Yaþamak için topu toplam altý haftam kalsaydý ne mi yapardým? Tuþlara daha hýzlý basmaya bakardým. -Isaac Asimov |
|
||||||||||
|
GEÇMÝÞE YOLCULUK Yýl 1982: O yýl henüz hafýzlýðý yeni bitirdiðim dönemler. Kuranýn tamamýný hýfz eyleyip beyin belleðime kaydettiðim o yýllarda, hafýzamýn tazeliði ve hýfzýmýn çok kuvvetli olduðunu fark eden öðretmenler özel günlerde okunmasý gerekli görülen tüm þiirleri , okuma yeteneðim çok iyi olmasada, ezberimin kuvvetli oluþundan bana okuttuðu seneler. Ezberletilen tüm þiirleri yarý kuran lehçesiyle fakat yanlýþsýz okuduðum o sene ayný zamanda Daðsu ilkokuluna kayýt olduðum ve küçük bir sýnava tabi tutularak gösterdiðim baþarý neticesinde bir ve ikinci sýnýfý okumadan atlatýlarak üçüncü sýnýfa baþladýðým bir sene. Daðsu Avni Akyol Ýlkokulunun avlusunda kýrýk bir sýranýn üzerine çýkartýlarak toplanan onca kalabalýða karþý Ayþe öðretmenin bana okuttuðu bir þiirin zaman zaman kulaklarýma fýsýldandýðýný hatýrladým. Hafýza belleðime kazýnan bu þiir aynen þöyleydi. Güzel 23 Nisan Geliyorsun diye sen Köy, þehir,cadde,alan Nasýl süslendi bilsen Seninle güzel bahar Herþey sanki gülüyor Gözlerden,gönüllerden Neþeler dökülüyor Okullarda hazýrlýk Bayram yeri sýnýflar Ulus böyle sevinir Böyle mutluluk duyar Bu þiiri bir sonraki hafta bir bahar þiiri takip edecekti. Bahar ayýnýn geliþinin simgelerinden olan kýsa ömürlü kelebekleri yakalamak için evdeki plastik leðenlerin bir kenarýndan kesip ipin ucuna baðladýðýmýz ve çevirince etrafýna kelebeklerin toplanýp uçuþtuðu KELEBEK þiiri. Hafýzam beni yanýltmýyorsa o da aynen þöyleydi. Kelebek, kelebek Üstü mavi al benek Aman tutsam þunu ben Hemen uçup gitmeden Böcek kaçar o koþar Göðe avuç el açar Fýrlar kasket,mendil,bez Ne tükenmez bir heves Sonra tutar böceði Bakar solmuþ beneði Çocuk aðlar ama boþ Kelebek uçarken hoþ Sonra yerli malý haftalarýndan aklýmda kalanlar derken, bir bakmýþsýn zaman su gibi akýp gitmiþ. Akýp giden sadece su. Suyun baþý pýnar. Bu yüzden hiç kesilmiyor. Bu yüzden akýp giden sadece yýllar oluyor.
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © mehmet avcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |