Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon |
|
||||||||||
|
savaş sonunda, sandıklar açıldı, içinden aynı şey(!) çıktı!..hem de kaçıncı kere, say say bitmez!..gerçi sayı saymasını bile beceremeyen kişilerden oluşur bu ülke insanı ya, neyse!..çünkü; matematikten korkar bütün çocuklarımız!.ya kopya çekerek, ya seçenekler üzerinde toto oynayıp tutturarak, ya da matematik öğretmeninin insafına dayanarak sınıf atlar!..zaten, bizim öğretmenlerimiz içinde çarpım tablosunu bile bilmeyenler vardır!..vallahi!..ne kadar acı değil mi? eee..matematikten bu kadar korkan bir halkın, matematik problemini çözemeyen şeyleri de olur!..şey dediğim, bizim oy verenlerimizdir!..ileride ne olup biteceğini hesaplayamazlar yani!..bir bakmışsınız, gözü ve kulağı kapalı seçmen kardeşlerimizin ve de onlar sayesinde herkesin başına gelmedik bela kalmamış!..ayh, uyh, tuh demek boşunadır artık!.geri dönülmez yolun yolcusu olmaktan başka çare yoktur, he valla!.. gidiyor muyuz, gidiyoruz tabii!..ne de olsa ayaklarımız var!..ne de olsa hala yaşıyoruz!..ne de olsa, borcunu sırtımızda taşıdığımız yollarımız var!..ne de olsa, borcunu öde öde bitmeyecek kadar çok, sular üstünden atlayacak köprülerimiz var!..ne de olsa, kafamızın üzerinden geçecek uçaklara binemeyeceğimiz havaalanlarımız var!..ne de olsa, deposuna mazot doldurup ekip biçemeyeceğimiz tarlalarımız, traktörlerimiz var!..var da, varrr!.. anlayın işte, nasıl bir seçim savaşının sonu olduğunu!..kazanan kerevette, kaybeden bilmem nerede!.? nerede dedim de, aslında kaybedenin parti kurma peşinde olduğunu biliyorum!..ne halse, kim sıvışsa partiler içinden, yeni bir parti kuruyor!..çok merak ediyorum, kim ne hayır görmüştür bu partilerden, hııı!..gerçi bu millet padişahlardan da hayır görmemiştir!.savaş kazanıp, savaş kaybetmişlerdir tarih boyunca; hepsi bu!..ha bir de camiler ve saraylar dikmişlerdir; unutuyordum neredeyse!..😀 bu savaşın kazanamayanı vardı ya hani; ne demiştin hı!.. “traktörünüze birbuçuk liradan mazot vereceğim!..” verir miydin, veremez miydin bilemem ama, seni seçmedi bizim matematik dersi öğrenememiş seçmenimiz!.şimdi pişmanlar mı, değiller mi onu da bilmiyorum!.ama bildiğim bir şey var; traktörlerine, taksilerine, kamyonlarına yakıt almak için paraları da yok, yakıtları da!.. artık kuyruk modası başladı!..ben de saçımı uzatmaya karar verdim, modaya uymak için!..toka ya da lastik bulur muyum bilmiyorum; saçlarımı at kuyruğu yapmak için!..😀 ah be gençliğim, ne de yakışırdı bana at kuyruğu saç!..sallaya sallaya geçer giderdim, sevgilimin yaşadığı evin sokağından beh!..😀 siz, hangi kuyruk modasını seçtiniz bakkim!..onu söyleyin!..he mi!...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |