..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > Bahattin YILDIZ




8 Þubat 2003
Saddam, kýzý Irak ve tecavüzcü Bush...  
Savaþa kan verenlere ithaf olunur.

Bahattin YILDIZ


Gerçek bir öykü; Sarhoþ Baba Saddam, kýzý Irak Halký ve tecavüzcü Bush ve þürekasý...


:ECGF:
Gerçek bir öykü;
Sarhoþ Baba Saddam, kýzý Irak Halký ve tecavüzcü Bush ve þürekasý...

Öykü uzun özetlemek gerekiyor:

Bir baba... Babalýk özelliklerinin tüm olumsuzluklarýný bünyesinde barýndýran ve kafa kaðýdýnda; Saddam ismi yazýlý. Gerektiðinde üvey evladýna tecavüz edecek kadar gözü dönmüþ bir baba. Hatta en fazla hatýrlanan tecavüzü üvey kýzý Halep’e karþý gerçekleþtirmiþ.

Tüm üvey ve üvey olmayan kýzlarýnýn tümünün adý: Irak... Kiþilik yapýsý büyüðe saygýlý, küçükleri seven ve koruyan. Kader buymuþ diyerek emirlere boyun eðen, yokluða ve varlýða karþý ayný mesafede duran. Namus ve þeref haricinde her þeyi kabullenen ve sineye çeken kimlikte güzel ve taze bir kýz...

Tecavüzcü jön var öykümüzde birden çok fazla. Güç ve kudret sahibi. Tanýmý; Bush ve þürekasý.

Freud’un davranýþ ve psikoloji temelinde cinselliði irdelediði iddialarýna tamý tamýna uygun þahsiyetler.

Özellikle Hollwood kaynaklý filmlerde büyük yer alan gerilim ve korku filmlerindeki temaya uygunluk arz ediyor. Küçüklüðünde maruz kaldýðý bir takým eylemler veya cinsel tatminsizlik nedeniyle masum insanlarý keserek, biçerek ve öldürerek tatmin olmaya çalýþan bir kiþilik yapýsý...

Bu filmler izleyicileri için etkileyici...
Neden bu kadar etkileyici olduðunu yakýn zamanda çözdüm. Meðer, bu kiþilikte olan kiþilerin varlýðý özellikle üst düzey yöneticilerde anýmsanmayacak kadar çokmuþ... Senarist bunlarý takip ederek, izleyerek, özümseyerek o ruhu vererek etkileyici olabiliyormuþ. Elmayý en iyi tarif edecek kiþi en azýndan elmayý gören, dokunan ve yiyen insandýr. (Bu kategori içine kesinlikle masum olan kendi halinde bulunan A.B.D. halkýný ve A.B.D.derin yönetiminde görev almayan kiþilerde dahil girdirmiyorum)

George W.Bush ve þürekasý’nýn (þürekanýn anlamý; ortaklarý anlamýna gelir. Geniþ anlamýyla yardýmcý olanlarý da dahil ederek kullanýyorum)

Cinsel tatminsizlik dürtüsüyle intihar meyilli insanlar. Öncelikle tatmin olmak istiyorlar. Tatmin olamazlarsa intihar yolunu seçecekler. Çünkü hayat onlara zehir olacak. Bilinçaltý baskýlar çok yoðun...

A.B.D de bulunanlar, Avrupa’da bulunanlar onlarýn ilgisini çekmiyor. Bir güzel kýz görmüþler. Adý; Irak. Onlarýn cinsel duygularýný tahrik ediyor. O kýzý babasýndan istiyorlar. Baba kötüde olsa þeref ve namus alt yapýsýný taþýyor. Toplumsal deðerlere bu kez boyun eðmek zorunda... Çünkü; kýzýný verirse, alanlar öncelikle kendisiyle gerdek gecesi yaþanacak... Onlar için cinsiyet önemli deðil. Gerekirse ve cinsel dürtüleri onaylarsa kendi hemcinsleriyle de ayný yataðý paylaþabilirler.

Kýz namuslu... Onlarýn isteðine uymak istemiyor. Sevmese de babasýna sýðýnýyor. Babasýna; ‘bir kez de olsa babalýðýný göster beni onlara teslim etme. her þeyimi kaybetsem de Namusumu kaybetmek istemiyorum, diye haykýrýyor.

Bu kýzýn bir zamanlar, Tecavüzcü George W.Bush’un babasýnýn ve resmi ortaklarý ile þürekasýnýn kendisine tecavüze yeltenecekleri konusunda aldýðý duyumlar nedeniyle piyasada kolay bulunan ve ilk örneðini bu amaçlarýný bilmediði zamanlarda tecavüzcüden aldýðý bayýltýcý ve öldürücü spreyi koruma amaçlý saklamaya baþlamýþtý.

Spreyin miadý dolmuþtu. Kullanýlamaz kýlýnmýþtý. Ama olsun formülünü biliyordu. Yeniden yapabilirdi.

Tecavüzcü ve þürekasýnýn cinsel dürtülerinin tazyiki beyinlerini çatlatacak kadar yoðun duruma gelmiþti. Güzel kýzý istiyorlardý. Ona tecavüz etmek, zevklenmek en büyük amaçlarýydý. Sadece tecavüz etmek istedikleri Irak isimli kýz deðildi. Kýzýn komþu kýzlarý vardý. Onlarda tahrik ediciydi. Ama bir türlü iyilikle cinsel birleþmeyi kabul etmiyorlardý. Önce o... sonra diðerleri... Artýk neye mal olursa olsun tecavüz etme amacýna koþullanmýþlardý.

Ama bir sorun vardý. Irak kýzýný yakaladýklarýnda tecavüz etme eylemine baþladýklarýnda tepki gösterirse... Tepkisinin elle kolla olmasý önemli deðildi. Hatta ateþli silahla olmasý da önemli deðildi. Çünkü onlara karþý korunabileceði zýrhý vardý tecavüzcünün...

Korkularý gaz spreyi idi. Ya organýný çýkarýp, onun vajinasýna girdireceði anda o spreyi kullanýrsa...
Bu olasýlýk korkutuyordu kendilerini... Kendisinin büyüttüðü üvey evladýna pek güvenmese de o elindeydi. Dediðini yapmak zorundaydý. Kendisinin etkin olduðu çok uluslu dünya devletine emretti. Tecavüz edeceðim kýzýn elinde zehirli sprey var. Üvey evlat yaramýzdý. Sanane, diye yanýtladý. O sprey o kýzýn elinde olduðu sürece ben gýcýk olurum. Günah benden gider toplu tecavüze giderim, diye yanýtladý tecavüzcü.

Üvey evlat, gitti araþtýrdý. "Sprey bir ara vardý. Þimdi yok merak etme," dedi. Tecavüzcü, mutlaka vardýr, dedi. Ýçinden keyiflenerek; "Demek spreylerinin tümünü yok etmiþ... Ýyi iyi tecavüz ederken bana sýkabileceði sprey bulamayacak, " diye keyifleniyordu. Sesli düþündü, "ben spreyin hala onda olduðuna eminim," dedi. "Neye mal olursa olsun tecavüz edeceðim."

Üvey evlat da sonuçta bir evlattý. Fazla karþý koyamýyordu.

George, ancak halk arasýnda dolaþan pornografik fýkralarda örneði bulunabilecek bir durumu gerçekleþtirdi. W.Bush ve þürekasý erkeklik organlarýný Irak kýzýna doðru uzattýlar. Bazýlarýnýn okyanus ötesinden, bazý ortaklarýnýn ise komþulardan uzanan büyük erkeklik organýna hayretle ve esefle bakanlarda vardý. Organlar büyüktü ve uzundu. Irak kýzýna tecavüz bir çok organlarla ayný anda gerçekleþecekti. Tecavüz sonucu ölüm muhakkaktý. Bu büyük organlarýn tecavüz sahnesini beyinlerinde canlandýran küçük organlýlar toplu tecavüze katýlarak karýnca kararýnca kendileri de ufaktan bedene dokunarak zevk alma amacý taþýyorlardý. Ayrýca özellikle okyanus ötesinden gelen büyük organýn tecavüz gerçekleþinceye kadar organýnýn üzerinde bulunan tüylerine dahi zarar gelmemesi için oturmalarý gerekiyordu.. Bir binek atýna biner gibi... Yoksa büyük organ sahibi kýzardý. Organýyla kendilerine de tecavüze yeltenebilirdi.

Tatmin olmaya giden tecavüzcülere karþý koyan güzel kýz Irak, elinde olsa veya saklamýþ olsa ve çýkarabilse tecavüze uðramamak, namusunun payi mal edilmesini engellemek için bayýltan ve öldüren spreyi kullanma hakkýna sahip midir? Bu hakkýný kullanabilmesi meþru mudur?

Öykünün gidiþi bilmeceye dönüþtü. Bilmecenin yanýtýný bilmiyorum. Aklý selim insanlar sanýrým bulabilir.

Ama bir hukukçu olarak tecavüze ve saldýrýya uðrama halinde, hedefin ne tür haklarý olduðuna dair düzenlenmiþ yasalarý ve ilkeleri biliyorum. Ben politikacý deðilim. Ama meþru müdafaa koþullarýný biliyorum. Aklýmda kaldýðý kadarýyla, yakýn tehlike olacak. Cana, mala, namusa vb. ögelere yönelik bir saldýrý olacak ve bu saldýrýyý asgari anlamda def etmek için gerekli ve yeterli savunma aracý kullanýlacak. Bu durumda saldýrýya uðrayan, saldýrganý ancak öldürmeyle etkisiz hale getirebiliyorsa öldürmesi de suç deðildir. Meþru müdafaa saldýrgan için uygulanamaz. Çünkü saldýrgan bu ortamý yaratmýþtýr.

Bu yürürlükte olan ve çaðdaþ hukuk ilkelerinde de yerini alan koþullar ve düzenlemelerdir.
Ayrýca tüm semavi dinlerde ve oluþmuþ, yerleþmiþ ahlak ilkelerinde de yerini bulan bir durumdur.
Hem hukuki düzenlemelerle baðlý, hem dini hemde ahlaki ilkelere gönülden baðlý kiþi, grup ve oluþumlara bir anýmsatýcý öykü ve bilmece olmasý dileðiyle sunma gereði duydum.

Hatta, biraz daha ileri adým atarak alkollü içkiyle ilgili bir dini kuralý da anýmsatmadan geçemeyeceðim. Cümleyi tam yazamamakla birlikte alkollü içkiyi satan, aracý olan, üreten vb. herkes günaha ortaktýr... dini temelli bir sözü de anýmsatayým.

Ben bu yazýlarý yazarken arada raký içiyorum. Bunun dini anlamda günah olduðunu biliyorum. Bu benim günah haneme yazýlýyor...

Peki; yukarýdaki öyküde okyanus ötesinden Irak kýzýna tecavüz etmek için uzanan cinsel organýn ülkeden geçiþini engellemek için elinden geleni yapmayýp, bende bu tecavüzü onlarla birlikte gerçekleþtirip orgazm olayým diyenler veya onlara sessiz kalanlar, onlarýn önünü açanlar, organýn üzerine binenler, toplu tecavüz gerçekleþtiðinde ölüm feryatlarý ta arþa kadar yükselerek yüreði olanlarýn yüreðini ve vicdanýný sýzlatacak haykýrýþlarda bulunacak olan Irak güzeline karþý; kulaklarýný týkayarak ve George W. Bush ve þürekasýnýn orgazm sonrasý, kanlanan organlarýnýn ucunu silmek için elinde peçeteyle bekleyenler...

Sizlere seslenmek istiyorum. Irak kýzý, "tecavüz kaçýnýlmazsa zevk almaya bak," ilkesini kabul etmiyor.

Alkolün günahý; bireysel iken ve taþkýnlýk yapýlmadýðý kadarýyla günahken.
Tecavüz edenin yanýnda yer alarak, tecavüzün gerçekleþmesine yer alan bazý dindarlar, muhafazakarlar bu eyleminiz günah deðil mi?. Hem de bir çok yönden günah deðil mi?...

Zina; büyük günahlardandýr. Bu zina deðildir. Daha büyüðü olan tecavüzdür. Bu tecavüze yardýmcý olan dindarlar (yardýmcý olmayan dindarlar hariç) Ellerinizdeki peçeteleri atýn. Binmiþ olduðunuz organdan inin...
Aksi halde bu günah pisliðini binlerce ton zemzem suyuyla dahi temizleyemeyeceksiniz. Sizler, beni ve benim gibileri tecavüze karþýyým, demekle ikna edemezsiniz. Çünkü çok bu lafý çok tekrarlarsanýz ölülerin kulaðýna gidebilir. Ziya paþa canlanabilir ve sizlere der ki; "Ayinesi iþtir, kiþinin lafa bakýlmaz..." Ölü bir þahsiyeti dahi ikna edemezsiniz.

Halk her þeyin farkýnda uyumuyor gözleri açýk sizleri seyrediyor. Puan veriyor...
Zaman daralýyor... Hiç bir þey için geç deðil... Uyanýn sizler ve baþkalarý inandýðýnýz deðerler adýna...


Av.Bahattin YILDIZ-Adana

starbah@hotmail.com

http://www.dansozkivirmalari.cjb.net





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Istakoz Büyüsü / 14. Sayfa [Roman]
Istakoz Büyüsü / 10. Sayfa [Roman]
Kimlik No 666 / Kontes Princ - 1 [Roman]
Kimlik No 666 / Kont Drakula - 1 [Roman]
Kimlik No 666 / Arka Kapak Yazýsý [Roman]
Istakoz Büyüsü /6 Sh. [Roman]
Istakoz Büyüsü / 13. Sayfa [Roman]
Istakoz Büyüsü / 16. Sayfa [Roman]
Kimlik No 666 / Baþlangýç Bölümü [Roman]
Istakoz Büyüsü / 15. Sayfa [Roman]


Bahattin YILDIZ kimdir?

Soyutlamalarý seviyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Asimov, King, Kafka, Dostoyevsky...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin YILDIZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.