..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Serpil Baþol




18 Aðustos 2004
Seni Sevmemin Bedeli, Seni Özlemek Olmamalý...  
Serpil Baþol
Beni unutsan da, satýr aralarýna sýkýþtýrdýðýn yüreðinle artýk beni hatýrlamasan da… Seni hep özleyeceðim , özlemek istemesem de… Meðer ben seni hep özlemiþim de bilememiþim …


:CBJA:
“Seni sevmemin bedeli, seni özlemek olmamalý”

Payýma düþen hep özlemek benim… Her daim özlerim. Özlemek için yaratýlmýþým sanki. Yaþamýma giren insanlarý tanýmadan sevmek, anlamak tüm kalbimle, baðlanmak yok olan benliðimle, yanýmda hissetmek ve ayrýlmadan özlemek... Payýma düþen özlemek hep. Özellikle de seni özlemek…

Meðer biz seninle çok güzel zamanlar geçirmiþiz de ben fark etmemiþim. Eskisi gibi yoðun hissedemiyorum þimdilerde seni. Meðer en güzel günlerimmiþ o günler. Hep seni daha çok yanýmda isteyerek, sana kýzarak, kavga ederek, kendi kendime küsüp yine kendi kendime barýþarak geçirmiþim vaktimi, tamamen yanýmda olduðunu fark etmeyerek.

Meðer seninleyken bile seni özlemiþim , özlemiþim de anlayamamýþým. Þimdi tuhaf bir gülümsemeyle anlýyorum. Ve o günleri ümitsizce özlüyorum.

Meðer mutsuzluðumun içinde ben ne mutluymuþum da bilememiþim. Hep daha çok almak istemiþim senden verdiklerin yetmemiþ, yetinememiþim. Þimdi çok fazla verdiðini anlýyorum. Kendine göre çok fazla vermiþsinde bilememiþim deðerini… Ben seni çok sevmiþim, sevgimin sýnýrlarýný çizemeden. Çizebilir miydim? Bilemiyorum.Her þey gibi sevmiþim seni. Su gibi, hava gibi ihtiyaç duymuþum sana… Ama sen fark etmemiþsin. “Sevme beni” dememiþsin. Ben “O” deðilim “beni karýþtýrýyorsun, O sanýyorsun” dememiþsin. Seni “O” sanmama izin vermiþsin. Seni “O” sandýðým zamanlarý bile özlüyorum þimdi.


Meðer farkýna varmadan uzattýðýn elini tutmuþum sýmsýký. O kadar sýký tutmuþum ki elini, hiç býrakmamak üzere. Sanýrým sen, belki de hiç tutmadýðýn elimi býraksan da, ben senin elini hiç býrakmayacaðým. Býrakamayacaðým… Ne kadar çok býrakmak istesem de…

Seni eskisi gibi çok sevmek istiyorum. Her þey gibi. Ama mümkün deðil, deðil mi? Hiçbir þey eskisi gibi deðil artýk. Olamazda! Yaðmurlar yaðýyor hayallerimin üzerine, ýslandý hayaller. Üþüyorlar. Hele üzerine örtülen gerçekler, donduruyor kanýný hayallerimin. Nice dolunaylar geçti gecelerimden, beni üþüterek. Ýçim titredi esen yelinden. Dalgalý deniz alýþtý sarsýcý rüzgara. Rüzgarýn acýklý þarkýsýna eþlik etmeye bile baþladý deniz , dalgalarýyla.. Ve ben özleyeceðim. Seni özlemeyi bile özleyeceðim. Gece de dolunay yokken bile aklýmdasýn bazen. Hep olacaksýn da. Geceyle özdeþ oldun benim için… Gece… Ve sen…

Senden önce de , seninleyken de özlemiþim seni, senden sonra daha çok özleyeceðim… Bir seni sevmeyi özlemeyeceðim çünkü hep seveceðim. Beni unutsan da, satýr aralarýna sýkýþtýrdýðýn yüreðinle artýk beni hatýrlamasan da… Seni hep özleyeceðim , özlemek istemesem de… Meðer ben seni hep özlemiþim de bilememiþim …

Eylül 2003
Ben seni özlemiþim de bilememiþim:((

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýþte Aþk Tam Böyle Bir Þey...
Gönderen: Funda Bilgili / ÝZMÝR/Türkiye
29 Kasým 2004
Biliyor musun, sana sonuna kadar katýlýyorum.Aþk aslýnda iki kiþilik bile deðil. Tek kiþilik. KEndi içimizde büyüttüðümüz bir bebek gibi...Bir hayalle paylaþýyoruz aþký. Çamurunu kendimiz þekillendirdiðimiz bir seramiðe aþýk oluyoruz. Sonra düþürüp tuzla buz olunca sorgular oluyoruz...Kalemin çok güçlü . Tebrikler.

:: Çok kýsa bir not.
Gönderen: Salih Doruk / Diðer/Almanya
24 Aðustos 2004
Oturupta öykünüzü derinlemesine eleþtirecek deðilim, hem zamaným yok, hem bu iþin uzmaný deðilim. Sadece kýsacýk ta olsa sizi cesaretlendirmek ve yazdýklarýnýzýn okunduðunu duyumsatmak amacýyla iki satýrcýk yazmak istedim. Kusuruma bakmazsýnýz sanýrým. "Bir hayli tekrarlar olmasýna, sýk sýk üç nokta kullanmana raðmen gene de etkili bir öykü. Aþkýn gerçekleri bazen tam da anlattýðýnýz gibi oluyor. Aþkýn acýsýný duyumsamak istiyordum sizin yazýnýzý okuyunca yeterince caným acýdý. Saðolun. Kaleminize, yüreðinize saðlýk. Çalýþmalarýnýzda baþarýlar."




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman
Acýyordu... ve de Kanýyordu...
Bu Satýrlar Sana!
Saçmalamýþ mýyým Acaba?
Yine Ayný Noktadayým...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Iþýðýn Olmak Ýsterdim...
Masal Bu Ya!
Aþk Yalnýz Yaþanýr...
Özlem Dolu Bu Gece!
Ortaköy de Bulutlu Bir Geceden...
Ýstenen Sonsuz Aþk...
Aradým Seni Canýmcým...
Mor Daðlarýn Ardýnda ki Beyaz Bulutlar...
Bir Küçük Nilüfer
"" Özlediðin..! ""

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.