..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman değil. Daha büyük bir şiddetle uzağa fırlatılmalıdır. -Dorothy Parker
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > Onur Altan

31 Aralık 2023
Bazen Sarmıyor Sadece Çay İçmek  
Onur Altan
Bu benim için mana ve anlam ifade eden eserlerden bir tanesi olacağını hayal ediyorum.

:DHE:
Bir vapur sireni duyduktan sonra hemen uyanmak zorunda kalmaya alıştım ve zorundalıklarım bir alışkanlık haline geldi bazen alışkanlıklardan da vazgeçmek gerekir ama vazgeçmek zorunda kalıp sonra da vazgeçmeye alışmam lazım fakat bu yine bir alışkanlığa dönüşmüyor mu?
Sevmek bir bağımlılıktır.
Ayrılmak zordur.
Sabahın geceden sonra tekrar sabaha dönüşmesi bir meçhuldur.
Neydi gayen ki insanoğlu.
Alışmışın kudurmuştan beter olması alışmışın suçu mu?
Sen ben insanoğlu onun bunun sözü onun derdi bunun evhamı ne anladık dünyadan geldi başına bir musibet sen ben derdoğlu insana nar heves olur.
Ateşe her odun attığında ateşe har düşman olur.
Derde göre derman nabza göre şerbet olur.
Çok gülen çok ağlar bir ağlar.
Derdini nimet sayan var.
Güneşinde doktorunda girmediği evden kaçmak lazım.
Arayanım soranım görenim duyanım işitenim yok mu yok mu bir tane ekmekle iki patetes kızartıp yiyeceğim gönül pervazımda oturan meşgale edineceğim kalp furyası.
Varken yok gibi yokken anlamsızdan anlamlı gelen kafa toparlamaya mana olan sevgilinizin sizde uyandırdığı seyyale sadece ona alışmış olmanızdan kaynaklanması sizi bu duruma düşüren zihin fırtınanızdır.
Havuç mu balık mı iki göze faydalı sen ben biz siz onlar o ortalık 56 plakam 55. Beş parmağın beşide bir değil elbet. Düğün takamazsan beşi bir yerde sen damatsın yer senin itibarından yüksekte.
Akşam pekmez yer sabah abdest alırım
Aylardan kış yağmadı kar
Karın suçumu karın suçumu
Sen bilmezsin emir gelmedi Mikaile
Sen mazlumsun o zalim isteme benden af
Mazlum affolur gerisi laf-ı güzaf
Eşşeğin yemediği ot başını ağrıttığı için hoş laftan anlamaz
Bir sivilce bir kıvılcım the end the end.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Aklımın Dalgaları

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Aklımında Dalgaları
Aklımın Dalgaları
Aklımın Dalgaları
Pavlonya

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Aklımın Dalgaları [Şiir]
Aklımın Dalgaları [Şiir]
Bugün Aklımın Dalgaları Bu Sinyalleri Verdi Nefes Aldıkça Umut Her Zaman Var. [Şiir]
Aklımın Dalgaları [Şiir]
Aklımın Dalgaları [Şiir]
Aklımın Dalgaları [Şiir]
Pavlonyw [Şiir]
Aklımın Dalgaları [Öykü]
Kalbimde Bir Sancı [Roman]
Adı Neydi [Roman]

Onur Altan kimdir?

Bir yerden başlamak lazım

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Onur Altan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.