Yaşamım boyunca, ondan birşey öğrenemeyeceğim kadar cahil bir adamla karşılaşmadım. -Galilei |
|
||||||||||
|
Bazı zamanlar bereket bulutunun üzerimizden çekildiğini düşünmeye başlarım. Sanki rahmet kaldırılır çevremden. Her gittiğim yere uğursuz ve manâsız bir ateş düşüverir. Benliklerimizin boynu tasmalı köleleri oluveririz bir anda. Nasıl olduğunu anlamadığımız, belki de hiçbir zaman anlayamayacağımız, kızılca kıyametler kopuverir. Nefislere sağdan, soldan, önden, arkadan velhasıl her cihetten saldıran bir çakalın varlığını hissedersiniz etmesine ama, fakat, lâkin... "Meselelerle yüzleşemediğimi" de düşünmedim değil ! "Zayıf karakterli biri oluşuna mazeret arama." dedim kaç defa kendime. Ama ortada güpegündüz bir hakikat durmakta: Biz insanlar, ateşîn varlıklarız. Savuruyoruz öfkemizi alabildiğine. Kusuyoruz bütün konuşmalarını insanların yüzüne yüzüne. İşimize gelen, menfaatimizi körükleyen hiçbir şeyi unutmuyoruz da yapılan iyiliklere karşı hafızamız kıtlaşıyor birdenbire. Sinirlenince yedi ceddini bilmem n'apıyoruz herkesin. Ki melekler sormuşlardı: " Ya Rabbi! Hikmetinizden suâl olunmaz ama yeryüzünde fesad çıkaracak, ateşli savaşlarda boy gösterecek, öfkesinden kan kusacak ve birbirinin kanını içecek bir ümmet/topluluk mu yaratmak istiyorsun?! " Ve Rabb, açık açık beyan buyurmuştu ki: "Yeryüzünde ne yaratacağımı BEN bilirim, siz bilmezsiniz.O'na HİKMET vereceğim ve de BİLGİ makamımdan." Şimdi, ki tam vaktidir: KUŞANALIM HİKMETİ ve de BİLGİYİ.. 09.06.2004 Ankara *** Bu yazı ve daha fazlası http://yenieskiz.sitemynet.com 'da
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Sarper SAĞLAM, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |