Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk |
|
||||||||||
|
olur diyenler parmak kaldýrsýn, olmaz diyenler sussun!..ben fakirleþelim diyenler tarafýndayým, he valla!..çünkü, ömrüm boyunca alýþtým bu fakirlik denen illete!..öyle hoppp deyince vazgeçemem!.. öyle hayalini falan da kurmuyorum zaten zengin olmanýn!..çat kapý bir yerlerden paralar gelse, yýðýlsa önüme, say bakalým deseler; sayamam!..saymaya kalksam, matematiðim yetmez bu sefer!..biliyorsunuz, bu dersten nal toplayan bir milletiz ki; ben bu dersten sýnýfta çakmýþ biriyim!..özellikle cebir denen simgesel matematiði hiç anlamam!..oysa neslimizin devam etmesi bile ÝKS YE kromozomlarýnýn birleþim muzipliði!..kim ÝKS kromozomu taþýr, kim YE kromozomu bilemem!..biliyorsunuz felsefe dersi kaldýrýldý...yakýnda biyoloji dersi de kaldýrýlýr, merak etmeyin!..kaldýrýlýr çünkü; ÝKS ile YE meselesini öðrenmemiz ayýptan, günahtan sayýlýr!.. Of yaaa!..gene dilim dolandý!..gide gide gittim matematiðin, biyolojinin ortasýna oturdum!.ne oturmak ama!.kimseler kaldýramaz beni oradan!.ister ayýp sayýn, ister günah!..týnmam ben bunlarý!..meraksa merak iþte; matematiðimi kuvvetlendirip, fakirleþmenin denklemini kuracaðým!..kurduðum anda fakir olacaðým!.fakirlik iyidir bence!.ne çok getirisi vardýr bir bilseniz!.. mesela; sosyal yardým adý altýnda koli dolusu makarna, bulgur, þeker, pirinç,yað,nohut, mercimek, un gelir!..piþirir piþirir yeriz!.. buyrun, oyum sanadýr!..iyi vatandaþým yani!. mesela; çuval çuval kömür yýkýlýr kapýmýzýn önüne, yakarýz!. buyrun, oyum sanadýr!..iyi vatandaþým yani!..kolay mý öyle iyi vatandaþ olmak, deðil!..fakirliðimiz sayesinde iyi vatandaþ bile oluruz, iþte böyle!..bir kaþýk aþ verene,canýmýzý bile veririz!.. mesela; fakirlerin çoluðu çocuðu çoktur!..sosyal iliþkilerimiz olmayýnca birbirimize daha çok sarýlýr, birbirimizi daha çok sever, seviþiriz!..bir bakmýþýz, çocuk sayýmýz beþ-on olmuþ!..olsun tabii!..çocuk mutluluktur bence, sevinçtir!..bütün mutluluðumuz bu olunca; mutluluðu baþka yerlerde aramayýz!.tiyatroya, sinemaya, yazlýða gitme, dünya turuna çýkma gibi düþüncemiz hiç olmaz!..kapandýkça kapanýrýz!..kapanmak iyidir; böylece soðuða sýcaða karþý korunmuþ oluruz!.hem kapanmayalar cennete gidemez ya; cenneti de biz kapmýþ oluruz!. fakirlik iyidir, he valla!..komþuluk iliþkilerimiz daha bir saðlamlaþýr!..birbirimize tuz biber istemeye gideriz!..gide gele spor yapmýþ sayýlýrýz!. zenginlik de ne beh!..zenginlik kötüdür bir kere!..insanlarýn burnunu büyütmekten baþka hiç bir iþe yaramaz zenginlik!..burnunu büyütenler ise, sadece burunlarýný görürler!..burunlarýný hangi yöne çevirirlerse, oraya doðru giderler!..plajlara gidip soyunurlar mesela,cennetlerinden olurlar!..dünyayý gezerler; fakire gidecek yer býrakmazlar; dünyayý kendilerinin sanýrlar!..oysa dünya, fakirin de dünyasýdýr; bunu bilmezler!..düpedüz cahilliktir bu!..onlarýn cahillikleri, bizim iþimize yarar!.. nasýl mý: dünyada ve cennetteki bütün elmalar,armutlar, ballar, þekerler,yaðlar,etler, saunalar,hamamlar,kurulacak sofralar,þelaleler, sular, ormanlar,çiçekler, böcekler fakirlere kalmýþ olur!.. iþte bu kadar beh!..fakir olacaðým iþte!..kime ne!.. 😀😀
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |