Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau |
|
||||||||||
|
Merhaba, İki yıl kadar önce saygıdeğer ağabeyimiz Selim Deveci'den bana şöyle bir öneri geldi: " Köyümüz adına bir 'SADIK KÖYÜ Anı ve Sanat Sayfası' oluştur. Orada yazılarla, fotoğraflarla kültürümüzü, köylümüzü tanıyalım, tanıtalım." diye. Ben de bu sayfayı "kapalı grup" olarak kurdum. Tüm yazılarımız, beş yüze yakın fotoğrafımız o sayfada. Kapalı grup olması; rastgele, düzensiz paylaşımlar olmasın, yazılar, paylaşımlar düzgün olsun diye düşünmüş olmamızdandır. Paylaşımda bulunmak isteyenler yazılarını "numankurt51@yahoo.com.tr" adresime gönderirlerse o yazılar düzeltilerek sayfaya aktarılır. Sayfamızda beş yüz kadar fotoğraf var. Yakınlarımız, köylülerimiz, rahmetli olanlar, yurdun dört bucağında yaşayan hemşehrilerimiz bu fotoğraflarda. Ben de bu fotoğraflarla ilgili aşağıdaki dizeleri karaladım. Sağlıklı, mutlu günler. ................................................................................................... Kimler yok ki Ana, baba; dede, torun Bacı, kardeş Pek çoğu köylümüzün Çoğu da akraba Neler yaşadılar, yaşıyorlar kim bilir Yazmaya kalksak Ne deftere sığar ne kitaba Ara sıra açar bakarım tek tek Bulup düzenlediğim bu Fotoğraflara Şimdi toprak olmuş Dedeler, amcalar, dayılar Asılıydı fotoğrafları köy kooperatifinin kerpiç duvarında Adları kaldı köy mezarlığındaki Mermerlerde, taşlarda Bir de “Biz de gençtik!” diyen bakışları Bu siyah beyaz duvar dibinde çekilmiş Fotoğraflarda “Belki sizde yoktur Hatıra olsun benden size!” diyerek Gönderiyorum Dedelerin, babaların hayalini Çocuklarına, torunlarına Yalnız bu dünyadan göçenler mi O kadar çok genç var ki Fotoğraflarda hep gülümseyen Oğul, kız, torun, yeğen Çoğunu burada tanıyorum Neredeyse hepsi okuyup yazıp Köyden giden Mesaj gönderiyorlar bana Ara sıra “Amca, yazılarını okuyoruz, bize köyümüzü, eski günleri tanıtıyorsun Çok da hoşumuza gidiyor Eline, diline sağlık Geçip gidenlerimizi Hatırlatıyorsun.” diye O “Bölük Pörçük” yazılarım da Sevgili gençlerimize Oğullara, kızlara, torunlara Velhasıl tüm canlara Benden bir hediye En kıymetlisi de bu fotoğrafların Siyah beyaz olanları İlicekli Debrah’ın objektifinden Hani demiş ya şair “Duvar dibinde resmim aldılar Ak kağıt üstünde tanıyın beni” diye İşte bu fotoğraflar O türden Hatıralarla yaşamak güzeldir Geleceğe bakarken Açıp sayfayı ana baba Merakla incelerken Fotoğrafları Çocuk soruyor “Bu kim baba?” “O benim amcamdı yavrum Yüz yaşından fazla yaşadı Şu güzel adamı da tanıyor musun, o da senin amcandı Doyamadan gitti dünyaya torunlarına Genç sayılırdı daha…” Kim bilir karşımızdayken bu Eski yeni fotoğraflar Kimler mutlu olur Kimler hüzünlü Hayat geçer gider Bize kalır kağıt üstünde hatıralar ………………………………………………………………………… Numan Kurt 29 Şubat 2016
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Numan Kurt, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |