İnsanlar yalnızca yaşamın amacının mutluluk olmadığını düşünmeye başlayınca, mutluluğa ulaşabilir. -George Orwell |
|
||||||||||
|
Ölüsünü sikeyim, amerikan pragmatizmi.sömürüyor bugday boyu umutları.sağımız solumuz orta yolumuz çişe kokuyor.bir bilge geliyor kaldırımdan.onu beyaza boyuyor.kirli bir beyaza.üzerimize boşalıyor varoluşla bir haber bülteni arası doyumsuzluklar. Aralardan, karalar bağlamadan yaşam umudu bir varsınlık krizinde.emeği gülüm meşaleye sokmuşlar.yanmışta yanmış.yandım ha yandım.pezevenklerin alemi için ne gereksiz kelimeler bunlar.ortalama bir pislik puanı tutturulmuş bir sınav kaprisinde.sarıya kokuyor ortalık.bir lezzet sevinci damımıza ediyor.damsız girilmiyor artık düş cumartesilerine.amsız girilmiyor sentetik girdaplara.ağzımız aval aval açık ovalıyoruz gündemi. 2. Sonhaberde bir aşkınlık.krizde bir denklem çiçeği.çoğul türküler yakarken ebemizi daha ne, bilmem ne boyutundaki şahin gözler. Kırmızı vazgeçişler,edilişler,sorunsallar,sallar,yatlar,katlar.ifade yok.ambiyans bir beyaz.soğuk.gri bakışlı.umutsuz.penceremde bir karga ilelebet muhafazkarlık habercisi.bakıyorum.sikim yerinden uzaklaşmış beni terketmiş.uzanmışın kumsala, alt ucu erotik gerisi platonik.umudum balçıklarda.yaşıyorum lanet be! 3. Ulan mal! Daha ne mallık yapıyon? Mal mı kaldı piyasada.bütün dövizler toplandı. zaten bölük pörçük sevdalarla.hayatın epizodları.zamanın epikrizi bu çok ağır hasta.alayımız yasta.ömür törpülüyoruz badem bıyıklı bir kalasla.sevgi.adı:yorgun.soyadı:şişkin.karciğer sirozu gibi boğum olmuş zamansallık hücrelerimiz.gel boşver diyor ramazanabi.kahve koyultalım.napçam aga ben gayfeyi.rakı imbikleyelim. etil alkol alıp sodyum bikarbonatla,şekerle,limonla votkaya çevirelim. Hayat metile çalıyor.davullar gümbürdüyor.mevsimler gri,tangomuz kalım parolası ölüm... 4. Ulan beygir! Sana zamana sarılma demedimmi.hala tütün emmedinmi? Ağzın kanıyor, kükürt görünümündesin.zaman kanalların kurum dolmuş.baca gibi işiyorsun gökyüzüne.gökyüzü balgam akıtıyor.özlem pusuya yatmış,taze av kokusunu kolluyor.kollar yanyana ve eşşeğimsi bir sevda egzosumuzda! Veni..vedi..vici.. görüntümüz okyanusta.medyatik bir sonuçla.spikerimsi bir hezeyanla. Erenlerin bağında okun ucunda.hadi! hadi! Kır kirişi diğer tarafta... 5. Uzaydan beş atlı geldi.pişpirik yaptık.iki uzaylı yancı oldu.kola ayran fena girdi! Tenha girdi.halay çekmeye başladık ellerimiz titrer halde.zamanın ötv si kesildi.cebimiz delikti.oklar kıçımıza kıçımıza battı.bir zamanlar küçük burjuvaydık diye hatırlandı.hastalar kayıtlandı. Göçettik buzullara...umut orda!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © selim çok, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |