..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Savaþ ve Afetler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Öpücükler Sana Dudaklarýna
Gülten Aðrýtmýþ
Þiir > Aþk ve Romantizm

Öpücükler sana, Dudaklarýna. Hayal de olsa, Boþ ver aldýrma. Geçer bu günler, Hemen ardýndan Gelir istediðin Yaþanasý yenilikler. Çýlgýnlýk sanma Bu sözcükleri Nedir ki bunlar Þu koca dünyada. Dünya nedir ki Evren varken. Belki de evren Bir minik hücre, Baþka bir bedende. Kimisine doðal gelen Bir baþkasýna anormal. Doðru davranýþý bulmak Bilmece. Bilmeceden kaçmak için Kendi doðallýðýný yaþamak Anlayana sunmak,

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
 Silah Þirketleri Kimlerin ve Savaþlar Nerede  (Ahmet Zeytinci)

Ýki önemli soru sormasý lazým önce bütün Müslümanlarýn, sonrada insan olduðunu zanneden bütün insanlarýn. Birinci soru; bütün büyük silah þirketleri hangi ülkelerin? Soru iki, savaþlarýn bir çoðu hangi coðrafyada yaþanýyor?
 Atatürk’ün Ordu - Savaþ ve Barýþ Hakkýndaki Sözleri  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

• Dünyanýn hiçbir ordusunda yüreði seninkinden daha temiz ve daha saðlam bir askere rast gelinmemiþtir.(1921)
 Yakýn Tarihin Despotlarý  (Cahit KILIÇ)

Günümüzde de, özellikle bize yakýn coðrafyalarda irili ufaklý baþka diktatörler de var. Despotizmi marifetmiþ gibi halkýn gözüne sokuyorlar. Yalana ve talana dayalý farklý propagandalarla halký uyutmaya çalýþýyorlar.
 Srebrenitsa 11 Temmuz 95 Birleþmiþ Milletlerin Bittiði Gündür  (Ahmet Zeytinci)

Ýþte o gün, o karanlýk 11 Temmuz 1995 günü Birleþmiþ Milletlerin ya da kod adýyla ’’Birleþmiþ Ýlletlerin’’ benim gözümde, bittiði gündür... Bizler ki Müslümanlar olarak hiç bir zaman, kadýna, çocuða, silahsýza, aman dileyene, ateþ etmemiþiz, bizler ki bu alçaklýklarý çoðu zaman yaþamýþýz, geride þehitler býrakmýþýz, sakýn ola sevinmeyin Sýrp Canileri ve Hollanda’nýn yalaka askerleri bunun sizin için çok acý sonuçlarý olacak hem dünyada, hem de ahirette...
 Ayný ile Vaki  (Yeter Özhal)

Tarihin tekerrür (tekrarlamak) ettiðini zihinlerimize kazýyan þeyin ne olduðunu hiç merak ettiniz mi? Neden tarih hep tekerrürden ibarettir derler bilir misiniz?
 Feraset Zamaný  (Osman AKTAÞ)

Öncelikle bu sýkýntýlý süreçte en büyük risk altýnda çalýþan saðlýk personellerini hem kutluyor, hem de saðlýklarýnda hiçbir sorun yaþamamalarýný diliyorum.
 Önce Dünyanýn Ýçine Edin Sonra Ay da Mars da Hayat Var mý  (Ahmet Zeytinci)

Kýyamet tabi ki inancýmýz gereði, insanlar eliyle kopmayacak, Allah cc. ’’Onun zaman bilgisi ben de.’’ diyor, Kainatýn Efendisi sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed. sav. de ’’Benim bu konuda normal insandan fazlaca bir bilgim yok.’’ diyor, ancak yaþananlar, hýzla insanlýðýmýzý yitirdiðimizi, merhamet duygusunu raflara kaldýrdýðýmýzý, insan eliyle adeta dünyaya küçük bir kýyamet yaþatýlmaya çalýþýldýðýný gösteriyor...
 Terör Bitmedikçe…  (Yûþa Irmak)

Þiddet kullanarak bir amaca varacaðýna inanan ve bunu meþru gören, bir kiþiyi, bir örgütü, bir devleti; ancak o þiddeti bertaraf edebilecek bir kuvvet bu niyetinden caydýrabilir. O kuvvete sahip olmayan, hitabetle, siyasetle, ikna yeteneðiyle bir sonuç elde etmesi mümkün deðildir.
 Kýzýlderili Soykýrýmý / American Natives Genocide  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Onlara ‘battaniye serecek bir yer’ bile býrakýlmadý. Hepsine çoktan ’vahþi’ damgasý vurulmuþtu. Kuþaklar boyunca doðayla uyum içerisinde yaþayan Kýzýlderililerin bilgeliði hiçe sayýlmýþ, dinsel ritüelleri bile yasaklanmýþtý. Vatandaþlýk ve oy hakký da 1924’e kadar tanýnmadý.
10 
 Yakýn Çekim Faraziye  (Osman AKTAÞ)

Kor/ona... Tedavisi olmayan bir tür virüs... Çin’de ortaya çýktý ve Afrika kabileleri haricinde bütün dünyayý sardý. Çok ilginçtir ki, Afrika kabileleri muhtemelen her hangi bir göksel dine baðlý da deðiller... Bir bilimsel yanlýþlýk yapýyorsam özür dilerim.
11 
 Yeni Silahlarýn Denenmesi Ýçin Ýnsanlarýn Ölmesi Lazým  (Ahmet Zeytinci)

Ýkinci Dünya Savaþý sýrasýnda yapýlan atom bombasý 1945 Aðustos ayýnda, bir iki gün arayla Japonya'nýn Hiroþima ve Nagazaki þehirlerinde patlatýlmýþ ve yüzbinlerce insan bir an da yok olmuþtur... Almanya ve Ýtalya teslim olmuþ, müttefik olduklarý Japonya'da teslim olmak üzeredir. Ancak Sam Amca ve aveneleri yeni bulduklarý bu silahýn mutlaka denemesini yapmak uðruna, içlerinde kadýn ve çocuklarýnda bulunduðu binlerce masum Japon'u yok etmekte en ufak bir tereddüt göstermeyerek, acýmasýzlýklarýný ortaya koymuþlardýr... Þimdilerde nükleer silahlarýn savaþlarda kullanýlmasý yasak olduðu halde, Rusya baþý sýkýþtýðý zaman nükleer silah kullanabilirim diye de bütün dünyayý tehdit etmekten çekinmemektedir. Þimdilik buna dur diyecek bir mekanizmanýn bulunmamasý da gerçekten çok acý ve esef vericidir...
12 
 Film Kitap - Turyetski Gambit ve Plevne Savaþý  (Mehmet Sinan Gür)

Ne hayatlar yaþanmýþ, ne hayatlar yok olmuþ…
13 
 Böyle Geri Zekalý Televizyon Kanallarýmýz Var  (Ahmet Zeytinci)

Akþam saatlerinde yine adý Türkçe olmayan bir saçma sapan kanalda kadýnlar yolda kavga etmiþler, arkadaþlar haber diye bizlere bunu pompalýyorlar, adeta beynimizi iðfal ediyorlar... Yangýnlar ile ilgili tek bir haber yok. Pes doðrusu pes... Nasýl bir duyarsýzlýktýr bu anlamak zor gerçekten...
14 
 Allah'ýn Laneti Üzerlerine Olsun!..  (Emine Piþiren)

"...15.000 Türk Askeri Esir edilmiþ ve bir ERMENÝ DOKTORU Ýngilizlerle birlikte Türk Esirlerinin gözlerini asitli suyla kör edip, asit havuzlarýna atmýþlar, havuzlardan sað çýkmamýþlar. Etleri kemiklerinden ayrýlana kadar bu vahþeti izlemiþler. Türkiye Bu savaþ Suçuna Neden Hala Tepkisiz? Bir avuç ERMENÝ TASARISINI Dünyaya kabul ettiriyor..."
15 
 Boykot Bütün Dünyada Yayýlýyor  (Mehmet Sinan Gür)

Amerikan ve Ýngiliz mallarýna boykot bütün dünyada yayýlýyor. Hatta bazý amerikalýlar bile boykota katýlýyor, boykot baþlatýyor. Bana gelen bir ileti.
16 
 Saddam, kýzý Irak ve tecavüzcü Bush...  (Bahattin YILDIZ)

Gerçek bir öykü; Sarhoþ Baba Saddam, kýzý Irak Halký ve tecavüzcü Bush ve þürekasý...
17 
 "Ruhumda Sýzý"  (Osman AKTAÞ)

Öyle derin yaralar aldýk ki, kimde küçük bir yara görsek, kaynayan kazana dönüyoruz. Bu yaralar yalnýzca kiþisel deðil, toplumsal bazda da irin akýtarak varlýklarýný sürdürmekteler.
18 
 Kozumuz Ýnsan  (Osman AKTAÞ)

Beyrut'ta nasýl doðdu bugün güneþ? Çocuklar ne istedi annelerinden? Anneler nasýl uyudu bu gece? Kim kimi bekledi? Kim kimin na’þýna sarýlýp, baygýnlýk geçirdi? Kimler sevindi, kimler üzüldü? Üzüntüler ne kadar gerçekçiydi?
19 
 Film - Amen, Gaz Odalarý ve Gerçekler  (Mehmet Sinan Gür)

Amen isimli film, filmin konusu gaz odalarý ve geleceðimiz üzerine.
20 
 Çanakkale Tacirleri  (Can Macit)

Önceleri “Çanakkale” denildiðinde akla ünlü randevu evi iþletmecisi ”Çanakkaleli Melahat” gelirdi. Sonra 1965 yýlýnda Yönetmen Turgut Demirað “Çanakkale Aslanlarý” isimli filmi çekti. TSK’nin desteði ile çekilen

1 2 3 4  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Terör Bitmedikçe…
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Yakýn Tarihin Despotlarý
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
"Ruhumda Sýzý"
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ayný ile Vaki
Yeter Özhal
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Kozumuz Ýnsan
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Feraset Zamaný
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Yakýn Çekim Faraziye
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
de Mareva Ha!…
Þevket Baþýbüyük
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ýsyan
Hilal Sali
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler
Ýran ve Suriye Savaþýnýn Zaferi
Muhammed CAN
Eleþtiri > Savaþ ve Afetler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.