Bir takım şeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsınız. Ben ise bir takım şeyler düşlerim ve "Niye olmasın?" diye sorarım. -George Bernard Shaw |
|
||||||||||
|
kolay incinir çok kolay üzülürüm. Güller açılır gönlümde bana bakınca gülen gözleri gördüğüm zamanlarda neşeli, neşeli öter buluştuğumuz ânlarda bülbülüm… Bana bahçıvanın baktığı gibi bakmayın ne olur! Hele çiçekçinin baktığı gibi aslâ bakmayın! konuşun zaman zaman benimle ne derdiniz varsa anlatın, gizli dertlerin dilinden en iyi ben analarım! Kim inlerse beni alıp eline üzülerek onu dinlerim! Öpmek ve koklamak isterken dikkat edin, dudaklarınıza batabilir dikenlerim! Ne olur canımı yakmayın canınız yansa bile hele kızarak yerlere aslâ fırlatmayın siz bilemezsiniz ama ben de ağlar, inlerim. Bir gerçek, dalımda daha güzel durduğum! Ama sevenler elinde daha mutlu olurum! Sevenler, ey sevgiye değer vereneler! Alın, göğsünüze takın beni suya bırakın göğe fırlatın beni ama takmayın çelenklere üzüntüden kahrolurum. Her zaman âfili değildir güzelliğim Sevgisiz ve sevensiz kalınca solmak en eksik özelliğim! Ne olur kalbinizin üzerinde tutun hatıra defteri arasına koyun açıp koklayın ara sıra eski bir dostu ziyâret eder gibi yoklayın! Yükseldikçe iniltiler etrafımdaki yapraklardan daha şefkatle sarılın lütfen daha içtenlikle tutun buruşmuş, kurumuş diye atmayın çöplüğe kesinlikle sevin beni sevebileceğiniz kadar en az sizin kadar bende muhtâcım sevmeye, sevilmeye. Ben bir nâzenin gülüm! Sevgi kanımdır! İlgi canımdır! sevgisizlikse benim için en büyük cezâ sevgisizlerse en büyük düşmanımdır! hoyrat davranmak hor bakmak bana inanın en korkunç ölüm! beddualarım onlara açılınca ellerim sevin, beni! kollayın ve koklayın sonsuza kadar ne olursunuz güllerim! 07.02.1997
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kadir KARAMAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |