Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarını düşünmedim. Tersine yaşam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onları seçti. -Juliette Binoche |
|
||||||||||
|
1.Acaba özgürlüğün tanımı mı değişti? Benim bildiğim "özgürlük" başkasının hakkına tecavüz etmeden istediğini yapma hareketine deniyordu. Kısaca anlatmak gerekire bu! Peki türban ya da herhangi bir "giysi" neden özgürlük olamasın? Öyleyse şöyle diyeyim: Ben guaj rengin üzerine ballı dondurma resmi yapıştırılmış, göbekten gırtlağa kadar tek bir hat üzerinde bodan boya sökülmüş ve arkasında HAYVANLARI ÖLDÜRMEYİN, ÇİMLERE BASMAYIN! yazan bir tişört giysem sayın suluCAN buna da karışacak ve özgrlük nutku atacak mı? 2. Hem size ne kuzum, kendi çapınızda ateistçilik oynayın ama inanç meselelerine (inanmadığınız hâlde, yani bu konuya taraftar olmadığınız, bu yemeğe davet edilmediğiniz hâlde ne diye fikir yürütürsünüz ki?) 3. Din deyince neden tüyleriniz ürperir? Yoksa her cuma barış-sevgi mesajı veren bir DİN, sizi kötü uygulayıcıları yüzünden DEHŞETE mi sevkediyor? Yoksa anlamak istemediğiniz kulaklarınızı tıkadığınız yalan mı? SORGULAYAN BİR BEYİN'E SORMAK İSTEDİM? 4. Kuran'da KADINLARI DÖVÜNÜZ EMRİ var denmiş. Peki ben şimdi hukukta parçalı bulutlu kelimlerle sizi müebbet hapse yollayabileceğimi ispatlarsam bu size ne anlam ifade eder. Zannederim cevabınız: HİÇBİşey olacak?! 5. İnancın dogmatik olduğunu da nereden çıkardınız kuzum? Dogmatik olan dinsizlik fikrine saplanıp kalmak ve bunun dışındaki bütün görüşleri SORGULANABİLECEK ama KABUL EDİLEMEZ bulan bu fikirler değil midir? Otopsideki cesede bakan doktor gibisiniz, "incelerim ama iğrenç" diyorsunuz!! 6. Kalitesiz Uygarlık'ların yasaklanması fikri BAŞTAKİ SORGULAYAN cümlelerle çelişiyor apaçık! Nerede kaldı herkese EŞİT DAVRANAN FELSEFE:)) Yoksa ADALETİN BU MU DÜNYA şarkısını söylemeye başlıyoruuuuz: SES VERİYORUM:)) 7. He bi de , KALİTESİZ UYGARLIKLAR tamlaması bana NAZİ ALMANYASINDAKİ ÜSTÜN IRK fenomenini hatırlattı. Milyonlarca kişiyi sadece KALİTESİZ ve SEVİYESİZ olduğu İDDİA(!)sıyla katleden bir zalime yakışan bu ifadeler pek tabii ki Filozof Bey'in ağzından yanlışlıkla çıkmış olmalı! Çünkü bakın bir kaç paragraf sonra gelen şu ifadeler yazar beye ait: "...Çünkü tüm evrensel değer yargıları eşit ve aynı şartlar altında, aynı katılıkla SORGULANIR." Ama EŞİTLİK(!), kafanızda sadece bir dogma sayın bayım! 8. Sevgili yazarımız bu kadar zırvanın ötesinde İYİ BİŞEYLER yapmanın zamanı geldi demiş olmalı ki; bizler için İnanan İNSAN anlamına gelen MÜMİN'in tanımını da yapıyor. Aman ne mutlu bize. Bakalım ne demiş BİLGİN: "Esas mümin, evrenin gelişimine adaleti ve iyiliği ile katkıda bulunandır." Demek ki neymiş; Adalet ve İyilik kavramlarına ulaşmak için öyle BUYRUK MUYRUK dinleyememişiz; biz kendi kendimize bunları yapar, uygular ve de istediğimiz zaman içini boşaltırmışııııız! [Hatırlatma: Adalet yalnız KALİTEYE MÜNHASIRDIR!] 9. Aaaa . Zer-düştü'müz diyor kine; "Ölümden ve cehennemden korkmanın, yani korkarak yaşamanın zaten başlı başına bir ölüm olduğu düşünüldüğünde" Hey gidi.. Şunu daha önce diyeydin kuzum, ne oyaladın bizi: "Ben İnanmıyorum AMA AHİRET VARSA HÂLİMİN HARAP OLACAĞI DA AŞİKAR olan bu durumda daha ne diyeyim" desene yazının başında. Biz de ne vaktimizi israf edelim ne kelimelerimizi ! Ama arada bir parçalanıyor edebiyat ve bakınız geliyor bomba gibi: "Vicdanlar ve inançlar hür bırakılmalıdır." Ama sevgili bilgenin hatırlamak istemediği şu ki; İnançsızlık zaten hür sen bırakmıyorsun ki inanayım kardeşim. KALİTEMİ Mİ DÜŞÜRÜCEN BENİM !!! 10. SON BOMBAYI DA PATLATIP GİDİYOR SEVGİLİ BİLGE: "Ama unutmamalıdır ki Tanrı bir tane özgürlük vermiştir insana ki o da insanın kendi hür iradesini sağlayabilecek akla ve yetiye sahip olabilmesidir." He yani bu kadar zırvayı bir yazıya sığdırmayı başaran bu kardeşim,BENİM MÜMİN KARDEŞİM MİŞ? Amaan canııım, baştan söyleseydin ya Tanrı'ya inandığını. Aman ben neler de diyorum!! Tabii ki saklamalı bu bilgiyi. Sonra KALİTESİ DÜŞÜK BİR UYGARLIKTAN SANARLARSA bizi, nic'olur halımız..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sarper SAĞLAM, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |