Getirmeli Seni Bana [Þiir]
Göðü Kucaklamak [Þiir]
Ýnadým Ýnad Ýþte... [Þiir]
Susturamam [Þiir]
Sana Koþarken [Þiir]
Yapayalnýz Bir Baþýma [Þiir]
Resmine Baktýkça [Þiir]
Bu Gece... [Þiir]
Sýrasý Mýydý? [Þiir]


Necmettin Yalcinkaya kimdir?

1960Sarýkamýþ doðumlu. 1977-78 Ýzmir Namýk Kemal Lisesi Edebiyat mezunu. Ozan Yayýncýlýktan 12 Eylül’de Çok Güldük Netekim! Mendil Sen Kokuyordu ve Stres Bileziði ve On Çocuktuk Aný/Öykü. Çeþitli dergi ve sitelerde öykü, þiir yazarlýðý. Ayrýca Edebiyatbahcesi. net sitesinin kurucu emekçisiyim. Yürüyüþ, sinema, tiyatro ve olta balýkçýlýðý hobilerim var. Yazmayý ve okumayý seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Tolstoy,Ahmed Arif, Nazim hikmet, Cengiz aymatov,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Necmettin Yalcinkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.