Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. -Cervantes |
|
||||||||||
|
Kışt.. kışt.. Radyodaki flüt kulağımı tırmalarken bir ülke yangın ormanına dönmüş.soluksuz kalmış çaylar,sıcaklar,poçalar.avrat otu satıyor varolan tüm yıkılış kazıntıları.müzik adamı boğuyor, bir çöp konteynırına atıyor ki o konteynır hayallerimizn çiğ köfte yapıldığı yerdir. Kışt.. kışt.. Hiçlik pervazlarından aşağıya sarktığımda aa! Bir de ne göreyim.bedensiz bir varoluş orda bulunmakta ve kendisiniz özgürce satmaktadır.yeşil havada uçuşuyor.dişlerim sızlıyor abi.amına koycam bu feleğin.özümsediğin anda hiçliği, adeta bir pislik oluyorsun.akıyorsun akıyorsun.bileğin kesiliyor.bileğin kan işiyor.ortalığı eşeleyen bir tavuk gibi emperyal tutkular. Kışt.. kışt.. Engin yine depoya geç kaldı.poça yedim.sigara içtim.serumları tek başıma attım.kıçım terledi.bir idare amiri beni azarladı.hoca iş bekledi.çay içemedim yani! molasını skiim, veremedim molayı dikemedim kolayı.ortalık apış arası kokuyordu.memur arası kokuyordu.hepsi bahçede kola ,soda içiyordu.uf puf amma serzeniş yahu!.. Kışt.. kışt.. Ortadoğu yangın yeri,türkiye salgın yeri. bizim ise müslüman olarak ellerimiz taşaklarımızda.kazandığımız paraları ya da kazanacaklarımızı,ne iş yapacağımızı,ne boktan planlar içinde olduğumuzu,teyipin ne olup ne olmadığını vs vs. Daha bir sürü kazmator şeyleri tartışıyoruz direkler arasında.iki düğün arasında.müzik hala devam ediyor.hala ne tür bir dışkının içinde debeleniyoruz kıçımızda değil..şapkasına tüy takmış eski almancılar gibi salınıyoruz yemin billa. Kışt.. kışt.. Otonom bir bakış açısı gerek diyor bir arkadaş.arka planda bu sefer grek müziği.beynimize batan baltalar.afiyettesinizdir prof anım inşaallah.afiyetteyim canım.yeşillerdeyim.keşiflerdeyim.götlük peşindeyim. Kışt.. kışt.. Cüppeli bir softa geçiyor kaldırımdan bir tecavüzcü edasıyla.bir bakkal terini kuruluyor.bir bankacı karı pantolon ceket takımıyla ve fırlamış poposuyla para taşıyor çantasında.birkaç erkeği süzüyor.birine veriyor.caddedeyim.yolun ortasında kalıyorum.bir araba hızla yanımdan geçiyor.içinde bir taksici.müşteriyi doloştırıyor..bakıyorum yeşil yeşil. Kışt.. kışt.. Sooracıma.cumaya gidiyorum aslında ruhsal cimalarda kuşluyor aklım.aklımı peynir ekmek gemisi yürütüyor.içine tohum atıyor.tohum dev bir bitki olup caddeyi sarıyor.herkesi bitkileştiriyor..çalımların içinde gürbüz, seçkin ve boktan ve çoktan bir hayat.heyhat! Kışt .. kışt.. Bak buraya lan mavi artık bak! .....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © selim çok, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |