Sanatçı, toplumda uzun çalışma ve çabalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. -Atatürk |
|
||||||||||
|
bağbozumu bu samanyolunun güpegündüz benim yoğurdum ekşi gelmeyin! içim kesildi! dibime tuttum! ne derseniz deyin! iki yüzlü bıçaklarla prometheus deşerek kalbimi çaldı ateşimi dağa kaçırdı. bitkin...çorak ve çıplağım... ben dağa düşman dağ benden habersiz bir de türkü tutturmuş edepsiz. bir taş atıp kaçmış denizime kimse kim. durulmam sürer biraz oturup bekleyin! turaç kuşuna rastgeldim gözlerinde sahte bir gurur kübüne zarar turaç kuşu azap kuşudur ve azap azar azar gelen içine dolan barajlar yıkan sudur anladım! itiraf etmeliyim bunca yıldır biriktirdim çeyiz sandığıma. anladım! sandığı suya vermeliyim diyetimdir diye... diyetimdir; kolumu kesmeliyim diyetimdir; gölgemi vermeliyim diyetimdir; ıslığımın acısı benim neşesi yelin... diyetimdir; anıları mezarına bir demet gül diye bırakıp gitmelidir... ve bu artık niyetimdir...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SÜLEYMAN GÜNER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |