Umutsuzluğa düşmeyin. -Charlie Chaplin |
|
||||||||||
|
içten ağlamalarımı... Utanıyorum boyun büküp dolaşmaktan Ve kaçıyorum birer birer : Anadan, kardaş’ dan, yar’ dan ve tüm insanlardan Ne gülmeye gücüm yeter, Ne bir iki laf çıkar ağzımdan Bir ağlıyorum ,İnsanın uyuduğu saatlerde saklıdan . Oysa ;ne hayallerle sulamıştım gençlik denen çınarı Oysa ; şu yalan dünyada ne umutlarım vardı . Şimdi dakikaları sayıyor yüreğim gündüzleri ağlıyor. Çekilmez bir gam var bende bağrım kanıyor. Bir fırsatını bulsam kaçacağım buralardan Ve bir silahım olsaydı ; vururdum kendimi alnımın tam ortasından . Ne bu şehirde gözüm var , Ne bu semti özlüyorum. Ben her gece u saatlerde ölüp, ölüp diriliyorum Resimlere yansıyor sahte gülüşlerim Şu mavallaşmış alemde, Dört bir tarafı herzeleşmiş bu dünyada melcemi kaybettim. Şimdi sınır koyuyorum yaşıma; Ve gönül, sen doğarken bahtsız doğmuşsun :Aldırma !... Sükuta büründü yüreğim Yıllar geçip gidiyor ya ben hala kaldığım yerdeyim. Ne mümkün bir adım yol kat etmek ve ne mümkün ; beni yar’ sız koyan felek ! söyle, yakışır mı bana seni affetmek ? Biteviye umutsuzluklarıma durak olmuyor Her lahzada doluyor gözlerim Hala hatırımdan çıkmamış ; ben çocukken de gülmezdim. Hazmedemiyorum işte hazmedemiyorum Bayramlarda çekilip de bir köşeye saatlerce ağlamayı hazmedemiyorum. Gülüp geçiyor dostlar bana Dostlar ; dost olamıyor bana. Sel gibi akıp gidiyor çileler Ve sel gibi boşalıyor göz yaşlarım Hazmedemesem de ağlarım . Felaketi bu olsa gerek umutsuzluğun Doğmasaydım ; belki daha mutlu olurdum . Şimdi neyime benim deli sevdalar Ben acılar imparatoruyum Çelebi’ yim Bu yürek hem hazmedemez, hem ağlar ... Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA 08 Mayıs 1999 (23:40) Kayalar
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |