En bilge insanlar bile arasıra bir iki zırvadan hoşlanırlar. -Roald Dahl |
|
||||||||||
|
Mevsimler saatler insanlar arasındaki geçişi bile fark edemeden akıp gidiyor. Birkaç sene öncesi daha farklı mıydım daha farklı mı düşünüyordum. Bilmem…Değişmeyen tek şey acılar oldu sanırım. Sahip olduğumu sandığım şeylere güvenip birkaç adım sonrasını görememek kötüymüş anladığım. Diyemediğim herşeyin toplu acısını çekiyorum her bugün yaşadığım zaman diliminde. Ördüğüm o kalın duvarlar bile çare olmuyor hiç bir şeye. Yıkamadığım duvarlar da cabası. Sahip olduğum her düşünce değişirken değişmeyen öyle acılar zorluyor ki beni. Öyle haller işte. Öyle işte.. Öyle.. Değiştim mi değişmedim mi. Bildiğim; Bildiğim bir şeyleri değiştirmeyi denediğim. En azından kendimle mücadele ettiğim. Hayatıma dair her bir ayrıntıyı unutmaya çalıştığım. Gidiyor işte kırık dökük. Biraz pişmanlıklar, biraz özlem, biraz da gülüp geçmelik. Hala yalan söylüyorum kendime biliyor musun. Aslında konu da tam bu değildi ya ama işte. Bir şeyler garipte olsa anlamsız da olsa sensiz de olsa gidiyor işte. Durup durup şiir okuyasım geliyor. Oğuz Atay'la tutunamadıklarıma uzanmak. Sabahattin Ali ile kendi halindeliğin ve içtenliğin aynasını tutabilmek. Cemal Süreya ile adımdan harfler eksiltmek. Nilgün Marmara gibi ölümü ben'in yatay bilgisi olarak tanımlamak. Özdemir Asaf Attila İlhan Orhan Veli Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Nazım, Necip yani Hüznü bize zarf içinde getiren adamlarla ölmek… Ve galiba her şey değişecek, unutup, yaşamaya devam edeceğim ve siz hala beni o gülen gözlerimle çocuksu ürkekliğimle hatırlayacaksınız. İbrahim Suha
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Suha Yetiş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |