..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > Onur Altan




17 Aðustos 2021
Pavlonyw  
Onur Altan

:GHC:
Ah Pavlonya,sevgilim!
Sana da yardým eli uzatan olmadý. "Güzellikler bulsun seni."
Dedim ama bulmadý,
sana çýkmazken sokaklar
bana hep bi bahane vardý
kollarýnda yatmak için.
Belki bendim güzellik ya da imtihan. Belki bendim Papatya'nýn son, yapraðý ya da dört yapraklý Yonca.
Sen boþuna ziyan ediyordun papatyayý
,gözlerine gözlük takarak arýyordun yoncayý.
Pavlonya ya güzeldir ya aðaçtýr ya çiçek.
Dallarý yüksektir salýncak kurmaya kýyamazsýn,
nadidedir bazýlarý koklarken çiçeklerini arý geliverir yanýna.

Temmuz'dan bir þey anlamadým sayende,ay otuz gün,yollar uzun,kederli olan kimse yok..
Kederi de öðrettin þimdiler de bana,inan bir sana helal olsun da yýllar gelip bana aðlasýn. Yaþýyorsunuz bu hayatý diye eðlenircesine ima ve ironi de bulunanlara da demek istemedim ki: Iyi ki içmemeþim seninle bir kahve,çekilmezmiþ kahrýnýz onca sene." Insanýn söylemek isteyipte sonradan piþman olduðu anlar mesela...Kim ki Pavlonya? Ve þu an nerede? Kökleri toprak ve ya saksý da bulunan bir aðaç yahut baþka bi mesele. Muhabbetten çayý buz gibi içen,yemeði bazen ýsýtýp bazen de soðuk yiyen bendim. Yemeði hazýrlayan Pavlonya nerede?

Haaa anladým ki ben bir darbe aldým ense kökümden yahut belleðimi uyuttular. Derin derin iç çekiþlerimin nedenleri arasýnda bir sen eksik kalmalýydýn. Durgunluk hali baskýn olmuþ ki üzerimde,duygularýmda etki eder olmuþ,tesiri kalmamýþken yalvarýþlarýn,imdada koþan olsa bile aman dileyen olmamýþ. Gözü gönlü bir olsun hayatýn,sana þöyle bana baþka eylemde bulunanlar,kimin nanesi diye sorulduðunda:"Dut yemiþ bülbül onlardan fazla þakýr"dersin. Neden unuttum ki ben? Beni kim ben olmaktan alýkoydu? Benden ne istediler? Vermedim ya da tersledim mi de mevzu bahis olan faaliyetlerin faili, meþru olur meçhul olur nerde bir delil ya da þahit. Insan merakýna mani olamamakla birlikte,nereden hangi tehlikenin geleceðini tam idrak edemiyor. Hoþ vakt-i zamanýnda da bir yerlerde bir silkülasyon bozukluðu olmuþ ki vazonun sallanýp düþtükten sonra parçalarýnýn bir araya getirilmesine raðmen ayný bütünü oluþturamamýþ olmasýna benziyor bu döngü.

Alacak verecek davasý,yan baktým,müziðin sesini çok açtým,korna çaldým,kýrmýzý da geçtim,arabamýn tekerini patlattým,paranýn üzerini vermedim ya da eksik verdim,evinin önünde sevgilime serenat yaptým,sesim güzel miydi bilmiyorum,petrol türevleriyle ateþli figürasyon mu yaptým bilmem. Havai fiþek olabilir.
Park kavgasý...

Neden levye,beyzbol sopasý bulundurulur ki bi bagajda? Baþ dönmesinin nedeni ne olabilir?
Ýnsan hakkýndaki bilgi birikimimi iteledim bir kenara ama anatomiyi açýp bakmadan,derde göre derman,hastaya göre doktor var,evet. Tetkikler sonucu verilen emeðin sonucunu beraberinde getirebilen teþhislerle de ilgi pek yok.
"Biraz zaman alýr."Dedi bana. Aileme teskin de bulunmuþ doktor. Ee ama ben neyin ne kadar bekleyerek bir araya geldiðini bilmiyorum. Emeksiz yemek olmaz sözü çýnlardý kulaklarýmýn çekiç örs ve östakilerinde. Salçalýk biberlerin temizlenmeden,kaynatýlýp,kýyma gibi çektirilmeden,sos ve çemenini atmadan ortaya güzel bir haz çýkmýyor. Cað kebabýný iyi yaparmýþým ama tarifini unutturan hýrt nerde?

Dolusunu devirdim ki bana bunlarý yaptý! Sevdikten sonra giden insan yarýn bir gün zarar verip ziyan edebilir miydi ki insaný. Buna gözü kesen varmýdýr. Antibiyotik kullanmýyormuþum ben,ama þu an her gün 3 öðün aç karnýna 1000 mg. Böbreklerim... Su içmem lazým aðzým kurudu...35'ten sonra sýfýrdan hayat,ömrümün kaçýncý baharý ve kaçýncý bahar yarým kaldý. Askerlik bitmiþ iyi. Tanýmamýþ olmama raðmen sevinmek isterim ama 1 yýl öncesini hatýrlamakta güçlük çekiyor olmam,bunun böyle gitmesi benim zararýmayken,failin basit bir nedenden dolayý ölmesi beni üzer. Sadece neden demek istiyorum. Nedenini duymaya gayet hazýrým ama muhatap yok ama benim de barbekü yapmam lazýmmýþ. Her ayýn bir pazar gününde akþam üzeri sahilde devremin devremülkünün devren kiralýktan kiraladýðý loþ ve furyalý dükkanda. Ben bunlarý sayamam,yüksek sosyete mülahazasý bana gelmez. Ailem hatýrlamamý istiyorlar ama gereksiz aktivitelerle vaktimden gidiyor.

Neden nalbantmýþým ki ben? Mesleðii merak etmem normal ama bu meslek þu an ki bana göre normal deðil. Ya at teperse,ya ýsýrýrsa? Bir darbe sonucu oluþan etki,bir darbe sonucu ortadan kalkar mý? Denk gelirse belki. Ama atlara bakmak için hippodrome a gitmem lazým. Safkan,Arap,Ýngiliz,aygýr,kýsrak,tay, beygir,jokey...
Nal,mýk,çekiç.
Atlarla aran nasýl diye sorduðum da kiþnerken korkuyorum dedi. E dedim sen nasýl nalbantsýn. Insan iþini benimsemeden yaparsa eðer,o iþten zevk alamaz ki.
Normal bir birey kendi iradesiyle kendini iyiliðe güzelliðe yönlendirmeli her zaman. Pavlonya da böyleydi iyilik ve güzelliklerine tabiiydi her zaman.
Elimden aldýlar ama nereye,neden onu benden aldýlar bilgim yok. Bu hallerimden ötürü yalnýzlýk çeker ve izdirapta olduðumu düþünür,Mülk sahibine sýģýnýrým.

Ýkimizinde mesleði ayný fakat ben istifa etmek üzere hipodrom baþkanýnýn yanýna gittiðimde bir cümle duydum ki ki hayatta ya da kötü yapýlan ne varsa bir þekilde insan karþýlýðýný buluyor.
Hayatta baþýma gelenlerin bir imtihan olduðunu biliyorum. Pavlonya bu düþüncede deðildi. Pavlonya bu düþüncede deðildi,Pavlonya çok asi ve çok aceleci kararlar veren bir insandý.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aklýmýn Dalgalarý
Aklýmýn Dalgalarý
Bugün Aklýmýn Dalgalarý Bu Sinyalleri Verdi Nefes Aldýkça Umut Her Zaman Var.
Aklýmýn Dalgalarý
Aklýmýn Dalgalarý
Aklýmýn Dalgalarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aklýmýn Dalgalarý [Öykü]
Aklýmýn Dalgalarý [Deneme]
Aklýmýnda Dalgalarý [Deneme]
Bazen Sarmýyor Sadece Çay Ýçmek [Deneme]
Aklýmýn Dalgalarý [Deneme]
Aklýmýn Dalgalarý [Deneme]
Pavlonya [Deneme]


Onur Altan kimdir?

Bir yerden baþlamak lazým


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Onur Altan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.