Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley |
|
||||||||||
|
. Yılllar yılı gönlümde doğan, gönlümde büyüyen, gönlümde yaşayan bir sevdiğim vardı. Hayali gönlümün en yüksek tepesinde dururdu her zaman. Giydiği giysilerde sevda rüzgarları uçuşur, saçları rüzgar gülü gibi, rüzgarın yönünü gösterirdi. Bir hayaldi O; benim yarattığım bir hayal. Gerçek bir sevgili gibi benimle yaşar, benimle ağlar, benimle güler, benimle coşardı. Birgün aniden yok oldu, o hayal. Yeni açmış bir dağçiçeği onun yerinde şimdi. Nereden gelmişti, kimdi...? ? ? ? Sevda tepesinden esen rüzgarlarla sevgiler gönderir bana... Sesini duyar, kendisini görürüm ılık, ılık o rüzgarlarda... Sevda tepesindeki o eski hayalin yerine, o bakar yüzüme gülümseyerek şimdi... Esen rüzgarların getirdiği hayaliyle ben de ezberledim yüzünü, saçlarını, gözlerini... . Dağçiçeğim de bir hayal benim; fakat o, gerçekte yaşayan, bende hayal olan bir hayal. Hep böyle sevdalarım masal, sevdiklerim gerçek de olsa hayal mi olacak benim...? ? ? . İnat mı, inat; ancak; her sözünde ayrı bir tat Dağçiçeğimin. Kendini göstermez bana, gönlünü verir, ruhunu verir, fani bedenini saklar gizlerde.. Gri bahtım karaya, yanan bağrım çıraya döndü, tüm umutlarım da söndü o böyle yaptıkça... Kapandım içimdeki karanlık dünyaya, sevda yollarında yine yaya, koşmaktayım, gece gündüz... Anladım, bana gülmeyecek bahtım, sen bana ait olmayacaksın hiç bir zaman Dağçiçeğim.. Sevdam yerinde sayacak, gönlümse acılara doyacak; bu garip seven ömrünce düşleriyle yaşayacak.. Şüphem yok, seversin beni; ancak, yalnızlıkların kadını olarak kalacak, bu sevdayla kahrolacak, sana kavuşmadan yok olup gideceğim ben. . Sen bir şey söyleme çiçeğim, sen sus. Sen... Gönlümdeki erişilmez sevdada gene hayal olarak kal. Sen orada, yalnızlığımda...yaşa... Sen söyleme, hiç birşey söyleme... 27/08/2004 (sen söyleme-4) Nesrin Göçmen
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nesrin Gocmen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |